Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Partidrogok betiltását sürgeti az MSZP

Budapest - Az MSZP a jelenleg legális, ugyanakkor rendkívül veszélyes partidrogok minél gyorsabb betiltására kéri a kormányt.
Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője vasárnap, sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az úgynevezett partidrogok népszerűsége annak ellenére is emelkedik, hogy az újabbnál újabb szerek egyértelműen egyre veszélyesebbek az emberi szervezet számára.

Kiemelte: mára már minden második 18 éven aluli kipróbált ilyen, az interneten törvényesen, alig másfél óra alatt beszerezhető drogot. E szerek elterjedtségét pedig az is jól mutatja, hogy egy átlagos hétvégén mintegy 350 ezren használják azokat - fűzte hozzá.

A szóvivő szerint a partidrogok tiltólistára helyezését súlyos egészségkárosító hatásuk mellett az is indokolná, hogy az ilyen szerek befolyása alatt állók egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el.

Kormos Kata ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a drogfogyasztás hatékony megelőzésére legalább akkora figyelmet kell fordítani, mint azok betiltására.

Olvasóink írták

 • 12. dodó 2010. október 10. 21:56
  „Hallatlan! Ez már a vég!
  A szocionisták hátba döfik a hű (volt) harcostársaikat és szövetségesüket, a mindenki által szeretett libsi.<moderálva> pártot, a haza elárulásában és tönkretételében első SZ(zs)DSZ-t? És már előre elárulják a jövőbeli szövetségesüket (jelzőket lásd fenn) a szeretnivaló LMP-t?
  Mi jöhet még ezután? Tán már a buzifelvonuláson sem menetelnek az első sorban?”
 • 11. jozko 2010. október 10. 16:21
  „Valójában van e és hol a határ a partydrogok és az ütősebb drogok között?

  Én egyiket sem ismerem és ahogy a dolgok állnak, ki is hagyom őket!

  De a veszélyeztetettek /gondolom, az ifjúság/ mit tehet ellene?”
 • 10. deszkás 2010. október 10. 16:11
  „Szeretnétek ha eltünnének a komcsik? Ők is azt szerették volna hogy eltünjenek a komcsizók.Sikerült? Nem.De nem is fog.”
 • 9. frakk 2010. október 10. 15:53
  „Innen szeretnének országosan megújulni. Botka azt szeretné , ha a Fidesszel együtt tudna a "városért" dolgozni. Magyarra fordítva-- a Fidesz dolgozzon, mert ő eddig nem találta meg a helyes utat. Ha siker lesz a 4 éves együttműködés, akkor 4 év múlva ellentétet kell ismét kirobbantani. Majd abból a helyzetből indulni a miniszterelnőki poziba.”
 • 8. maci52 2010. október 10. 14:59
  „Ezek nem szűnnek meg soha?
  Kommcsi bagázs vége,olyan nehéz ezt felfogni,kivéve Szeged.”
 • 7. flexsnake 2010. október 10. 14:19
  „10perc a gyógyszertárban. Olyan fájdalomcsillapító kapható ami egy köhögéscsillapítóval partydrognak nevezhet :D Vagyis minden vény nélkül kapható gyógyszer betíltható. Gratul
  álok a möszöpő baromságához. Esetleg a fingás is legyen betíltva mert a hónaljszaggal kábító elegyet képez. De az mszpt is tíltsuk be mert súlyosan károsítja a magyarnép egészségét és környezeti károkat is okoz.”
 • 6. szilléri 2010. október 10. 13:40
  „remélem a kis fröccs nem számít party drognak !”
 • 5. szilléri 2010. október 10. 13:39
  „Mi van ?
  Felriadtak a komcsik ?????????????”
 • 4. KolompárRómeó 2010. október 10. 13:38
  „Na mi van? Másba már nem tudnak belekötni az elftársak? Nincs szadesz, most már pfujj, drogok? Szánalmasak.”
 • 3. medvejanos 2010. október 10. 13:07
  „a szabaddemokraták nem betiltanák hanem legalizálnának még mást is...”
 • 2. achilleus 2010. október 10. 13:05
  „Elnéztem erre a narkóstüneteket mutató helyre is:
  http://kapcsolat.hu/blog/erkolcs_es_penz
  Hááát, elképesztő, ami itt megy. "Csakabal" (ez szerintem maga Gyurcsány-Gréczy) "Tévedsz. A támogass vagy hallgass nem ez ellenvélemények, nem is a viták eltusolását (sic! - Ach.) célozza, hanem azok falakon belül tartását szorgalmazza." (...)" az ellenvélemények, eltérő álláspontok szükségszerű ütköztetése alapján szülessen meg a lehető legjobb kompromisszum, anélkül, hogy az ilyen feszültségek üzengetések formájában tovább generálódva gyengítenék az MSZP-t és fegyvert adnának a kormánypárt kezébe a mindenfelé (...) ténykedő, mindenütt (...) jelenlévő "hírszivacsai" jóvoltából." #1103034 De van már egy fidesz-diktatúrát megállítani szándékozó indulójuk is (az internacionáléból, a marseillaise-ből, a Himnuszból és Korda Györgyből összegyúrva - katasztrofális). Elrettentésül egy rövid részlet:

  Most ez a mi harcunk
  A mi forradalmunk
  Meg kell, hogy mentsük a jövőt
  Mert csak is mi formáljuk
  Ha sosem hagyjuk
  Hogy eltaposson egy erő

  Megkopott szép mesék könyve
  A történelem nekik ennyi
  Hiába hullt vére, könnye
  Oly sokaknak, hogyha veszni
  Hagyjuk amit nekünk adtak
  Lehet, hogy fényből fakadtunk
  De könnyen sötétben ragadhat
  Aki nem érti meg a harcunk”
 • 1. achilleus 2010. október 10. 12:41
  „Érdekes témát talált magának az MSZP. Ez nyilván egy teljesen új jelenség, amely 2010 májusában tűnt fel a láthatáron ezért a szocialista-SZABADDEMOKRATA kormányoknak nem volt még alkalma a kérdéssel súlyának megfelelően foglalkoznia. De a belövőszobák ugye rendben vannak?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áladománygyűjtőkre figyelmeztet a rendőrség

Áladománygyűjtő ellen nyomoz a rendőrség Ajkán: a csaló Devecser polgármesterének nevében arra kérte egy tapolcai társulat igazgatóját, hogy utaljon át az általa megadott számlaszámra valamennyi pénzt. Tovább olvasom