Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Trócsányi: 2015 a megnyugvás éve lesz

A devizahitelek ügyében 2015 a megnyugvás éve lesz, az adósok nagyobb része is így érzi majd, amikor meglátja, hogy mennyi lesz a törlesztőrészlete.
A devizahitelek ügyében 2015 a megnyugvás éve lesz, az adósok nagyobb része is így érzi majd, amikor meglátja, hogy mennyi lesz a törlesztőrészlete - erről Trócsányi László beszélt a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjújában.

Az igazságügyi miniszter felidézte: tavaly négy, az igazságügyi tárca által benyújtott törvényt fogadott el az Országgyűlés a témában. Trócsányi László szerint a devizahitelesek nagy többsége elégedett lehet, csaknem egy évtizedes, égető társadalmi problémára született megoldás.
Hozzátette: nem vitatható, hogy vannak örökké elégedetlenkedők is, valamint olyan ügyvédi csoportok, amelyek úgy gondolják, többet lehet elérni, ő azonban ebben nem hisz. Megjegyezte: ezermilliárd forintot fizetnek a bankok.

Azt mondta: számításaik alapján átlagosan 25-30 százalékkal fog csökkenni a devizahitelek törlesztő részlete. Kevesen lesznek olyanok, akiknek nem ilyen mértékben fog csökkenni fizetési kötelezettségük, ez azoknál lesz elsősorban, akik mostanában vették föl a hitelüket. Akinek azonban huzamosabb ideje van létező kölcsöne - vagyis a nagy többségnek - azoknak minden bizonnyal 25-30 százalékkal csökken a törlesztő részlete - mondta.

A miniszter igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy készül-e vészmegoldással a tárca azoknál, akiket az intézkedések ellenére a hajléktalanság réme fenyeget. Hozzátette: 2015 tavaszán az Igazságügyi Minisztérium kidolgozza a magáncsőd intézményére vonatkozó jogszabályokat. Hozzáfűzte: már folynak az egyeztetések a frakciókkal is.

Trócsányi László ismertette: a tervek szerint fizetési könnyítésről, pénzügyi csődgondnokságról lehet majd szó azoknál, akik nehéz helyzetbe kerültek, ugyanakkor készek az együttműködésre. Tovább kívánják erősíteni a jelenleg is működő Nemzeti Eszközkezelőt is. Azon belül egy olyan ingatlanalap megteremtését tervezik, amely lehetővé teszi, hogy azok az emberek, akik önhibájukon kívül nem boldogulnak hitelük visszafizetésével, ne kerüljenek az utcára - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor is ott lesz a vasárnapi párizsi emlékmeneten

A meghívó szerint vasárnap 15 órai kezdettel Párizsban nagy köztársasági menet fog tisztelegni az… Tovább olvasom