Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Szentgotthárdnál már apad a Rába, Körmendnél estére várják a tetőzést

Öt mellékutat kellett lezárni Vas megyében a Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt
Szentgotthárdnál már apad a Rába, Körmendnél estére várják a tetőzést

Szentgotthárdnál már apadásnak indult a Rába, hétfő reggel első fokúra minősítették vissza az árvízvédelmi készültséget, a folyó körmendi szakaszán az esti órákban várják a tetőzést - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai és a szombathelyi katasztrófavédelmi megbízott helyszíni szemléket tartanak a Sorok és Pinka patakok mellett fekvő településeken Balogunyomnál, Sorkifaludnál, Sorkikápolnánál, Sorokpolánynál, Szentpéterfánál, Jáknál, Pornóapátinál, Horvátlövőnél, illetve Vaskeresztesnél. A települések polgármestereit és közbiztonsági referenseit értesítették a várható árhullám levonulásáról, a helyi önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai pedig az éjszaka folyamán folyamatos figyelőszolgálatot láttak el.

Hozzátette: a körmendi hivatásos tűzoltóparancsnokság parancsnoka és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi megbízott a Rába folyó és a Pinka patak áradása által érintett településeken végzett helyszíni szemlét: Körmenden, Csákánydoroszlón, Pinkamindszenten, Magyarszecsődön, Molnaszecsődön, és a víz által veszélyeztetett területen élő lakosságot személyesen értesítették a várható áradásról.

Balogh Nikoletta elmondta: vasárnap Kőszegen a Gyöngyös áradása miatt két embert ideiglenesen kiköltöztettek és rokonoknál helyeztek el.

A közútkezelő tájékoztatása szerint Vas megyében jelenleg négy alsórendű út Bük és Acsád, Rönök és Csörötnek, Vasszentmihályfa és Csörötnek, illetve Rábagyarmat és Rátót közötti van teljesen lezárva az áradások miatt, a Pinkamindszent és az országhatár közötti utat pedig fél szélességben zárták le.

Öt mellékutat kellett lezárni Vas megyében a Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt

Öt mellékutat kellett lezárni Vas megyében a Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A közútkezelő az MTI-hez hétfő reggel eljuttatott közleményében ismerteti: Vas megyében az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a Rába folyó, a Répce folyó és a Pinka patak vízállása is jelentősen megnőtt. Ennek következtében teljes útzárat kellett bevezetni öt alsóbbrendű úton az éjszakai, illetve a hajnali órákban.

A közlekedők Pinkamindszent és az országhatár, Bük és Acsád, Rönök és Csörötnek, Vasszentmihályfa és Csörötnek, valamint Rábagyarmat és Rátót települések között számíthatnak korlátozásokra.

A közútkezelő arra kéri a térségben autózókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális lezárásokról és útállapotokról a társaság megyei diszpécserszolgálatánál vagy a cég Útinform osztályánál.

Másodfokú árvízvédelmi készültség a Rábán Szentgotthárdnál

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vasárnap este másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Szentgotthárdnál, a vízügy este 10 órára várta a Rába 340 centiméter körüli tetőzését - tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

Körmendnél hétfőre várható a folyó tetőzése 430 centiméter körül, a harmadfokú készültségi szint 440 centiméter.

A Mura folyón továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A tótszentmártoni és a birkitói kivételével az összeg zsilipet lezárták.

Kövesse és kommentelje a cikkeinket a Facebookon!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menetrend szerinti busz és teherautó ütközött, 8 ember sérült meg

A baleset vasárnap késő este történt Zalaegerszegen, a mentés idejére a 74-es főutat teljes… Tovább olvasom