Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Ügyészségi óvás egy salgótarjáni kinevezés miatt

Óvást jelentett be a Nógrád Megyei Főügyészség a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központ (JAMKK) igazgatói kinevezése miatt; a főügyészség erről szóló levelét az intézmény juttatta el hétfőn az MTI-hez.
Az ügy előzménye, hogy a salgótarjáni közgyűlés 2009. április 1-jétől öt évre Nagyné Hajdú Györgyit nevezte ki a JAMKK igazgatójává, miután a szakmai bizottság a másik négy pályázót kizárta.

A közigazgatási hivatal megállapította, hogy a közgyűlés jogszabályt sértett a kinevezéssel, mert a nyertes pályázónak nincs meg a szükséges szakmai gyakorlata, a bizottság pedig azzal sértett jogszabályt, hogy átvette a közgyűlés hatáskörét, amikor a kizárásokról döntött.

Mivel a hivatal már nem gyakorol törvényességi ellenőrzést az önkormányzatok fölött, állásfoglalásának következménye sem lett.

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester felolvasta ugyan a hivatal levelét egy ülésen, de az új helyzetről már nem tárgyalt a testület.

Az ügyészség - amelyhez az egyik pályázó fordult - most a határozat hatályon kívül helyezésére, és új, törvényes döntés meghozatalára szólította fel a közgyűlést, mivel a nyertes pályázónak nem volt megfelelő szakmai gyakorlata.

A közgyűlésnek a legközelebbi ülésén, vagyis október végén kell meghoznia a döntést, és arról tájékoztatnia kell a főügyészséget.

Salgótarjánban egy éven belül kétszer is jogsértést állapítottak meg a művelődési központ igazgatói kinevezése ügyében. Korábban Szabó Pétert - a közgyűlés fideszes képviselőjét - nevezték ki megfelelő végzettség nélkül, ő a közigazgatási hivatal állásfoglalása után lemondott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem rendőrt gázolt a körözött férfi

Majdnem rendőrt gázolt el egy önbíráskodás miatt körözött 40 éves hodászi férfi, amikor el akarták… Tovább olvasom