Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Robbanás és tűz a dorogi hulladékégetőben

A tüzet az üzem tűzoltói oltották el, ám nem értesítették felügyeleti szervüket, a katasztrófavédelmet, ezért vizsgálat indul ez ügyben.
Kisebb robbanás volt, majd tűz ütött ki szerdán délelőtt a Komárom-Esztergom megyei Dorogon, a veszélyeshulladék ártalmatlanító üzemben.

Boda Zoltán, az Esztergomi Tűzoltóparancsnokság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az üzemben egy úgynevezett technológiai robbanás történt szerdán délelőtt. A robbanás után tűz keletkezett, ezt az üzem tűzoltói oltották el, a hivatásos tűzoltók már csak a visszahűtésben segítettek. A veszélyes anyagok és berendezések körülbelül 20-25 percen át égtek, füstöltek, egyelőre nem tudni, hogy ezalatt mennyi és milyen anyag került a levegőbe, ezt majd szakértők derítik ki. Boda Zoltán arról is beszélt, hogy a kárfelmérés is tart, még azt sem tudni pontosan, hogy a hulladék előkészítése, vagy a megsemmisítés, égetés közben történt-e a baleset, ezekre a kérdésekre később adnak választ a szakértők.

A parancsnok hozzátette, hogy az ügyben vizsgálatot indít az Esztergomi Tűzoltóparancsnokság, mert a dorogi üzem illetékesei nem riasztották időben a hivatásos tűzoltókat, a civilek hamarabb telefonáltak. Az üzem vezetése a hibát az idő rövidségével magyarázta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósági nem a turulszoborra

A szobor lebontását egyébként már a Fővárosi Bíróság egy korábbi, 2008 márciusi jogerős és… Tovább olvasom