Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Navracsics: a kormány jelenleg nem tervezi az állami üdülővagyon értékesítését

A jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben csak irreálisan alacsony árat kaphatna az ingatlanokért - mondta a miniszterelnök-helyettes.
A kormány jelenleg nem tervezi az állami üdülővagyon teljes körű értékesítését, azért ugyanis a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben csak irreálisan alacsony árat kaphatna - válaszolta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Fidesz frakcióvezetőjének írásbeli kérdésére.

A parlament honlapján elérhető, a miniszterelnökhöz címzett kérdésében Lázár János egyebek között azt írta: "az állami üdülési vagyon KISZ-káderek és üzlettársaik, valamint a nómenklatúrájukhoz tartozó személyek által több esetben gyanús körülmények között privatizált részeinek magánosítását követően megmaradt részei fenntartási költségeinek megtakarítása, továbbá a honfitársaink jelentős részében ellenérzést keltő előjogok eltörlése érdekében indokolt az állami üdülési-üdülői vagyon tiszta körülmények közti, a jogszabályok maradéktalan betartásával lefolytatott, valós piaci értéken történő értékesítése".

Tervezi-e hazánk kormánya a racionális állami gazdálkodás megteremtése érdekében a fenti vagyonelemek értékesítését, amennyiben igen, mikorra várható az eljárások megkezdése és mikor számolhat az államháztartás az így befolyó bevételekkel? - kérdezte a frakcióvezető.

Az Orbán Viktor helyett válaszoló közigazgatási és igazságügyi miniszter arról tájékoztatta Lázár Jánost, hogy a jelenlegi kedvezőtlen ingatlanpiaci helyzetben az említett ingatlanok eladása kizárólag nyomott, kedvezőtlen áron történhetne, amely azt is jelentené, hogy a korábbi évtizedek során állami forrásokból kiépített és fenntartott ingatlanokat irreálisan alacsony áron lehetne eladni.

A fentiekre tekintettel a kormány jelenleg nem tervezi az állami üdülővagyon teljes körű értékesítését - rögzítette.

Kitért arra is, hogy az elmúlt hónapokban az állami kezelésű üdülővagyon működtetésében jelentős változások történtek, az új vezetésű vállalati kör erőfeszítései megmutatkoznak a pozitív működési eredmények elérésében, a kihasználtsági mutatók javulásában, a szolgáltatási kör bővülésében és az állami üdülővagyon megóvásában.

Jelentős változást jelent a korábban zárt üdülési rendszer megnyitása külső igénybe vevők előtt, és így tulajdonképpen egy állami tulajdonban levő szállodalánc kialakítása - mutatott rá, hozzátéve, hogy így az üdülők nem csak a közszférában dolgozók, hanem bárki számára elérhetők, igénybe vehetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány fizet: pénzt kapnak a MÁV Cargo eladásából a vasutasok

A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt… Tovább olvasom