Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Ophélie 10 órát élt eltűnése után

Az apa azt mondta a Blikknek, hogy az egyik szakvélemény szerint a lány véralkoholszintje alig egy ezrelék volt.
A francia diáklány gyászoló szülei megkapták az orvos szakértői véleményeket, amelyek szerint állítólag a 22 éves lány tíz órával az eltűnése után halt meg. Az apa azt mondta a Blikknek, hogy az egyik szakvélemény szerint a lány véralkoholszintje alig egy ezrelék volt. A tanúk, vagyis a barátai elmondása szerint viszont felöntött a garatra, csak sörből 15 korsóval ivott meg. Francis Bretnacher azt mondja, ez nem utal másra, mint arra, hogy hajnali kettőtől délig ismeretlen helyen tartózkodott a lány. Egészen biztosan akaratán kívül tartották ott valahol, és csak azután halt meg - állítja.

Egyelőre nem tudni, valóban meggyilkolták-e a francia cserediákot, a rendőrségi nyomozás viszont még tart. A szervezett bűnözés elleni osztály munkatársai továbbra is nyomoznak az ügyben. Jó néhány szakértői vélemény eredményére várnak - reagált a lap kérdéseire Tafferner Éva, a BRFK sajtószóvivője, hozzátéve, hogy más, publikus információt egyelőre nem tud közölni. Ophélie Bretnacher 2008. december 4-én tűnt el Budapesten. Holttestét február 15-én találták meg Csepelnél a Dunában.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Mathiasking 2009. július 22. 09:41
  „Még diplomáciai botrány is kerekedhet az Ophélie-ügyből, ha a magyar hatóságok nem működnek együtt a franciákkal. A francia diáklányt gyászoló apja tudatta a Blikk-kel, hogy öt hónapja várnak bizonyos mintákat a francia szakértők, de hiába.
  Ophélie Bretnacher 2008. december 4-én, egy budapesti szórakozóhelyen átmulatott éjszaka után tűnt el.

  Holttestét február 12-én találták meg. A Magyarországon készült szakértői vélemények egyikében megdöbbentő dolgokat állítanak az orvosok. Az alkoholszint Ophélie szervezetében, a halál beállta után 1,4979 ezrelék volt.

  Ez - a tanúk egybehangzó vallomása alapján, amelyek szerint csak sörből 15 korsóval fogyasztott a lány, új megvilágításba helyezi az ügyet. Az alkohol felszívódásához idő kell, a számítások szerint nagyjából tíz órára van szüksége a szervezetnek, hogy ilyen alacsonyra süllyedjen a véralkoholszint egy hatalmas ivászat után.

  "Egy biztos, a halál időpontja nem egyezik az eltűnés időpontjával, de úgy tűnik, a helyszín is tartogat meglepetéseket" - mondta el Francis Bretnacher, az apa, aki szakemberek véleménye alapján állítja, a szervezetben talált víz a kulcs a bűncselekmény helyszínéhez.

  "A francia nyomozók kérték, hogy vegyenek mintát a Duna vízéből a Lánchídnál, és a megtalálás helyszínén, Csepelen is. Ezt öt hónapja nem teljesítik a hatóságok - tudta meg a Blikk meg az apától, aki már sejti az eredményt, hiszen beszélt a tűzoltóság egyik búvárával, aki mindössze egy százalékra tette az esélyét annak, hogy a fiatal lány teste az öbölbe sodródott.

  "Tudom, hogy ki fog derülni az igazság, de úgy tűnik, a magyar rendőrök már nem kezelik olyan nagy gonddal a lányom halálának körülményeit" - jegyezte meg a francia üzletember.

  "Az Ophélie Bretnacher eltűnése kapcsán elrendelt nyomozás jelenleg is folyamatban van, mivel az ügyészség további feladatokat adott a nyomozó hatóságnak" - tudta meg a lap a BRFK kommunikációs osztályán.

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg a francia hatóságnak megküldött jogsegélykérelem teljesítésére vár, és folyik a franciák kérelmének teljesítése is. Továbbra sem merült fel olyan adat vagy információ, amely arra utal, hogy a francia diáklány bűncselekmény áldozata lett. A nyomozást azért a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja le, mivel az emberrablás miatt elrendelt nyomozás az ő hatáskörükbe tartozik.

  Mondom én, hogy a magyar rendőr viccek nem a véletlen művei!”
 • 29. morci 2009. július 22. 06:16
  „nekem 8 korsó sör után 5percenként kell wc-re szaladnom,ha ebből indulok ki,a lány el sem indúlhatott volna a szórakozó helyről,mert 2sarok után problémák lettek volna..”
 • 28. abrakapokusz 2009. július 21. 21:48
  „Uborkaszezon van.”
 • 27. flexsnake 2009. július 21. 21:06
  „Az igazságot kell kideríteni, nem hülyeségeket összehordani hogy a média nyomja még egy évig. Ez az ügy még ebben az évben megoldódik. Nem könnyen abban biztos vagyok. De az első nyomok az első rendőri vizsgálatok rejtik a kulcsot. És a táska. Szomorúságot látok de erőszakot nem.”
 • 26. flexsnake 2009. július 21. 21:03
  „Azt elfelejtette a kedves francia hogy a holtest véralkoholszintjét mérték, míg az élő testét nem.....
  MAjd valamelyik szegedi patológus kifejti az aggályaim, nincs türelmem ehhez. ....”
 • 25. Cat 2009. július 21. 19:18
  „(Megjegyzem, tizenöt korsó sör nem piskóta, főleg egy karcsú lánynak... Elég valószínűtlen, hogy megivott ennyit.)”
 • 24. Cat 2009. július 21. 19:17
  „Mathiasking

  "Sőt, azt is, hogy tíz órával az eltűnése után halt meg- ami kicsit sok idő a megfulladáshoz, így a gyilkosság jóval valószínűbb."

  Ez egy feltételezés, mely azon alapul, hogy az állítólagosan elfogyasztott 15 sör és a véralkoholszintje nem fér össze.
  Lehet, hogy sokat ivott, de azalatt az idő alatt, amíg ki tudja, hol volt, lecsökkent a véralkoholszintje. És lehet, hogy nem ivott sokat, csak a barátai túloznak. Nem tudni.”
 • 23. dodó 2009. július 21. 18:21
  „Teljesen úgy néz ki, hogy a rendőrök finoman szólva nem vóltak a csúcson a nyomozáskor. De miért, felső parancsra talán? talán azért, mert a cigánybűnözéssel pont akkor foglalkozott ezerrel mindenki, amikor Ophélie meghalt? Talán csak nincs egy nyom, amely esetlegesen a cigány bűnözők irányába vitte volna az ügyet, de el kellett sikálni?”
 • 22. Mathiasking 2009. július 21. 18:07
  „A francia orvosok megállapították, hogy a Magyarországon meghalt francia diáklány mégsem ivott sokat - sőt sok egyéb tényre is fény derült. Ezeket a magyar rendőrök miért nem derítették ki?

  Egy francia diáklány, Ophelie december 4-én tűnt el a Lánchíd környékén, a holttestét februárban találták meg. A gazdag családja jóvoltából annyira felkapták az ügyet, mint azt egyetlen eltűnt magyar lány esetében sem tették meg. Külön nyomozócsoportot állítottak az ügyre, rengeteg elméletet felállítottak, ám mégsem jutottak túl sok eredményre - balesetnek vagy öngyilkosságnak gondolták.

  A franciák még nincsenek kész a boncolással, de azt máris megállapították, hogy a lányban korántsem volt hét feles és hét sör - minthogy azt a magyarok állították. Sőt, azt is, hogy tíz órával az eltűnése után halt meg- ami kicsit sok idő a megfulladáshoz, így a gyilkosság jóval valószínűbb. Ez azonban felveti azt a kérdést, hogy mi a francot csinált a magyar rendőrség ennyi pénzért, külön nyomozócsoporttal, hogy ennyire elnézték a dolgot? Tényleg ennyire rosszak lennénk, mi magyarok nyomozásban?

  Ehhez csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy a magyar rendőrökbe vetett hit egyre jobban gyengül, még a rendőrszakmai körökben és a nemzetközi megítélés terén is. Az biztos, hogy a tömegoszlatásban már kezdenek egész sünösek lenni.”
 • 21. Boytronic 2009. július 21. 15:41
  „Ez a 15-korsó....vajon kinek az agyszüleménye???Idiotaság hisz embernyi embernek is elég "rendes kihivás"!!Ennyit erről meg arról is hogy mi is történhetett szegény lánnyal,hagyjuk már nyugodni békén,szegény szülők ...!”
 • 20. kispacni 2009. július 21. 13:02
  „Liongate,

  Nem értetted meg a cikket. Az orvosszakértő elhiszi, hogy a lány megivott 15 korsó sört. Viszont mivel csak 1 ezrelék alkohollttalált a vérében, arra következtetett, hogy csak délben hallt, mert annyi idő kellett, hogy 1 ezrelékre csökkenjen az alkohollszint a lány vérében (értsd kijózanodott).

  Ez az orvosszakértői vélemény viszont azért elképesztő, mert (saralatinimus), mert azt akarja elhitetni, hogy egy több hónapig vizben uszó hullából, ő ezreléknyi pontossággalmeg tudta mérni az az alkohollszintet ami a halál beállásakor volt. Szegény apa meg bevetette. Erről a múlt heti délimogyogyoró cikk jutt eszembe, amikor a szegény anyukának beadták, hogy a lánya egy a medencében uszó szupervirillis sperma ejtette teherbe. Ezért írtam a 9-es kommentet.”
 • 19. rekontra 2009. július 21. 12:40
  „Lehet,hogy életében először ivott vizet ,bele is halt.
  (bocsi)”
 • 18. liongate 2009. július 21. 12:02
  „http://www.youtube.com/watch?v=6GP821cjPMs
  fulladásos halál így könnyen kizárható,jó volna tudni esetében mi a helyzet a kovamoszattal”
 • 17. liongate 2009. július 21. 11:51
  „http://igor.diogenes.hu/download/modszlev/06_mszlev.pdf
  Biztos vagyok benne,hogy nem igaz,hogy 15 korsó sört ivott meg,hogyne azt még egy férfi sem nagyon bírná,nemhogy egy nő.Én az orvosszakértőnek hiszek.
  http://csepel.info/?p=4034 érdemes itt a kommenteket elolvasni:(”
 • 16. diesel 2009. július 21. 11:20
  „Azért ez durva, hogy még a sört is vizezik...”
 • 15. IVY 2009. július 21. 10:56
  „A következő hír az lesz, hogy "vízbeölték valaki(k) és utána még 12 óráig élt....".
  Vicc ez, most komolyan.”
 • 14. IVY 2009. július 21. 10:54
  „Teljesen mindegy!
  8 hónapja halott a lány!”
 • 13. sörpocak 2009. július 21. 10:43
  „Volna véleményem a rendőrség munkájáról, de nem teszem. Csak annyit, ha mindent komolyan vennének, kevesebb lenne a ...... Emberek! Ebből ne csináljatok már politikát, mert ugyanolyan parasztok vagytok, mint a vezető pártok.Itt egy ember halt meg.Hogy miért? Soha nem tudjuk meg. Sok mindenki hibázott. És itt lenne szükség a rendőrség átszervezésére, a beidegződések, a régi begyepesedett vezetők cseréjére, sőt! Még jónéhány alkalmatlan rendőr kirúgására is. Fiatalítanak, csakhogy olyanokat is alkalmaznak(merem állítani 30%-ban).akik alkalmatlanok a rendőri munkára!Szentesre ez nagyon illik! Csodálkozom, hogy a mostani rendőrkapitány ezt nem veszi észre, vagy szándékosan takargatja a beosztottjait!Na most én lettem bunkó, hogy egy szerencsétlen áldozat miatt politizáltam. Bocs az off-ért! És mégiscsak véleményt nyílvánítottam a .....”
 • 12. andrisne 2009. július 21. 10:31
  „Szerintem biztos,hogy megölték ezt a szegényt lányt.De hogy 15 korsó sört megivott a halála elötti órákban....hát azt erősen kétlem!!!!!!!!”
 • 11. liongate 2009. július 21. 10:22
  „Én nagyon nem szeretném,ha eljutna az ország a polgárháborúig:(szerintem is előrehozott választásokra lenne szükség,azt gondolom ennél minden jobb,amit ez a kormány művelt,én nem is értem,hogy választahttak meg ilyen embereket egy ország élére.Tényleg gyarmati sorba vagyunk lassan.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön határozzák meg a felsőoktatási ponthatárokat

Ekkor dől el a mintegy 127 ezer 500 felvételiző sorsa. Tovább olvasom