Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Orbán voksvásárlást igen, változást nem lát

Orbán Viktor szerint a parlamenti szavazásokhoz az egyik héten az SZDSZ, a másik héten az MDF voksait vásárolja meg a kormány. "De ha ez kevés, akkor árulót találva a Fidesz soraiból vásárol szavazatot" - tette hozzá A Fidesz elnöke erről a változás szükségességét ecsetelve beszélt kedden, amikor találkozott a Reformszövetség vezetőivel.
A Reformszövetség tavaly novemberben alakult. Tagjai többek között a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) jelenlegi és volt elnökei, a gazdasági élet reprezentánsai valamint az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkaadói oldalának képviselői.

Orbán úgy látja, az ország nem alagútban, hanem gödörben van, ahova a jelenlegi kormányzat juttatta. Emlékeztetett arra, hogy 2004-ben még 5 százalékos volt a gazdasági növekedés, mára pedig recesszióba csúszott az ország. A Fidesz elnöke Európa legrosszabb kormányának nevezte a jelenleg regnáló kabinetet, amely szerinte aknamezőre viszi az országot.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: pártja partner lenne a politikai, a foglalkoztatási, az adó és a fejlesztési reformhoz. Mint mondta: mindannyian érezzük, hogy változásra lenne szükség. Orbán azonban igen szkeptikus annak megítélében, hogy ilyen kormányzati magatartás mellett sor kerül e bármifajta változásra.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke és Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke mint a Reformszövetség vezetői a megbeszélés után azt emelték ki, hogy a változásoknak minél hamarabb el kell kezdődniük. Mindketten hangsúlyozták az időfaktort. Futó Péter azt mondta, hogy a gazdasági válággal szemben az időben való cselekvés az egyik legfontosabb szempont.

Olvasóink írták

  • 2. gateway 2008. december 03. 08:38
    „Ó, kedves homer !!
    Talán azt a száznyolcvanegynéhány árulót kellene kizárni, nem gondolod ??
    Bár Neked biztosan igy is jó, sőt csak így jó, igaz ???”
  • 1. homer 2008. december 02. 19:23
    „Akkor, kizárva három áruló? Köszi..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Viharsarokba ért a pedofilbotrány

Békéscsaba - Pedofilügybe keveredett egy békéscsabai férfi, akinek otthonából négy számítógépet vittek el a rendőrök a közelmúltban. Tovább olvasom