Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Varga Mihály: a Fidelitas fontos partnerszervezete a Fidesznek

A Fidelitas fontos partnerszervezete a Fidesznek; a 14 éve alakult politikai-ifjúsági közösség feladata, hogy felkészítse a fiatalokat azokra a változásokra, megújulásra, amelyek előtt Magyarország áll - mondta a Fidesz alelnöke, a Miniszterelnökség államtitkára szombaton Székesfehérváron
Varga Mihály - aki ott volt a politikai-ifjúsági szervezet országos választmányának ülésén - hangsúlyozta: az oktatási, egészségügyi, munkához jutási és gazdasági lehetőségeket figyelembe véve nem könnyű út áll ugyan a fiatalok előtt, de "sokkal ígéretesebb, mint ami a Fidesz 22 évvel ezelőtti alakulásakor volt".

Mint mondta, míg a rendszerváltozáskor a fiatalok az egyetemről vagy első munkahelyükről kerültek be a parlamentbe, ma ez már intézményesített rendszeren keresztül történhet meg. Az út az ifjúsági szervezettől az önkormányzati képviselőségen, az önkormányzatban, megyei közgyűlésben végzett munkán át vezethet az országgyűlési képviselőségig - sorolta.

A közéletben dolgozó fiatalok azok, akik az ország településein el tudják magyarázni a kormányzati intézkedések fontos pontjait, irányait, céljait - tette hozzá Varga Mihály.

"A párt vezetése fontosnak tartja, hogy a Fidelitas - a többi partnerszervezet mellett - megkapja azt a segítséget, biztatást, amire a munkájának folytatásához szüksége van" - fogalmazott a Fidesz alelnöke.

A fiataloknak szerepet szán a kormány az önkormányzati területen, valamint a közrend, közbiztonság helyreállításában is. Fegyelmezett önkormányzatokat, tiszta, szép, virágos településeket szeretnénk - mondta a belügyminiszter szombaton Székesfehérváron az MTI-nek. Pintér Sándor - aki szintén részt vett a Fidelitas országos választmányának ülésén - hangsúlyozta: a fiataloknak politikai szerepet kell vállalniuk ahhoz, hogy a jövő olyan legyen, amilyennek ők szeretnék, s ehhez a szerepvállaláshoz meg kell kapniuk a lehetőséget.

A fiatalok új vérkeringést hoztak "a törvényhozás gyakorlatába", figyelembe vették a javaslataikat, s számítanak rájuk a közrend, közbiztonság területén is - mondta a belügyminiszter.

A kormányprogram szerint 2012. június 30-ig 3500-zal növelik a rendőrök létszámát, s "ennek megfelelően 4500 fiatal kerül be a rendőrségi vérkeringésbe", akik oda már "új szellemet, új kultúrát" is hoznak - tette hozzá Pintér Sándor.

Ennek biztosítására moduláris, egymásra épülő képzési rendszert vezetnek be, amely 2012 szeptemberében indul el - mondta a belügyminiszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

APEH-ellenőrzés egy budapesti kártyateremben

Átfogó ellenőrzést tartottak egy belvárosi pókerklubban - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési… Tovább olvasom