Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Szakvélemények a romagyilkosságokról

A nyomozó hatóság a romagyilkosságok mind a négy gyanúsítottja és védőik elé tárta az igazságügyi szakértői véleményeket - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
Ruzsbaczky Nóra, K. Árpád védője a lapnak elmondta, hogy ezek jelentős része még a gyanúsítottak elfogása előtti DNS-vizsgálatot, nyomszakértői elemzést és a fegyverszakértői vizsgálatot tartalmazza.

K. Árpád esetében nyolc helyszínnel kapcsolatban közölt megállapításokat a fegyverszakértő, aki a helyszíneken talált lőszerhüvelyeket a lefoglalt fegyverekkel vetette össze – nyilatkozta a védő, hozzátéve: a tatárszentgyörgyi gyilkosság helyszínén a hatóság szerint csak nagy valószínűséggel járhatott K. Árpád; arra, hogy Tiszalökön is megfordult, nincs bizonyíték.

Cs. István védője, Barcsi István is újabb szakértői véleményeket kapott, de a DNS-, ujjnyom- és lábnyomszakértő semmilyen helyszínnel nem tudta kapcsolatba hozni védencét. Cs. Istvánt azzal gyanúsítják, hogy a tiszalöki gyilkosság helyszínére vitte az elkövetőket, ezáltal pedig a hatóság szerint bűnsegéd volt az előre kitervelt emberölésben.

A másik két gyanúsított, K. István és P. Zsolt védői is kézhez kapták a szakértői jelentéseket, azonban azok tetemes mennyisége miatt későbbre ígértek tájékoztatást.

A hat halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat feltételezett elkövetőit augusztus 21-én fogta el a Nemzeti Nyomozó Iroda. Emberöléssel K. Árpádot, öccsét, K. Istvánt és P. Zsoltot, míg bűnsegédlettel Cs. Istvánt gyanúsítják.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. december 18. 00:02
  „1. a móri csávó még mindig ül más miatt, nem tökmindegy? Az éáletben nem szabadul már. Ezek sem ártatlanok. A DNS nem hazudk. Ha semmi közük az egészhez akkor a fegyver sem lenne tele a dnsükkel sem a hüvelyek a helyszíneken. Nem kell szarakodni... <moderálva...>”
 • 3. mag 2009. december 17. 17:26
  „MAR VARUNK BENETEKET .A BV .BE NAGYON SOKAT FOGNAK A TESTVEREIM FOGLALKOZNI VELETEK VILANYOLTAS UTAN . P U S Z I K A”
 • 2. CIKIJuanes 2009. december 17. 08:50
  „Az én szakvéleményem meg az hogy ennek a hátterében kormányszinten állnak,mint ahogy Mór is nagy kamu a Szlovák alvilág ezen a bankon keresztül mosta tisztára a pénzét,csak ugye ezt nem nagyon reklámozzák!”
 • 1. Pinaman 2009. december 17. 08:34
  „1. magyar ujsagban ciganygyilkossagnak, cigany ujsagban romagyilkossagnak nevezik, mint ahogy Obamat se hivjuk "American Elnoknek"
  2. Elobb utobb ezekrol az emberekrol is kiderul majd hogy semmi kozuk az esemenyekhez, lasd mori ugy”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január elején indul a szegények bankja

Január elején kezdődik a három évre tervezett szegények bankja kísérleti projekt, amely 400 millió… Tovább olvasom