Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Roma temetés Nagycsécsen - rendőri felügyelettel

Nagycsécs - Eltemették hétfőn Nagycsécsen azt a férfit és nőt, akiket egy hete lőttek le ismeretlenek, amikor Molotov-koktélt dobtak két házra, és belőttek az ablakon.
A faluban vasárnap este óta jelentős rendőri készültség van, mert számítani lehetett rá, hogy szélsőségesek megjelennek. Végül senki nem zavarta meg a megemlékezéseket.

A temetésen a rokonokon, falubelieken és roma vezetőkön kívül ott volt a Borsod megyei rendőrfőkapitány, és a bűnügyi igazgató, valamint Draskovics Tibor rendészeti miniszter is. "Úgy gondolom, hogy meg kell mutatni, hogy egyetlen honfitársunk sem félhet, és hogyha mégis ilyen sunyi, gyáva bűncselekmény áldozatává válik, akkor számíthat arra, hogy a társadalom szolidáris vele.", mondta a miniszter a Független Hírügynökségnek.

A szertartást a nagycsécsi polgármesteri hivatal szervezte, az önkormányzati minisztériumtól kapott 500 ezer forintos támogatásból. Több más támogató is jelentkezett, hogy segítsen a családokon. A kiégett épület felújítását az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat vállalta magára. Statikus már felmérte, javítható az állapota. A felújítás során fürdőszobát is építenek.

Mint ismert, múlt hétfőre virradóra Nagycsécsen két, romák lakta házra dobtak Molotov-koktélokat majd mindkét épületre rálőttek. A támadásban a lövésektől két ember halt meg.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. magyarok 2008. november 12. 15:36
  „lolaszeged elmondta azt amit értelmes ember gondol és van még néhány aki értelmes, aki másnál esküszik bosszúra az nem normális!”
 • 20. további szépnapot. 2008. november 11. 08:10
  „Dodó igazat adok.

  13-nak nézd meg a bodrogba hány rokkant nyugdíjas van,roma és egy fillért tb-ét nem fizettek!
  Ja és Te nem vagy rassz ugye????
  Csak kijárod más félcsaládját,hogy kinyírja..igen ezek vagytok TI!
  Ja és Te tudod mennyit fizet ki az állam olyan embereknek,aki gyilkol rabol A CIGÁNYOKNAK..SOK-SOK MILLIÁRDOT..Ez csak csalás miatt!Mert csaltok!

  Floridaimagyar!
  Te éltél már romákközt?Szerintem nem igazán,nem brazilok!
  Ezt hidd el nem különösen rasszról szól,nagyon sok magyar nem az...hanem az életvitelük miatt van,és még ŐK ÉLNEK VISSZA MINDENNEL!
  Te szeretnéd azt az embert aki tönkre tett,meglopott,gyilkolt és szinte egylevegőt kell veleszívni!
  Nagyon sok magyar embert tesznek tönkre,jaaa az nem baj!”
 • 19. Kata30 2008. november 11. 06:19
  „EZ MAGYARORSZÁG ÉS EZEK A MAGYAROK :nem állok senki pártján aki bünös az bünhödjön kapja meg mélto büntetését.jot röhögnek rajtunk mert a magyar se politikába se más dolgokba nem tart össze nagy bajok lesznek még Magyarországba”
 • 18. floridaimagyar 2008. november 11. 04:23
  „Tenlyeg tul sok a Rasszista kozottetek. Nem tudom mit szolnal ha veletlen Te szulettel volna Roma-nak. Nelem van peldaul sok mexikoi, fekete, Puerto Rico-i, brazil haverom is, es soha nem szidtuk egymast. Peldaul USA-ban ahol mi vagyunk kisebbsegiek, letrehoztunk egy kis hentesboltot itt Tampa kornyeken ahol meg Sportszeletet is lehet kapni meg szegedi szalami-t es sok ide szuletett USA ember jon at oda mert izlik nekik a magyr kaja es nincs bajuk velunk csak mert mit itt Tampa kornyeken (kb 50-60 magyar) egy nagyon kis szamu etnikumok vagyunk. Nem lehetne hasonlo dolgot csinalni odahaza? Nem a borod szine mondja meg a az emberi minoseged, hanem a jellemed es a szandekod. Na - sok szerencset a kisebbseg mocskolosahaoz, es ne csodalkozzatok ha titeket kapnak majd el ha kulfoldon vagytok.”
 • 17. lolaszeged 2008. november 11. 02:11
  „Itt mar mindenki agyat elboritotta a gyulolkodes?:( Ez a ket ember olte meg a tanart?? Most akkor bosszu oda-vissza? Tenyleg egyeseknek mindegy mi tortent, lenyeg, hogy gyulolkodjon.....magatokkal van leginkabb bajatok, kis piti , frusztralt rasszistak!
  Reszvetem a csaladnak!”
 • 16. magyarok 2008. november 11. 01:28
  „14es rajtad meg a fajtádon lehet is hányni, hányál is, jó sokat, hogy a bélférgeid ami az agyadat mossa, hátha kiürülnek...”
 • 15. Economy temetés 2008. november 11. 01:06
  „...hányunk együtt, sztem menni fog...”
 • 14. hánynom kell 2008. november 11. 00:03
  „Döbbenetes, húgyagyú, hitvány, primitív rasszista itt mindenki? Jóérzésű ember nem lehet az, aki ilyen okádék dolgokat ír be 2 ártalmatlan ember érthetetlen meggyilkolása kapcsán. Sajnálod tőlük azt a rongyos 500 000 Ft-ot, akkor dögöljön meg a te fél családod, kíjárom neked, te barom. Milyen hitvány féreg az, aki úgy gondolja, hogy ez két gyalázatos gyilkosság rendben van, mert előtte volt olaszliszkán egy másik, vagy más helyeken további gyilkosságok. Ezeknek a szerencsétleneknek mi közük hozzá?
  Más: A félmillió vesztegetés árán rokkant-nyugdijasított "pógártársunk" országában, ahol a munkaképes lakosságnak csak kb 55%-a dolgozik (ennél kevesebb csak Lengyelországban az EU-n belül) -- legalábbis legálisan, vastag kell hogy legyen bárki pofáján a bőr ahhoz, hogy a saját híbából vagy önhibáján kívül eltartott milliókat faji alapon osztályozza és csak a cigány léhasága vagy parazitasága fájjon. Ki fogja kifizetni a sok adócsaló, minimálbérre vagy annak felére bejelentett derék magyar nyugdíját. Vállalja-e majd egyetlen gyáva kormány is, hogy tényleg csak annyi alapján járjon a nyugdíj, amit befizetett:”
 • 13. Economy temetés 2008. november 10. 23:58
  „Rohadt kis szarházi élősködők, Draskovics meg törölgeti a varjúlevest a bajszáról a rohadék, no ezt tessék cenzúrázni...”
 • 12. aldozat 2008. november 10. 22:43
  „Na mi van, "megélhetési rasszisták"? Nem válaszoltok?
  Én azt mondtam, hogy mocskos. szemét aljas dolog prejudikálni, amikor még semmit sem tudunk!
  Miért csináljátok ezt? Valaki felbérelt? Vagy csak zsigerból vagytok igazságtalan, elfogult, önző barmok?”
 • 11. aldozat 2008. november 10. 22:02
  „"Erős a gyanú, hogy csupán azért ölték meg a ház lakóit, mert cigányok voltak" index.hu

  Na de most már tényleg elég a sunyi "megélhetési rasszizmusból"! Hogy mernek prejudikálni, hangulatot szítani ezek a mocskos gazemberek (az index.hu is!), amikor semmit nem tudunk!
  Szemét aljas, mocskos provokatőr társaság! Szítani az ellentéteket, kinek használ?

  Szerintem meg erős a gyanú, hogy uzsorások voltak, a saját fajtájuk!”
 • 10. kiri01 2008. november 10. 21:49
  „dodo
  Egyet értek veled.”
 • 9. dodó 2008. november 10. 20:21
  „Moderátor úr, nagyon figyeljen!

  "...ott volt a Borsod megyei rendőrfőkapitány, és a bűnügyi igazgató, valamint Draskovics Tibor rendészeti miniszter is. "Úgy gondolom, hogy meg kell mutatni, hogy egyetlen honfitársunk sem félhet, és hogyha mégis ilyen sunyi, gyáva bűncselekmény áldozatává válik, akkor számíthat arra, hogy a társadalom szolidáris vele.", mondta a miniszter..."

  A bűnözőcigányok által csak az idén brutális kegyetlenséggel legyilkolt, megalázott, megerőszakolt, több esetben megcsonkított és minden esetben kirabolt 60-80 (magyar) áldozat temetésén miért nem volt miniszter? A hátramaradt családnak miért nem volt 500 000? Miért nem voltak újságírók? Az egyáltalán nem tisztelt miniszter volt(lehetett) az aki az esetek eltussolására és elhallgatására utasított! A cigány gyilkosok szabadlábon, ha túl keménynek akarnak látszani házi őrizetben (hahaha...) majd három évig húzzák az ügyet, majd szabadlábra helyezik az elkövetőt! Cigányluvnyák megpofozásáért (Szigetvár!) több hónap előzetes és 8 év fenyegetés!
  Miniszter polgártárs! Ön szerint ez nem kettős mérce? Nem bűnpártolás? Nem NEMZET és HAZAÁRULÁS? Nem tart-e attól, hogy egszer még felelnie kell? Ha Bűnöző uzsoráscigány eg pár símán csak élősködő cigány megöl. jön ön mint jó és együttárző ember! Fordított esetben hol van ön? Talán kolompárorbán szintén bűnözőcigánnyal parolázik és több segélyt ígér nekik a mi megkérdezésünk nélkül?
  Végezetül: miniszter p.társ! Fel tudna hozni néhány példát, amikor magyar ölt cigányt? Azt már félve kérdem, tudna-e aljas szándékkal, brutálisan, rablási szándékkal és csoportosan elkövetve? Ha volna ilyen, ugye habzó szájjal ordítana a BBC-től az EU-ig rasszizmust, és ígérnr kemény kezet és zéró toleranciát!”
 • 8. zsolti72 2008. november 10. 20:03
  „már megint cigányokról olvasok magyar oldalon....


  részvétem”
 • 7. Cc 2008. november 10. 19:33
  „BGD ott c sak meghalt egy magyar. Tudod a cigányok adójából tartják fenn az államot, kijár nekik.”
 • 6. rde 2008. november 10. 19:22
  „Kinek a pénzén voltak rendőrök ott híradásból hallani, hogy 200 rendőr volt jelen. Ennyire gazdag a rendőrségünk, vagy ennyire felelőtlenül szórják az adó fizetők pénzét. Azt a rendőri vezetőt én már rég elbocsátanám a testületből aki erre parancsot adott, vagy megfizettetném vele az okozott kárt.”
 • 5. tévednék?! 2008. november 10. 19:13
  „Sajnálatos dolog,egy biztos mind a két részről...van egy olyan érzésem ez csak fokozódni fog.”
 • 4. BGD 2008. november 10. 19:02
  „Olaszliszaki esetnél ott volt valaki a kormánytól???

  Vagy csak a cigány hullák kapnak ekkora tiszteletet!?”
 • 3. magyarok 2008. november 10. 18:55
  „Te miről beszélsz????
  nem mindegy, hogy roma vagy nem roma? A Bűnözőknek börtönben a helyük akkor is ha roma akkor is ha nem roma! Nem kell ezt generálni félre beszélésekkel, mindenki sajnálja az "agyonvert tanárt" is és akik elkövették bűnhődjenek, de azok is bűnhődjenek akik ezt követték el, bármilyen megfontolásból!”
 • 2. magyarok 2008. november 10. 18:55
  „Te miről beszélsz????
  nem mindegy, hogy roma vagy nem roma? A Bűnözőknek börtönben a helyük akkor is ha roma akkor is ha nem roma! Nem kell ezt generálni félre beszélésekkel, mindenki sajnálja az "agyonvert tanárt" is és akik elkövették bűnhődjenek, de azok is bűnhődjenek akik ezt követték el, bármilyen megfontolásból!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

0,2 százalékot erősödött hétfőn a BUX

A bankközi devizapiacon az euró árfolyama a hétfő reggeli 267 forintról délutánra 266 forintra… Tovább olvasom