Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Schiffer feljelentést tesz egy siófoki hangfelvétel miatt

Siófok Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje cáfolja, hogy a Közgép támogatta volna kampányát. Witzmann Mihály az erről szóló cikk miatt jogi lépéseket tesz.
Siófok és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje cáfolja, hogy a Közgép támogatta volna kampányát. Witzmann Mihály az erről szóló cikk miatt jogi lépéseket tesz.

Előzőleg a nyugat.hu írt arról, hogy egy hangfelvételen fideszes politikusok - Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály - állítólag arról beszélgetnek, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, "mint eddig minden választásba be is szállt". Az ügyben Schiffer András, az LMP társelnöke közölte, feljelentést tesz.

Siófok és térsége kormánypárti képviselőjelöltje cáfolja a portálon megjelenteket. Witzmann Mihály az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kijelentette: "a Közgép Zrt. semmilyen formában nem támogatta a kampányomat. Fel sem ajánlotta azt, és el sem fogadtam volna, mert a törvény által biztosított források éppen elegendőek a kampányköltségek fedezésére".

A politikus szerint a megjelent felvételrészletek és azok leírása több ponton is csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmaznak, ezért felvetődik a manipuláció gyanúja, éppen úgy, mint például a hamis bajai videó esetében.
A kivonatos leirat nyilvánosságra hozatalát Witzmann Mihály egy lejárató kampány részének tartja. Értékelése szerint ez "egy reménytelen helyzetben lévő pártszövetség kétségbeesett próbálkozása annak érdekében, hogy a Józsa-, Harangozó-, Szigetvári-, Gyurcsány-, Kőhegyi- és Simon-ügyekről elterelje a figyelmet".

Közölte, rágalmazás, becsületsértés és szándékos lejáratás miatt jogi lépéseket tesz az ügyben.

Schiffer feljelentést tesz egy siófoki hangfelvétel miatt

Feljelentést tesz korrupciós bűncselekmények miatt a "siófoki hangfelvétel" ügyében Schiffer András, az LMP társelnöke.

Az ellenzéki politikus ezt csütörtökön közleményben tudatta az MTI-vel, arra hivatkozva: egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a Fidesz kampányát a Közgép támogatja. A nyugat.hu által közölt hozott hanganyagon állítólagosan fideszes politikusok arról beszélgetnek, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, "mint eddig minden választásba be is szállt eddig" - írta.

Schiffer András ismeretlen tettesek ellen vesztegetés, hivatali vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali vesztegetés elfogadása, valamint vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt tesz feljelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy Attila nem jelent meg a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

Mesterházy Attila nem jelent meg a nemzetbiztonságin bizottság ülésén Tovább olvasom