Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Perel és a közigazgatási hivatalhoz fordul a Fidesz-frakció

A Regionális Közigazgatási Hivatalhoz fordul a gyöngyösi Fidesz-frakció, hogy nyilvánítság jogellenesnek azt a képviselőtestületi döntést, mellyel minden fideszest eltávolítottak a gyöngyösi önkormányzati bizottságok éléről, és megszüntették felügyelőbizottsági tagságaikat is.
A város csütörtök esti, rendkívüli képviselő-testületi ülésén a helyi szocialista frakció többségi döntésével szavazták meg ezeket, a Fidesz-frakciót sújtó intézkedéseket. A szocialisták szerint ugyanis a fideszesek korábbi népszavazási kezdeményezése miatt nem valósulhatott meg a városban a majdnem 1000 embernek munkát adó beruházás, az Apollo Tyres gumigyárának felépítése.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a világ egyik legnagyobb gumigyártója két hete jelentette be, hogy nem valósítja meg már megkezdett beruházását Gyöngyösön, ami egyébként csaknem 1000 embernek adott volna munkát és összesen 200 millió eurós befektetést jelentett volna. Az Apollo Tyres azzal indokolta döntését, hogy tudomására jutott: népszavazást készülnek kiírni azért, hogy megakadályozzák a beruházást Gyöngyösön. Az indiai cég a kivonulással "meg kívánja előzni, hogy a népszavazás megossza a helyi lakosságot" - fogalmaztak akkor.

Hiesz György, a város szocialista polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szerinte ok-okozati összefüggés van a befektető visszalépése és a fideszes népszavazási kezdeményezés között, ezért szerették volna a fideszeseket felelősségre vonni. A polgármester szerint teljesen törvényesen jártak el a csütörtöki ülésen. Szerinte olyan súlyos veszteségek érték az Apollo visszalépésével a várost, ami csak évtizedek alatt heverhető ki.

Tatár László, a gyöngyösi Fidesz frakcióvezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a csütörtöki döntés, mellyel megfosztották őket önkormányzati bizottsági elnöki posztoktól, illetve a felügyelőbizottsági tagságoktól, az 50-es évek politikai pereit idézi. Tatár László szerint nem lehet büntetni egy demokratikus államban a népszavazás kezdeményezéséhez fűződő jog gyakorlóit.

A Fidesz-frakció a Regionális Közigazgatási Hivatalhoz fordul, hogy nyilvánítsa jogellenesnek és vonassa vissza a képviselő testület döntését. Az ülésen egyébként két képviselő politikai bűncselekménynek, illetve 500 milliós vagyoni károkozásnak nevezte a népszavazási kezdeményezést, ellenük ezért polgári pert indítanak. A közigazgatási hivatal számára jövő hét elején nyújtják be a csütörtöki ülés teljes hangfelvételét és az addigra elkészülő iratokat. Amíg azonban a hivatal nem dönt, addig teljesen kiszorulnak a felügyelőbizottságokból, az új tagokat ugyanis már megszavazták a szocialisták.

Olvasóink írták

  • 1. klj_54 2008. augusztus 29. 22:18
    „Nem elég, hogy az országnak és Gyöngyösnek kárt okoztak még nekik áll feljebb?
    Ha valaki agyonlőtte volna őket, bizonyosan nem sírtam volna!
    Gondolom képzett jogászok, tehát tisztában vannak azzal, hogy miként lehet a joggal visszaélni:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülni indult, tűzoltóautóval karambolozott

Személyautóval karambolozott pénteken kora délután a fővárosi tűzoltók egyik vízszállítója a II.… Tovább olvasom