Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Nem tudja fizetni számláit a magyarok ötöde

Tízből két magyarnak jelntett gondot a közüzemi díjak befizetésével az év második negyedévében, hat százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel is késett - derül ki a Tárki kutatásából.
A közüzemi díjat a 2011 áprilisa és júniusa között megkérdezett háromezer fő ötöde olykor nem tudta befizetni, 6 százalékuk pedig késett a lakáshitel törlesztéssel.

A háztartásokat sújtó gondok természetesen összefüggnek egymással: a lakáshitel-törlesztéssel késlekedők 75 százaléka a közüzemi díj befizetésével is késett.

Míg azonban a közüzemi díj befizetésének hiánynak oka inkább az alacsony jövedelem, azaz a szegénység, addig a hiteltörlesztés elmaradása inkább átmeneti válság - amiből vezethet az út a (mély)szegénység felé, de az anyagi bajoktól való megszabadulás irányába is - írta az MTI a Tárki kutatására hivatkozva.

A közüzemi díj befizetésének gondja sokkal erősebben függ a társadalmi helyzettől, mint a lakáshitel-törlesztéssel való küszködésé.

Míg ez utóbbi esélyét "csak" a rossz munkaerő-piaci helyzet, a származás és a kisvárosi lét növeli, addig a közüzemi díj befizetésével küszködők esetében a származás és a rossz munkaerő-piaci helyzet egymással is összefüggő hatását tovább fokozza a képzetlenség és a rossz lakáshelyzet.

Olvasóink írták

 • 6. 620829 2011. szeptember 01. 16:42
  „4. deszkás 2011.09.01. 14:44
  Kedves 620829! Miért támadjalak? Semmi okom nincs rá.Vagy idéznél ha mást mondtam volna?

  Múltkor azt írtam , hogy van itt pénz-csak divat a sírás-rívás.TE pedig ledorongáltál , hogy nem így van....csak erre gondoltam.”
 • 5. LukSzusz 2011. szeptember 01. 15:29
  „Akik tudják azok a nemtermelő szférához tartoznak,hivatalnokok,rendőrök,tűzoltók,politikusok,APEH-osok, stb,ők azok akik az állmi eltartottak,Nekik akkor is jár,ha majd a többi éhenhal.”
 • 4. deszkás 2011. szeptember 01. 14:44
  „Kedves 620829! Miért támadjalak? Semmi okom nincs rá.Vagy idéznél ha mást mondtam volna?”
 • 3. Együgyű 2011. szeptember 01. 13:43
  „Nem tudja fizetni számláit a magyarok ötöde. Na, né mondja senki! Egymillió munkahely lősz valamikor! Fizesön mindönki böcsületösen addig!

  A virtusos Magyarkodás most is érvényesüljön.

  Mi addig a számlákat fizetjük, mert fizetni tudunk a kis zsetonunkból!

  Ez a Magyaros összefogás lényege!

  A nagyjaink meg dőzsölhetnek, vigadhatnak tovább!”
 • 2. 620829 2011. szeptember 01. 12:42
  „1. tótkomlósi 2011.09.01. 12:35

  Egyetértek...miért is érdekelne bárkit a másik baja.Egy ismerős pár éve 2 kategoriával felettem vett autót...lenézett , de durván....na mi van menő vállalkozónak csak ilyen kocsi????---azóta a bank elvitte az övét ..én meg vettem egy újat......na ez ami sajna létező magyar betegség!
  DE:multik-plaza tele azért...tele kocsikkal jönnek ki a vevők...júliusban egy csomó 4 csillagos szállodába már nem volt hely.....megsúgom CSAK MAYGAR VENDÉGEKKEL TELT MEG+++IGAZSÁG?...

  NA DESZKÁS BARÁTOM-LEHET TÁMADNI!!!”
 • 1. tótkomlósi 2011. szeptember 01. 12:35
  „Rájöttetek????
  Ezt eddig is tudtuk, csak az a baj, hogy ez eddig sem érdekelt senkit és ezután sem fog!

  Ez magyarország.
  Beszélünk róla és ennyi. Megoldás mincs és nem is lesz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöltek egy 86 éves nőt Miskolcon

Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a csütörtök délelőtt egy miskolci lépcsőházban holtan talált idős nő ügyében. Tovább olvasom