Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Tizennégy módosító: mind elutasítva

A megyei közgyqlés ma minden bi- zonnyal elfogadja a 2007-es költség- vetést. ElQtte azonban a képviselQk még döntenek a zömében ellenzéki oldalról érkezQ módosító javaslatokról – az is valószínq, hogy ezek közül mindet elutasítják.
Ha a szocialisták frakcióvezetQjén múlna, akkor Firtl Mátyás alelnök kocsiját nem cserélnék le – legalábbis nem az idén. A Molnár Csaba (MSZP) neve alatt futó tizennégy, a költségvetést módosító javaslat egyike ugyanis az, hogy a kiadási oldalon töröljék a kocsicserére szánt 6,15 millió forintot. A megyei közgyqlés ugyan csak ma ülésezik, de a tegnapi sajtótájékoztatón a Kisalföld kérdésére Kara Ákos alelnök és dr. Kovács Béla fQjegyzQ elmondta: több kocsi eladása miatt az új vásárlásával is pozitívra jön ki a mérleg. Magyarán mintegy 10 millió forint bevétel mellett 6 millió a kiadás – ez is egy Volkswagen lesz, hasonló ahhoz, amilyennel Firtl Mátyás az elmúlt öt évben járt.
Az érem másik oldala az, hogy a költségvetés vitájának elsQ percétQl kezdve a megyei vezetés rendre azt hangsúlyozza, hogy idén csak a „túlélés” a cél – olyan sok ugyanis a kormányzati megvonás. A költségvetés csaknem 900 millió forintos mínusszal (hitelfelvétellel) számol 2007-re; a már említett 14 módosító javaslat zöme éppen ezért a kiadások csökkentését célozza.
A szocialista frakció a konferenciák szervezésébQl egymilliót faragna le, a tisztviselQi keretbQl szintén ennyit, s a szakértQi díjakra sem adna ki hárommilliót. Ez utóbbiról egyébként a fQjegyzQ elmondta, az intézmények tevékenységének vizsgálatát jelenti. Molnár Csaba 50 millió forinttal több illetékbevétellel számol(na), de a feltételes mód marad, mert ezt, s a többit is minden bizonnyal leszavazza a képviselQ-testület. A bizottsági „elQzsqri” ugyanis sehol sem támogatta a Molnár-módosításokat.
A tizenhárom szocialista javaslat mellett egyet Medgyasszay László nemzeti fórumos képviselQ, az elQzQ ciklus egyik alelnöke nyújtott be. Ez inkább csak technikai változtatás, amely szintén nem számíthat a többség támogatására.
A költségvetés elfogadása mellett még húsz kérdésben kell dönteni a képviselQ-testületnek a közgyqlés mai ülésén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve nem volt az MDF-nek ilyen magas támogatottsága

Tíz éve nem volt ennyi támogatója a közvélemény-kutatók szerint a Magyar Demokratikus Fórumnak, mint… Tovább olvasom