Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Rogán: az V. kerületet nem érte kár, még növekedett is a vagyona

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta az Indexnek: további pereket indít az ellene folyó rágalmazások miatt.
Rogán Antal korábbi belvárosi polgármester szerint nem érte kár az V. kerületet, az ingatlangazdákodás még növelte is a vagyonát. A Fidesz frakcióvezetője az Indexnek nyilatkozva közölte: további pereket indít az ellene folyó rágalmazások miatt.

"Nehogy a végén Juhász Pétert ítéljék el rágalmazás miatt!" - válaszolta Rogán Antal az Együtt V. kerületi képviselőjének bírálataira a kerület ingatlangazdálkodása miatt. Hozzátette: az elmúlt hetekben tizenkét eljárást indított el, többségében politikusi kijelentések miatt, de a múlt szerdai tüntetés után a személyiségjogi és rágalmazási perek száma minimum megduplázódhatnak - közölte.

A Belváros korábbi polgármestere közölte: a kerületet nem érte kár, annak vagyona növekedett, az ingatlanértékesítésből szerzett bevételeket ugyanis fejlesztések önrészére használták fel. A bérlőknek járó kedvezményes értékesítésről szólva azt mondta: 2000 és 2007 között a bérlők összesen 5,6 milliárd forintnyi kedvezményben részesültek, ami magasabb, mint a polgármestersége alatt nyújtott kedvezmények voltak.

Az így eladott ingatlanok esetében egyetlen továbbértékesítésről tud - tette hozzá -, amelynek következménye a kerületi jegyző távozása lett, bizalomvesztés miatt. A testület ugyanis nem jutott hozzá minden információhoz - mondta -, hozzátéve: jogszerűtlenség itt sem történt. Rogán Antal kijelentette: más eljárásról nem tud, "légből kapott hazugság", hogy indult volna még ilyen akár csúszópénzek miatt.

Juhász Péter azon kifogására, miszerint az önkormányzatnak nem lett volna ingatlangazdálkodási terve, azt felelte: a költségvetésben minden évben meghatározták, hogy mennyi bevételt szeretnének, és kijelölték az ingatlanokat, amelyeket el akartak idegeníteni. A bérlőknek nyújtandó kedvezményre, és a kedvezmény bérlők általi átruházására a polgári törvénykönyv ad lehetőséget - közölte.

A Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi polgármester Szerb utcai ingatlanszerzésére vonatkozó kérdésre úgy felelt: ha 1990-ben az akkori bérlőknek joguk volt a piaci érték 15 százalékáért megvenni a lakásokat, akkor ezt a jogot azoktól sem lehet elvitatni, akik olyan műemlék házban éltek, amelyet önerőből nem tudtak rendbe hozni. Kijelentette azt is: Habony Árpád - akivel, mint mondta, kiegyensúlyozott a kapcsolata - nem bérlője a sajtóban hozzá kötött lakásnak.

A Dorottya utcai ingatlant nyílt, nemzetközi, több fordulós pályázaton értékesítették - fűzte hozzá -, amelyre két ajánlat érkezett, közülük az anyagilag jobbat választották.

A Fideszen belüli, "urizálársól" szóló vitáról azt mondta: nem helyes a családi vitát családon kívülre vinni. Kijelentette ugyanakkor: vannak dolgok, amiket egy politikus nem engedhet meg magának, de szerinte mindenki maga döntse el, hol vannak ennek a határai. Nem kell mindig a közvéleménynek megfelelni. Nem kell az embernek se a hobbijairól se a szokásairól lemondania azért, mert politikus lett belőle - mondta.

A vagyonnyilatkozatok rendszerének esetleges megváltoztatásáról szólva közölte: felmerült benne, hogy a Fidesz-frakció tagjainak vagyonnyilatkozatait könyvszakértővel hitelesítteti. Olyan törvénymódosítást tartott szükségesnek, ami egyértelműen ellenőrizhetővé teszi, hogy a vagyonnyilatkozatban szereplő adatok tényleg hitelesek és pontosak. Január végéig nem lehet megoldani, de 2016-ra igen - tette hozzá.

A miniszterelnök bevándorlással kapcsolatos kijelentéseiről azt mondta: lassan abba a helyzetbe kerülünk, hogy már nem csak tranzitország vagyunk. Magyarország nem akar menekülteket - szögezte le. "Ezt ki kell mondanunk, mert ha nem mondjuk ki kellő időben és határozottan, akkor a vesztesei lehetünk az európai migrációs politika átalakításának" - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béli Balázs nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját

A kiírásra 243 fotográfus 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel nevezett. Tovább olvasom