Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Ötletpályázat az ócsai szociális bérlakásokra

Az Ócsához tartozó Alsópakonyban megépítendő 420 szociális bérlakás beépítési és környezetalakítási javaslatára írt ki pályázatot a Belügyminisztérium (BM), valamint a Magyar Építész Kamara (MÉK) - az ötletpályázat a kormány honlapján jelent meg.
A helyszíni bejárás pénteken lesz, a beadási határidő október 3., és a kiírók október 14-én már eredményt is hirdetnek. A díjazásra 4 millió forint fordítható, a díj legmagasabb összeg 1 millió, míg a megvásárlás legkisebb összege 300 ezer forint lehet.

A zsűri elnöke Szaló Péter, a BM helyettes államtitkára, társelnökei pedig Ertsey Attila (MÉK), valamint Horváth Tamás, Ócsa alpolgármestere.

A szóban forgó terület Budapest központjától 25 kilométerre, az M5 autópálya Ócsa-Üllő csomópontjának közelében található. A 234 hektáros telek állami tulajdonban van. Itt épül fel 500 szociális bérlakás úgy, hogy 80-at a BM már megterveztetett, és azok jövő tavasszal elkészülnek. A mostani 420 lakásra szóló ötletpályázatot konkrét tervpályázat követi majd.

A koncepció lényege, hogy az 500 lakásos település részben önálló lenne, csak alsó tagozatos általános iskola és óvoda - esetleg bölcsőde - épülne a területen, és lenne bolt, valamint orvosi rendelő is. A szennyvízkezelésre az az egyik terv, hogy házanként tisztítanák, majd a tisztított szennyvizet nyárfaerdőben szikkasztanák el, amely egyúttal energiaerdőként is funkcionálna.

A telkek tervezett mérete legalább 1.000 négyzetméter, hogy ott kerti növényeket lehessen termeszteni, és kisállatokat tartani.

A 420 lakásból 84 lenne 40 négyzetméteres, 185 darab 50 négyzetméteres, 84 darab pedig 60, 46 darab 70, és 21 darab 80 négyzetméteres.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szerdai nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 31-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom