Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

PM: pontozási hiba van az állami földpályázatokban

Szabó Rebeka felhívta a figyelmet: a pályázatban két helyen is meg kell adni, hogy a jelentkezők hány fős foglalkoztatás-bővítést vállalnának.
A Párbeszéd Magyarországért (PM) súlyos pontozási hibát talált az állami földbérleti pályázatokban – jelentette be pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka.

A független képviselő felhívta a figyelmet: a pályázatban két helyen is meg kell adni, hogy a jelentkezők hány fős foglalkoztatás-bővítést vállalnának. Egyik helyen a teljes létszámot, egy másik oldalon pedig annak év/hektár/fős lebontását kell beírni.

Elmondta: több olyan pályázatot is talált, ahol az induló mindkét helyen ugyanazt, a teljes foglalkoztatás-bővítést mutató számot tüntette fel. Így előfordulhatott, hogy az egyik jelentkező 11 fő foglakoztatására 30 pontot kapott, míg egy másik induló a 27 fős, de hektárra és évre lebontott vállalására csak hármat - közölte Szabó Rebeka.

Az ellenzéki politikus nyílt levelet írt Sebestyén Róbertnek, arra kérve a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökét, hogy vonja vissza azokat a pályázatokat, amelyeket ilyen úton nyertek meg és azok helyett írjon ki újat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: nem pedagóguskarra, hanem életpályamodellre lenne szükség

Osztolykán Ágnes szerint a karnak csak akkor lenne értelme, ha önkéntes alapon, alulról szerveződne. Tovább olvasom