Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Sokszínű művésztelep

Hétfőn  megnyílt Győrött a 35. nemzetközi művésztelep. A háromhetes programra tizenkét művészt – a hazaiakon kívül kilenc külföldit – hívtak meg.
Festő- és grafikusművészek, fotó- és szobrászművészek vesznek részt a munkában, ezáltal a művésztelepet a műfaji sokszínűség jellemzi – mondta N. Mészáros Júlia. A művészek számára a grafikai műhelyben, a Borsos-házban és a Városi Művészeti Múzeumban teremtenek lehetőséget az elmélyült munkára.

A művésztelep költségeiről szólva a művészeti múzeum igazgatója közölte: a 2,6 millió forintos ráfordítást a kulturális tárca, továbbá a Nemzeti Kulturális Alapprogram pályázatain nyerték. Emellett a városi önkormányzat is támogatást nyújtott a sikeres lebonyolításhoz.
Az igazgató kitért arra, hogy a jubileum alkalmából július 11-én nagyszabású visszatekintő kiállítást nyitnak, amely keresztmetszetet ad a korábbi művésztelepek terméséből.

A múzeumban mostanáig gazdag anyag gyűlt össze, mivel az alkotók egy-egy Győrött készült munkát ajándékoznak a közgyűjteménynek a művésztelep zárásakor – hangoztatta N. Mészáros Júlia.

Győri Nyár >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alternatív zeneünnep

Hatodik alkalommal rendezték meg az Új Hullám Nemzetközi Alternatív Fesztivált. A vasárnap zárult… Tovább olvasom