Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Távozik az országos rendőrfőkapitány két helyettese is

A Népszabadság értesülése szerint nemcsak az országos rendőrfőkapitány, hanem két helyettese és több megyei főkapitány, valamint a budapesti rendőrfőkapitány is távozik posztjáról.
A lap úgy tudja, az Országos Rendőr-főkapitányságtól Bencze József mellett távozik Házi István bűnügyi és Samu István közbiztonsági főigazgató is. A bűnügyi főigazgatói tisztségre Petőfi Attila dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója az esélyes, míg Papp Károly dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka a közbiztonsági főigazgatói poszt várományosa.

A Népszabadság értesülései szerint valószínűleg távozik posztjáról Tóth Gábor vezérőrnagy, Budapest mostani főkapitánya is, akit Tóth Tamás ezredes, jelenlegi V. kerületi kapitány válthat. Bodnár Zsolt dandártábornok, a BRFK bűnügyi vezetőjének utóda a lap szerint Fülöp Valter, a XII. kerület jelenlegi kapitánya lehet, és változás várható több megyei rendőr-főkapitányság vezetésében is.

Olvasóink írták

 • 8. achilleus 2010. június 26. 15:59
  „"míg Papp Károly dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka a közbiztonsági főigazgatói poszt várományosa." http://index.hu/belfold/papp2140/ 2007. július 6. A Papp-jelentésből:
  "(...) A jelentés szerint ezek is hozzájárultak az ismertté vált egyéni rendőri túlkapásokhoz. ,,A hatályos jogszabályok és belső normák betartásában - elsősorban magasabb vezetői, irányító parancsnoki szinten - elkövetett szakmai hibák hozzájárultak ahhoz, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság az eseményeket nem minden esetben tudta kellő mértékben uralni, és hatékonyan kezelni. A jelentés azt is kimondta, hogy Gergényi Péter, akkori BRFK-vezető október 24-én tartott sajtótájékoztatójának [2] hangvétele, stílusa egyértelműen elhibázott volt. (...)" "A jelentés szerint több esetben "az alkalmazott gumilövedék és könnygázgránát mennyisége, illetve az alkalmazás módja nem állt arányban a feladatellátás mértékével, és veszélyességével."
  ---- Akkortájt azért ehhez kellett egy kis bátorság.”
 • 7. achilleus 2010. június 26. 15:50
  „Az előzőről kissé részletesebben itt: http://www.mno.hu/portal/649320
  "(...) Petőfi Attila vagy a fegyelmezett adminisztráció híve, vagy megszólalt nála a vészcsengő. Mindent írásban rögzített az ügyről és a Draskoviccsal folytatott beszélgetéséről (a felettesek rázós utasításainak feljegyzésben való rögzítése gyakori eljárás az egyet nem értő beosztottak részéről). Mindenesetre bizonyára furcsa volt számára, hogy ,,Veres úrék" nem adták meg ,,informátoruk" nevét, címét és telefonszámát, azét az informátorét, aki ,,dílerként" másfél millió forintért adta el ,,Veres úréknak" az információkat, hogy mikor, hova és mennyi kábítószert fog elhelyezni. (...)" /A "kronológia" rész is érdekes./”
 • 6. achilleus 2010. június 26. 15:42
  „"A bűnügyi főigazgatói tisztségre Petőfi Attila dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója az esélyes," .... ajaj: "Draskovicsra vallott Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője" http://csepel.info/?p=5428, "Draskovics tavaly május 23-án négyszemközt tárgyalt Petőfi Attilával, a Nemzeti Nyomozó Iroda főigazgatójával, akivel közölte: Veres János akkori pénzügyminiszter elmondása szerint Krakkó és Kisberk kábítószer-fogyasztó és -terjesztő, és egy személy másfél millió forintért hajlandó erre vonatkozó információkat átadni. Mindez az ügy kapcsán indult ügyészségi nyomozás tanúkihallgatási jegyzőkönyvéből derül ki. Petőfi arról is beszélt, hogy Draskovics felhívta a figyelmét: a riporterek már többször borsot törtek Veres János pénzügyminiszter és környezete orra alá."”
 • 5. jozko 2010. június 26. 15:17
  „Menetrend szerűen....nem érdemes minősítéssel turbózni a kedélyeket. A váltás értelmét az utódok eredményes munkájának kell majd igazolni....A menesztett káderek jövője, megélhetése annyira aggaszt, amennyire őket érdekelte az enyém...nem az ő dolguk volt miattam aggódni, most ugyanez fordítva...kölcsönt nem kell kérniük a megélhetésre.”
 • 4. szilléri 2010. június 26. 12:45
  „Főnök csere után a ,,titkárnőknek" is annyi !
  A cigány és a gazdasági bűnözéssel nem igazán ,,vergődtek" a kollégák. Hát legrosszabb esetben elhúznak 50 évesen nyugdíjba.”
 • 3. deszkás 2010. június 26. 12:33
  „Moszados ügynök? Megsúgom ha valaki nem tudná: a legjobb kiképzést az Izraeliek adják ha tetszik ha nem.Nekem meg az a bajom hogy Kanadába tanulnak a Gripen pilótáink.Mé? Csak.”
 • 2. dodó 2010. június 26. 11:50
  „Tóth Gábor vezérőrnagy, Budapest jelenlegi főkapitánya - meglepő módon - Izraelben kapott kiképzést, feladatát is az ott tanultak szerint látta el!
  Ha még emlékeztek rá: a bp-i bankrablás során agyonlőtt (lövetett?) rablót a sajtótájékoztatón megpróbálta Jobbik szimpatizánsként feltüntetni, ami azért is furcsa, mert a halott sem ezt sem mást nem mondott, csak csendben feküdt a helyszínen. Célzott arra is, hogy árpádsávos tüntető volt. Hiába, egy igaz ember, aki ugyan nem választott, de a választott népet és a Moszadot szolgálja/ta legjobb tudása és meggyőződése szerint.”
 • 1. varadipal 2010. június 26. 10:48
  „Pintér és Orbán most teremtik meg a politika független, mindenkori kormányhoz lojális rendvédelmi szerveket.
  Mindenhová Fidesz fant, csak egy baj van: Bukáskor ez mind visszaüt, nem lesz kire kenni az okokat. Bukás ellen nincs garancia.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladnák a bezárt kórházak antik értékeit

Értékesítené a bezárt kórházakban talált antik tárgyakat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet… Tovább olvasom