Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Református ifjúsági találkozó Debrecenben

Ifjúsági találkozó kezdődött "Transzformáció - Az igazi átalakulás" címmel szombaton a debreceni Református Nagytemplomban.
A szószék előtt elhelyezett színpadon az Éden együttes játszott, s biztatta közös éneklésre a több mint 300 résztvevőt.

Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese köszöntőjében a szeretetről beszélt, idézve az igét: a szeretet mindent hisz, a szeretet mindent remél.

"Hiszi, hogy az isten megváltoztathatja az ember életét, hogy átformálódhat az ember azzá, amivé szeretne" - mondta, hozzátéve: nincs olyan fiatal, nincs olyan ember a földön, aki ne változhatna meg, ne formálódhatna át".

Ifj. Csomós József, a Tiszántúli Református Egyházkerület ifjúsági referense az MTI-nek elmondta: elsősorban egyházkerületükből vannak jelen fiatalok a rendezvényen, de az ország egész területéről érkeztek fiatalok, főként középiskolások a már hagyományos debreceni egyházmegyei találkozóra.

"A fiatalokat szeretnénk megszólítani, meggyőzni arról, hogy értékesek, becsüljék meg az életüket, érezzék, hogy Isten ajándék a világ számára, a világ pedig ajándék az Isten számára" - összegezte az egész napos találkozó célját a lelkész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvétra készülnek a Míves Tojás Múzeumban

Megkezdődött a húsvéti készülődés a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban, ahol az intézmény… Tovább olvasom