Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

A vasárnap életbe lépett intézkedés átmeneti időre szól.
Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter, a vasárnap életbe lépett intézkedés átmeneti időre szól - tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája.

Magyarország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

A miniszteri rendelkezés felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el. Kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek - olvasható a közleményben.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Malév és a vörösiszap-katasztrófa is szerepel a T. Ház napirendjén

A Ház emellett gazdasági kérdésekben is határozhat következő heti, kétnapos ülésén. Tovább olvasom