Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Tarlós: a csendes többség ma rendet és átgondolt fejlesztést akar

A főpolgármester a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai székházánál tartott ünnepségen annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a csendes többség ma egyértelműen rendet és átgondolt fejlesztéseket akar Budapesten.
Tarlós István a parlamenti erők és a kerületek segítségére is számít a főváros felemelkedése érdekében. "Együttműködésre, őszinteségre, hitre és összefogásra van szükség. Szétszórt erővel semmit sem érhetünk el" - fogalmazott.

A főpolgármester ünnepi beszédében elmondta: felnőtt egy generáció, amelynek számára nem csak 1956, hanem már 1989 is csupán történelem, saját bőrén már nem érezhette az elnyomást, a félelmet, a kiszolgáltatottságot. A mai fiatalságnak már nem kell barikádokon harcolni a szabadságért, ám az igazságért ma is küzdeni kell - hívta fel a figyelmet.

Tarlós István szavai szerint 1956 bukását követően alig akadt magyar család, amely "ne szenvedte volna el" a következő évtizedeket.

A kommunista rezsim sohasem tudta kiheverni az 56-ban történteket, azon az őszön megkezdődött a rendszer lassú agóniája, amely végül a teljes összeomlásához vezetett - fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester szerint "ünnepelni elsősorban a legyőzhetetlen magyar hazaszeretet van okunk, ami elpusztíthatatlannak tűnik, hiszen évszázadok és évtizedek megpróbáltatásai sem voltak képesek megsemmisíteni azt".

A demokrácia nem azonos az anarchiával, ahogy a szabadság sem a féktelen individualizmus és egoizmus szinonimája – hangoztatta.

Tarlós István a beszédében utalt az Új Színházban történő igazgatóváltásra is. Mint fogalmazott: "nem okos dolog riogatni a világot, és jó előre újnácinak bélyegezni egy színházat, amelyik Csokonait, Vörösmartyt, Petőfit, Katona Józsefet, Németh Lászlót, Hernádi Gyulát, Gyurkovics Tibort ígéri a közönségnek".

Az ünnepi megemlékezésen - mások mellett - részt vett Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere és Kaltenbach Jenő, az LMP fővárosi frakcióvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: 1956 harcát mindennapjainkban kell folytatni

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének szavai szerint '56 küzdelme nem ért véget, hiszen a szabadságharc céljaia mai napig nem teljesültek. Tovább olvasom