Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Újabb belső ellenőrzést indítottak a BKK-nál

Újabb belső ellenőrzést rendelt el Sárádi Kálmánné, Budapest főjegyzője a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK).
Az Index hétfőn írt arról, hogy a belső ellenőrzési osztály október 27-étől kezdődően újabb belső vizsgálatot kezdett a társaságnál. A hírt Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója megerősítette az MTI-nek.

A BKK-nál tavasszal szabályszerűségi vizsgálatot folytattak, amelyben a szervezet felállását, a szabályoknak való megfelelést, a megfelelő kontrollrendszerek kialakítását és azok működését vizsgálták.

A jelentést október 2-án tárgyalta a Fővárosi Közgyűlés Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága, amely végül nem hozott döntést és további információkat kért.

Janza Péter, a főváros belső ellenőrzési osztályának vezetője az akkori ülésen jelezte: a szabályozottsági jelentés az első lépcsője az ellenőrzéseknek, amelyet október közepén a BKK működésének célszerűségére irányuló vizsgálat követ.

A korábbi jelentés megállapította, hogy a kontrollrendszerek megfelelően működnek, több szabályzat viszont hiányos. A dokumentum arra is kitért, hogy a BKK 2011-ben egyebek mellett többször is indokolatlanul kért jogi tanácsokat ügyvédi irodáktól, és hiányosan töltötték ki az üzemanyag-vásárlásokhoz szükséges bizonylatokat.

Sajtóhírek szerint a főpolgármester lefokozta volna a BKK vezetőjét, Tarlós István azonban ezt egy sajtótájékoztatón cáfolta, kijelentette, hogy szó nincs és nem is volt Vitézy Dávid menesztéséről vagy arról, hogy más posztot kapna a BKK-nál. Tarlós István azt is leszögezte, hogy a dokumentum nem tartalmaz jogi következményekkel járó megállapítást.

Az ellenőrzési jelentésben szereplő javaslatok kapcsán Vitézy Dávid egy 33 pontból álló intézkedési tervet juttatott el a főjegyzőhöz, aki jóváhagyta azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormánynak át kellene vállania az önkormányzatok adósságának egy részét

Kovács Árpád szerint szükségszerű az önkormányzatok adósságának részbeni átvállalása a kormány… Tovább olvasom