Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Újabb idős ember fagyott meg

Holtan találtak saját otthonában egy 75 éves férfit szombaton Nyíregyháza határában. A rendőröket a szomszédok értesítették, mert már jó ideje nem látták az egyedül élő idős embert.
Az első orvosi vélemény szerint a férfi körülbelül két hete fagyott meg a fűtetlen épületben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A hideg beköszönte óta eddig nyolcan vesztették életüket a hideg miatt Szabolcsban. Mivel a hajléktalanokra külön figyelnek, így közülük idén senki sem esett a fagy áldozatául. Többen azonban a kocsmából hazafelé tartva elaludtak az út mentén - nem ritkán saját házuk közelében - és mire rájuk találtak, már nem lehetett segíteni. Többen saját, fűtetlen lakásukban hűltek ki. A tavalyi télen a megyében 14-en vesztették életüket a hideg miatt.

Olvasóink írták

 • 4. matriné 2009. január 05. 17:45
  „Hát választhattál volna könnyebb "nik"-et is kedves "Laserdance"! Tehát egy politikai újságban csak apolitikusok politizálhatnak! Persze szerinted nem a politika a felelős az emberek sorsáért. A politikát szerinted nem kell belekeverni sem a megfagyott, sem az éhenhalást sem a kifosztott sem a hajléktalanok ügyeibe. A politikusok talán nem is vállak semmit a megválasztásukért? Csak arra valók, hogy megszavazzák maguknak a tiszteletdíjukat és a adómentes költségeiket? No meg szalagszerűen gyártsák a lakosság kifosztásár4a való törvényeket?”
 • 3. Laserdance 2009. január 04. 19:39
  „3: egyáltalán nem biztos hogy ez a helyzet, ne csináljunk mindenből politikai kérdést. Amúgy meg amikor ő dolgozott még nem volt adó- meg járulékok. Illetve valami elhanyagolható dolog, aminek a behajtását a kutya se ellenőrizte. Ez a fő oka annak hogy most itt tartunk. A legtöbb ember ma se tudja elfogadni hogy korunkban viszont már van adó, amit jobb helyeken fizetni is szoktak... Azt hiszik hogy a Parlamentben fossák a pénzt, pedig hát ugye nem... A költségvetés is abból adhat, amit az emberektől elvesz...
  De szerintem ennek ehhez semmi köze sincsen...”
 • 2. zoltanz 2009. január 04. 19:19
  „Így takarékoskodik Állambácsi. Dolgozott ez a szerencsétlen ember, úgy kábé negyvenöt éven át húzta az igát, taposta az adót és a járulékokat a Nagy Közös Kasszába, aztán vén fejjel egy este rosszul döntött. Talán ő is spórolt, lehet, a karácsony esti vacsorára. Mert abból a szerény nyugdíjból, amit kapott, nem telt egyszerre mindenre.”
 • 1. achilleus 2009. január 04. 15:33
  „"Mivel a hajléktalanokra külön figyelnek, így idén egyetlen hontalan sem esett a fagy áldozatául."

  A HAJLÉKTALAN nem HONTALAN, ugyanúgy magyar állampolgár, mint ÉN vagy ÖN, tisztelt szerkesztő úr!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkába állt az állatvédelmi ombudsman

Január elseje óta már az állatoknak is van ombudsmanjuk - igaz nem parlamenti, hanem civil… Tovább olvasom