Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Nem jutott a szennyezés a Tiszába

Mivel a romániai Borsabánya közelében egy vezeték kilyukadása miatt nehézfémtartalmú bányavíz került a Visóba, a vízügyi szakemberek az elmúlt napokban fokozottan figyelték a folyó vízminőségét.
Nem jutott el a Tisza hazai szakaszára a romániai szennyezés. A Tisza bő vízhozama miatt a csütörtökön elindult nehézfém-szennyezés olyan mértékben felhígult, hogy a magyar határhoz érkező vízben a cink-, a réz- és a vastartalom már nem haladja meg a határértéket.

Mivel a romániai Borsabánya közelében egy vezeték kilyukadása miatt nehézfémtartalmú bányavíz került a Visóba - a Tisza a mellékfolyójába - a vízügyi szakemberek az elmúlt napokban fokozottan figyelték a folyó vízminőségét - kétóránként vettek mintát a Tiszabecsi határszelvényben. Bodnár Gáspár a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: az eddigi vizsgálatok nem mutattak ki nehézfém-szennyezést a folyóban, ezért várhatóan szombat este megszüntetik a másodfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délben fejeződött be a szakszervezetek demonstrációja

Néhány ezren gyűltek össze a Parlament előtti Kossuth téren a szakszervezetek demonstrációjára. Tovább olvasom