Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Tarlós: a ciklus sikere az NFÜ-n múlik

A főpolgármester szerint az önkormányzati ciklus sikeressége szempontjából a legfontosabb kérdés az, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) mennyi pénzt hajlandó adni a budapesti fejlesztésekre.
Tarlós István a Magyar Hírlapban megjelent egész oldalas interjújában arról is beszélt: ha az NFÜ nem fogja intenzíven és mihamarabb támogatni a metróépítést, a járműcsere-programot és a többi fejlesztést, akkor az új városvezetésre szakad az elődeik "összes bűne", és a várost borzasztó károk érhetik.

Arra a kérdésre, (ezzel a kijelentésével) mire gondol, Tarlós István azt mondta: Budapest csődbe mehet.

A főpolgármester az önkormányzati rendszer tervezett átalakításáról szólva úgy vélte: az nagyon veszélyes dolog. Arra mutatott rá, könnyen lehet, hogy az új, kétszáz fős parlamentben soha többet nem lesz senkinek kétharmados többsége, hogy azt megváltoztassa.

Úgy fogalmazott: ha most néhány megalomán, elvakult ember személyes indulata oda vezet, hogy a főváros egészének érdekei sérülnek, és egy, a mostaninál rosszabb önkormányzati törvény születik, akkor sokáig nem lehet majd megváltoztatni. Hozzáfűzte: az maga lesz az anarchizmus.

A Fidesz-KDNP támogatásával megválasztott Tarlós István a politikai stílusára utaló kérdésre azt mondta: ő másként politizál, mint az őt támogató politikai közösség nagyobb része. Hozzátette: aki leginkább megérti ezt, az éppen Orbán Viktor miniszterelnök. Mint fogalmazott, "nem véletlenül nyertük meg Budapestet".

Olvasóink írták

  • 3. cyt 2011. április 26. 12:12
    „"...A főpolgármester az önkormányzati rendszer tervezett átalakításáról szólva úgy vélte: az nagyon veszélyes dolog. Arra mutatott rá, könnyen lehet, hogy az új, kétszáz fős parlamentben soha többet nem lesz senkinek kétharmados többsége, hogy azt megváltoztassa...." --- Nos szvsz ugyanakkora esély lesz a jövőben is a 2/3 összejövetelére, mint eddig volt. Aki egy kicsit is "érti" a matematikát, az tudja, hogy Tarlós úrnak ebben nincs igaza. Abban meg a mostani parlamentnek lesz nagy felelőssége, hogy olyan új önkormányzati törvényeket alkosson meg, amely időálló és alkalmas lesz a problémák maiaknál jobb és könnyebb módú kezelésére.”
  • 2. favágó 2011. április 26. 10:48
    „De nem ám, kedves Deszkás! Nagyon "jól" működik a kézi vezérlés "odaföntről"!”
  • 1. deszkás 2011. április 26. 10:09
    „Na Pistabá nem magán múlik?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Botrányos szakmai baki az új alkotmányban˝

Kolláth György szerint kifelejtették az új alaptörvény szövegéből a jelenlegi alkotmány hatályon kívül helyezését január 1-jével. Tovább olvasom