Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szavazást szervez az Élőlánc Paks bővítése ellen

Budapest - "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne bővítsék a paksi atomerőművet és ne építsenek Magyarországon új atomerőművet?" - ezt a kérdést teszi fel honlapján az Élőlánc Magyarországért, s várja a látogatók szavazatait.
A szervezet elnökségének pénteki közleménye szerint a japán atomerőművi katasztrófa után Németországban a közvélemény ki tudja mondani, hogy az atomenergiába vetett illúzióknak vége, s ők képesek 2050-re bezárni az utolsó atomerőművet és átállni megújuló energiákra.

A szervezet szerint erre Magyarország is képes, s az atomenergiának van alternatívája.

Az Élőlánc álláspontja szerint Magyarországnak van elegendő megújuló energiapotenciálja, ha ezt a tényt az atomlobbi takargatni is igyekszik.

A fejlesztési forrásokat – köztük a Paksra szánt 2.500 milliárdot - geotermikus alaperőművekre, szélparkokra, önellátó házakra kell fordítani az Élőlánc véleménye szerint, mivel egy decentralizált, helyi tulajdonú, megújulókra épülő erőműhálózat sebezhetetlen.

A közlemény szerint az erőmű biztonsági felülvizsgálata után legfeljebb az élettartam meghosszabbításáról lehet szó, ami lehetővé teszi a bezárás utáni időszakra való felkészülést.

Olvasóink írták

  • 2. Zsoltee0716 2011. március 18. 19:04
    „Ennyi zöld energia.”
  • 1. frakk 2011. március 18. 10:31
    „Érdekes a legkézenfekvőbb megoldást senki sem szorgalmazza. Bős- Nagymarost minél hamarabb meg kell építeni, sőt még 2 vízerőművet a Dunán. A politikusok meg vonuljanak ki a villanyáram tulajdonlás köreiből, akkor letisztultan, tudnak majd döntéseket is hozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Könnyező Szűzanya kegykép búcsúja Győrött

Győr - A papok csütörtöki zarándoklatát - amelyen a felszentelésükkor tett hűségígéretüket… Tovább olvasom