Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Pisztolyt szegezett a polgárőr a romavezetőre és a polgármesterre

Egymásnak esett a pamuki polgárőrség vezetője és a helyi romavezető.
Az utcai dulakodásban előkerült egy gázpisztoly, a polgárőr ezzel fenyegette meg a helyi romaszervezet vezetőjét, majd a polgármesterre támadt. A férfi két polgárőrre is pisztolyt fogott. Egyikük ezt meg is örökítette a mobiltelefonjával.

Tóth Csaba (független), a csaknem háromszáz lakosú somogyi település polgármestere az MTI-nek csütörtökön megerősítette a Somogyi Hírlapban közzétett incidenst.

A polgármester beszámolója szerint kedd délelőtt a közmunkások szóltak neki, hogy az utcán egymásnak esett a helyi romaszervezet vezetője és a polgárőrség vezetője. Igyekezett lecsitítani őket, ám a polgárőr - egyik kezében egy gázpisztollyal, a másikban egy gázsprével - "ocsmány szidalmazás" közepette őt is megfenyegette. Ekkor hívtam a rendőröket, akik mindkettőjüket feljelentették - mondta a polgármester, aki közölte: az őt ért fenyegetés miatt feljelentést tesz a polgárőrség vezetője ellen.

Az MTI telefonon nem tudta elérni sem a polgárőrség, sem a roma szervezet vezetőjét. A polgármester szerint a roma vezetőt valószínűleg azért nem, mert kihallgatáson van a rendőrségen, a polgárőrség vezetőjétől pedig kedden azonnali hatállyal elvették az önkormányzattól kapott mobiltelefont.

Tóth Csaba elmondása szerint az öt évvel ezelőtt megalakított, jelenleg 19 tagú polgárőrséget a nyugdíjas korú férfi egy éve vezeti. Rend is van a faluban - dicsérte a polgármester a szervezetet, amelynek vezetőjéről azt mondta: "a munkájával nem is volt baj, de a modora..."

Bogdán József, a pamuki romaszervezet vezetője a lapnak azt mondta: kérdőre vonta a helyi polgárőrség vezetőjét, mert visszahallotta, hogy szidalmazta őt és a polgármestert. A polgárőr felesége viszont azt állította, hogy romaszervezet vezetője egyszerűen nekik rontott, s ők védekezni kényszerültek.

Olvasóink írták

 • 7. rézike 2010. június 18. 09:28
  „No, és ki nyert ? :)
  Én hagytam volna őket végigmeccsezni. Még fogadást is kötöttem volna rájuk, mint ketrecharcosokra.:)”
 • 6. szilléri 2010. június 17. 23:14
  „2 Ha gárdás lett volna a helyszínen lelövi a cigót és a fajvédő ,,mestert " !

  Nem ritkulunk , csak tisztulunk !!”
 • 5. Sportplusz 2010. június 17. 17:41
  „.. azt mondta Orbán Úr , nincs szükség külső rendvédelmi szerveződésekre .. párttol, emberektől függetlenül ..(- nem tudom mi volt a háttérbe -) mondom: NINCS , mert ezek az un. polgár ..biztonsági stb. örök pofátlanul visszaélnek a "HATALMUKKAL " .. nem tud az ember 1 áruházba .. bankba.. uszodába (lsd. Napfényfürdő .. sport uszoda ) bemenni hogy ne inzultálnák ezek a semmirevalok az embert ..rendezkednek, kiabálnak s ha néha emberükre találnak fegyvert fognak ..és jajgatnak .. melozni meg utálnak ennyi ezrt mennek "ÖRNEK "”
 • 4. Mathiasking 2010. június 17. 17:26
  „Mi van, ha rajtakapta a cigányt a lopáson? Így akadályozta meg a szökését a helyszínről. :-)))”
 • 3. klj_54 2010. június 17. 17:22
  „Konfliktus emberek között volt is, van is és sajnos lesz is.
  Kár most arra kihegyezni, hogy cigány volt a trió egyik tagja.”
 • 2. mamek77 2010. június 17. 17:17
  „Nah, ez az eredménye, hogy a gárdások polgárőrré vedlettek...”
 • 1. dodó 2010. június 17. 17:10
  „Közismert tény, hogy a bűnözőcigányoknak igencsak a bögyükben vannak a ,,munkájukat" ( bűnözést) megnehezítő polgárőrök.

  Van, ahol úgy tüntetik el a polgárőröket, hogy átlátszó, azóta százszor megcáfolódott öntámadást rendeznek (Pátka), van, ahol úgy azt egyszerűen megölik (lásd az Ercsiben pár héttel ezelőtt történteket, ill. a cigányság viselt dolgait arrafelé), a többieket meg életveszélyesen megfenyegetik, a kocsiját összetörik, a házát felgyújtják, van, ahol simán csak feljelentik és van, ahol fényes nappal rátámadnak.
  Igen nagy valószínűséggel ez utóbbi történt Pamukon is. Legalábbis sokkal inkább hisz az ember egy polgárőr-vezetőnek, mint egy őt a fenti okokból gyűlölő cigánynak, ill. az őt pártfogoló, esetleg az ő kezéből evő (lásd maffia-összefonódások; ld. az ercsi, ráckevei stb. rendőrök) polgármesternek. Ez utóbbiról amúgy sincs jó véleménnyel a település, ahogy az az eredeti cikkből is kiderül.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztusig előzetesben marad Budaházy

Két hónappal, augusztus 19-ig meghosszabbította Budaházy György előzetes letartóztatását a Fővárosi… Tovább olvasom