Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Orbán Viktor: az emberek félnek kimenni az utcára

Az utóbbi időkben történt brutális események átlépték a képzeletbeli Rubicon határát, a napokban történt kiskunlacházi gyilkosság pedig fordulópontot jelentett a hazai közéletben - jelentette ki Orbán Viktor Kecskeméten.
A pártelnök szerint több rendőrre és a körzeti megbízotti rendszer újraépítésére van szükség, ez 3 milliárd forintba kerülne - olvasható a párt közleményében.

Orbán Viktor a Bács-Kiskun Megyei Online-nak azt mondta, hogy hónapról-hónapra egyre rosszabb a közbiztonság, az emberek félnek kimenni az utcára. A párt álláspontja szerint az állam szétesése mára olyan méreteket öltött, hogy a kormány a védelem alapvető jogát sem tudja biztosítani az embereknek.

Orbán Viktor leszögezte, hogy a helyzet javítása elképzelhetetlen a rendőrség megerősítése nélkül. Több rendőrre, új rendőrőrsökre, a körzeti megbízotti hálózat újraépítésére van szükség. Meglátása szerint a tapasztalt ám már nyugdíjba vonult szakembereket ennek érdekében vissza kell hívni, különben a "törvénytelenség, a bűnözés lesz úrrá Magyarországon".

A pártelnök szerint a változtatásokhoz 3 milliárd forintra lenne szükség, ez az összeg a rendészeti tárcánál meglévő források átcsoportosításával előteremthető. A Fidesz egyik költségvetési módosító javaslatában meg is jelent ez az elképzelés, a kormány azonban nem fogadta el az indítványt.

Olvasóink írták

 • 4. Klárika 2008. december 05. 21:26
  „http://www.imdb.com/title/tt0071402/”
 • 3. trainman 2008. december 04. 20:35
  „Emlékszünk!Most meg tapasztalunk,és látunk!”
 • 2. dodó 2008. december 04. 20:11
  „Kár, hogy csak most (ellenzékben) jut az eszébe!

  Emlékszik-e valaki, amikor kormányon volt vikike, tett-e valamit a bűnözés visszaszorítására?
  -Emlékeztek a legfőbb birájára?
  -Emlékeztek a legfőbb ügyész lemondatására?
  -Emlékeztek a belügyminiszterére?
  -Emlékeztek az állami gazdaságok esetére?
  -Emlékeztek a rendőri vezetők kirúgására?”
 • 1. zsazsanéni 2008. december 04. 14:52
  „Igaza van Orbán Viktornak,hogy lassan itt Szegeden is nappal se mer az ember kimenni az utcára.Este meg főleg nem mászkál az idősebb ,mert nem ildomos.Régen volt körzeti megbizott ,Aki a körzetében mindenkit ismert.Azt is tudta Jóska melyik napon szabadul a sitről.Ha valakinek eltünt valamilye,tudta kinél kell keresni.Este,éjszaka pedig a társával bejárta a körzetét,lehetet velük még éjfélkor is találkozni.A bankett után az ember egyedül pucolt haza,még leállitották,hogy megkérdezzék,hogy honnan is jön és hova tart.Ma autóval járnak ,de ritkán lehet találkozni,ugy fest,mintha elbujnának ,hogy ne kelljen intézkedni,mert még Ők húzzák a rövidebbet.Vissza kell a városokban is állitani a körzetekben a körzetiseket,legyen tekintéjük,mint valaha volt.Akkor is volt pedofil,meg mutogatós alak is,de azt is tudták,hogy a körzetükben ki az.Most meg a drog és a rongálás megy városszerte.Munka hiján az ifjuság ,a rongálásban éli ki a felszabaduló energiáját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz Gyenesei tevékenységét bírálja

A Fidesz szerint Gyenesei István önkormányzati miniszter kinevezése óta eltelt munkássága elégtelen… Tovább olvasom