Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Országszerte akciókat tart a karitász

Országszerte akciókat tart a Katolikus Karitász, amelynek egyházmegyei szervezetei a szegény, rászoruló családokon segítenek ajándékcsomagok osztásával, ünnepségek szervezésével - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata pénteken.
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja a jövő héten hétfőtől péntekig naponta 200 adag meleg ételt ad az éhezőknek Budapesten. Hétfőn a karitász országos központja Devecserben 500 óvodásnak és iskolásnak szervez karácsonyi ünnepséget. A legkisebbek bábelőadáson, az iskolások Kaláka-koncerten vehetnek részt délelőtt a művelődési házban. Az ünnepség végén a gyermekek ajándékcsomagot kapnak.

Szerdán este megrendezik a hajléktalanok karácsonyát a Nyugati pályaudvar központi csomagmegőrzőjében. Az ünnepségre a fedél nélküliek irodalmi műsorral készülnek, hozzájárulva ahhoz, hogy a karácsony ünnepét közösségben tudják megélni. A műsort követően a karitász munkatársai nagyobb ajándékcsomagokat osztanak szét az otthontalanok között.

Csütörtökön délután a fővárosi Magyar Szentek Templomába várnak 250 gyermeket, akik számára rövid műsorral is készülnek. Ezután Erdő Péter bíboros, az egyházmegye főpásztora, valamint Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete oszt ajándékot minden gyermeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Restaurátorok dolgoznak a Magyar Nemzeti Galériában - galéria

Az új Alaptörvény tiszteletére 2012. január 1-jén nyílik a Hősök, királyok, szentek című kiállítás. Tovább olvasom