Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Orbán Viktor: csak az igazi teljesítmény számít

Magyarországon nagy változások vannak, az a célunk, hogy teljesen megújítsuk az országot - mondta a kormányfő diákolimpikonoknak.
A megújuló Magyarországon nem az összeköttetések és az ügyeskedés, hanem csak az igazi teljesítmény számít - hangsúlyozta Orbán Viktor csütörtökön, amikor Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszterrel közösen elismeréseket adott át nemzetközi tanulmányi versenyen eredményt elért  a Parlamentben.

Magyarországon nagy változások vannak, az a célunk, hogy teljesen megújítsuk az országot, mert úgy hisszük, erre van szükség ahhoz, hogy a XXI. században erős és sikeres legyen - mondta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, a változtatások során összetett rendszereket alakítanak át és bonyolult átszervezéseket visznek véghez, de a szellemisége mindennek egyszerű, és egy mondatban úgy fogalmazható meg: csak az igazi teljesítmény számít.

A megújuló Magyarországon csak az számít igazi teljesítménynek, ami mögött emberi munka, szorgalom és tudás van - jelentette ki a kormányfő, aki szerint Magyarország túl hosszú ideig fordított hátat a teljesítménynek és értékelte inkább a törtetést és a helyezkedést.

Mint mondta, a diákolimpiákon sikereket elért tanulók is változatos környezetből érkeztek, a versenyeken ugyanakkor senki nem arra volt kíváncsi, hogy kik ők, honnan jöttek és kiket ismernek, hanem egyetlen dolgot kérdeztek, hogy mit tudnak. Nem lefüggönyözött szobák háttéralkui alakították az eredményt, hanem a teljesítmény - tette hozzá Orbán Viktor. Leszögezte: teljesítményt várnak a diákoktól, akik azt szeretnék, hogy a magyar adófizetők pénzéből kapjanak felsőfokú végzettséget, teljesítményt várnak a befektetőktől, azt, hogy méltányos, mindenkire érvényes versenyfeltételek között méressék meg az erejüket, törekedjenek tisztességes haszonra, de ne akarják lerabolni az országot, és teljesítményt várnak az erejük teljében lévő magyar emberektől, azt, hogy munkával keressék meg a jövedelmüket, és ne építsenek életstratégiát a segélyek rendszerére.

A kormányfő arról is beszélt: a rendszerváltoztatáskor azt remélték, hogy egy olyan országban élhetik majd életüket, ahol nem az ismerősök és a kapcsolatok határozzák meg az emberek sorsát, azonban az elmúlt húsz évben a régi világ búvó patakként, a legváratlanabb pontokon tört felszínre, ott volt a gazdasági döntéshozatalban, a médiában, az egyetemi katedrán, az élet szinte minden területén.

Ahelyett, hogy eltűnt volna, behálózta Magyarországot, behálózta és a gúzsba kötötte a munkakedvet, mindazok ambícióit, akik igazi teljesítménnyel akartak érvényesülni az életben - tette hozzá.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor 2010-ban a magyarok úgy döntöttek, hogy megszabadulnak ettől a hálótól és megújítják az országot.

A diákolimpikonoknak azt üzente: biztos abban, hogy ők már egy olyan országban kezdhetik pályájukat, ahol a teljesítmény alapján mérik az embereket. Minden okunk megvan azt gondolni, hogy önök már sokkal több kedvet és ösztönzést éreznek majd az itthon maradásra - mondta, utalva arra, hogy az elmúlt években rengeteg tehetséges magyar fiatal hagyta el az országot. Orbán Viktor úgy értékelte, nehezebb lenne ma annál nemesebb célt megfogalmazni, mint a tehetséges fiatalok megtartását.

Olvasóink írták

 • 8. macs 2012. január 25. 13:21
  „Csak a teljesítmény számít! Hurrá! Lásd a köztársasági elnök doktorija! :-D”
 • 7. újratöltve 2012. január 19. 19:53
  „Esetleg Lukrécia?”
 • 6. újratöltve 2012. január 19. 19:38
  „Na még egy:http://www.stop.hu/belfold/se-kocsmazas-se-focizas-nem-volt-a-nyertes-navracsics-ismerose-na-es/988883/”
 • 5. újratöltve 2012. január 19. 19:30
  „http://www.origo.hu/itthon/20120119-a-kozgep-zrt-es-a-pro-aurum-zrt-kozotti-tulajdonosi.html ...Na, ez a teljesítmény!”
 • 4. újratöltve 2012. január 19. 17:28
  „A megújuló Magyarországon nem az összeköttetések és az ügyeskedés, ??????? Már ki van nevezve sógor, koma , jóbarát és az egész família!”
 • 3. allegro 2012. január 19. 17:17
  „"csak az igazi teljesítmény számít."

  Sajnos nem így tapasztalom. Az igazi teljesítmény nem számít, csak a sógor, koma, talpnyalás. Egyre inkább.
  Persze nevezhetjük azt is teljesítménynek, sőt bizonyos szemszögből elismerésre méltónak.
  A gyerekek a tanulmányi versenyeken talán még elhiszik, talán még ott tiszta a verseny. De hogy ki jut el oda, az már korántsem csupán a gyerek igazi teljesítményétől függ. Annál inkább múlik mások teljesítményén is.

  A plágium nem számít. Az is igazi teljesítmény volt, valakié.”
 • 2. Együgyű 2012. január 19. 17:10
  „Ezt már megtanultuk! Csak a csapatának és köreinek teljesítménye, jóléte számít!
  A többi por népé bagatellnek számít!”
 • 1. jozko 2012. január 19. 16:40
  „A próféta szólna belőle!

  A cím máris rossz: a "számít" - az jelen idő!
  És ez ma korántsem igaz!

  Esetleg ´a teljesítmény fog számítani´ - már azzal is beérném.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics Tibor: a járások számán nem lehet változtatni

A járások száma 168, hét fővárosi körzet lesz, ezen nem lehet változtatni. Tovább olvasom