Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Több mint 12 ezren választották az e-felvételit

Több mint 12 ezren jelentkeztek idén elektronikus úton valamilyen felsőoktatási intézménybe, ez azt jelenti, hogy az összes felvételiző csaknem 13 százaléka így adta be jelentkezését. Az e-felvételizők átlagéletkora 25 év volt, a legtöbben a Budapesti Műszaki Egyetemre szeretnének bejutni.
Az idei 96 ezer felvételizőből 12 ezernél is többen adták be jelentkezésüket a felsőoktatási intézményekbe elektronikus úton. Ez az összes felvételiző csaknem 13 százaléka, azaz minden nyolcadik ember nem a postán állt sorba, hanem az internet segítségével adta le jelentkezéseit. Tavaly egyébként kevesebb mint 11 ezren éltek ezzel a lehetőséggel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK).

A legidősebb és legfiatalabb e-felvételiző is nő: előbbi 61, utóbbi pedig 18 éves. Az internetes jelentkezést választók átlagéletkora egyébként 25 év. A jelentkezők két százaléka volt külföldi, ők főként a szomszédos országok állampolgárai, de van köztük például kínai, kazahsztáni, de még a Finnországhoz tartozó Aland-szigetekről is volt egy elektronikus jelentkező.

Az e-felvételizők átlagban 3 helyre jelentkeztek, a rekordot az tartja, aki 37 helyet jelölt be. A megjelölt képzések több mint háromnegyede alapképzés, minden tízedik mesterképzés.

A legtöbben az e-felvételizők közül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök informatikus nappali tagozatos alapképzését jelölték meg. Dobogós még az ELTE és a Budapesti Műszaki Főiskola informatikus szakja is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyeztetést kezdeményez az OCÖ a félkatonai szervezetekről

Ötpárti egyeztetésre hívja a parlamenti pártok vezetőit az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) az… Tovább olvasom