Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Volt titkosszolgálati vezetők - A negyedik gyanúsítottat letartóztatták

A kémkedés miatt indult büntetőeljárás negyedik gyanúsítottjának, a bíróság előtt kedden megjelent, eltakart arcú titokzatos férfinek elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását - állítja keddi számában a Magyar Hírlap.

Valamennyi napilap megjegyzi: a férfi kilétéről - mivel nem közszereplő - egyelőre semmit nem lehet tudni. A Magyar Nemzet mindössze annyit közölt róla: a csuklyás férfi rendőrök kíséretében, kezében egy szigorúan titkos feliratú aktával mutatkozott.

A Népszabadság arról írt, hogy Szilvásy György ügyvédje, Sebes Péter mellett más, nevük mellőzését kérő hivatalos források is cáfolták, hogy az ügy hátterében az Egymásért Egy-Másért Alapítvány ügye vagy a Mol-részvények felvásárlásával kapcsolatos tranzakciók állnának. Sebes Péter szerint "technikai-szakmai kérdésről van szó".

A Népszava ugyancsak arról ír, hogy több találgatás jelent meg a sajtóban az ügy hátteréről, a napilap szerint számos teória a Mol-ügyleteket és az olajtársaság belső elhárításaként működő UD Zrt.-t állította párhuzamba a gyanúsításokkal.

A napilapok kivétel nélkül beszámolnak arról is, hogy a pénteken házi őrizetbe helyezett Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori vezetője és a hétfőn szabadlábra helyezett volt titokminiszter, Szilvásy György után kedden Laborc Sándor kényszerintézkedése ügyében dönt a bíróság.

A Magyar Nemzet információja szerint Laborc Sándor esetében a nyomozóhatóság 30 napos előzetes letartóztatás elrendelésére tett indítványt. A lap közlése szerint a bűnpártolással gyanúsított nyugalmazott dandártábornok szombaton vallomást tett, amelyben tagadta bűnösségét és panasszal élt a gyanúsítás ellen

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. egyszegedi 2011. július 05. 21:45
  „Mondjuk a negyedik volt a tégla és így "vonták ki a forgalomból". Ócska trükk az egész, és az ország szégyene.”
 • 20. Queenmargareth 2011. július 05. 16:57
  „eltakart arcú titokzatos férfi........................ZORRO ÉL!!!!!!!!!!!”
 • 19. Csecs 2011. július 05. 16:55
  „17. Van a média és van a Délmagyar...”
 • 18. szatyi 2011. július 05. 16:41
  „"Ezt a vezetőszáras, amerikai mintájú műsort egyébként is nehezen tolerálom. "

  Egyetértünk. Én ezt a -jelenleg "trendi"- megfélemlítésnek tudom be. "Féljetek csak, mindenki így fog járni, aki rosszat mer csinálni!" -jelszóval.”
 • 17. tol 2011. július 05. 16:13
  „de igenis, a media pont arra van, hogy a dolgokkal mihamarabb korrektül foglalkozzon. Bezony!”
 • 16. Együgyű 2011. július 05. 15:51
  „Egy valódi demokratikus országban, (ÉN) hibbant agyam szerint, addig, amíg jogerős ítélet nem születik, ne is foglalkozzon a témával a média!
  Sok ember egzisztenciáját így tönkre lehet tenni!
  Ebből az ügyből kezdődik a kihátrálás.
  Jogerős ítélet után már lehetne kommentálni!”
 • 15. achilleus 2011. július 05. 15:28
  „12. N.P. 2011.07.05. 15:06
  Nem probléma. Ezt a vezetőszáras, amerikai mintájú műsort egyébként is nehezen tolerálom. Életellenes cselekményekkel gyanúsíthatók, ön- és közveszélyesek, valamint akinek a szökésétől (értsd elfutásától) tartani kell, azoknál alkalmazható lenne a vizsgálati szakaszban is, de ha ezek a feltételek nem állnak fenn akkor - ha egyáltalán kell - akkor megtenné egy szolid (nem eleve megalázó) bilincs, vezetőszár nélkül. Ugyanígy ítélethozatalkor, ha a bíróság döntése szabadságvesztés, és onnan szállítják a börtönbe. Szóval ezt a kérdést valahogyan emberségesebben rendezni kellene, főleg hogy nem mindenki kerül börtönbe a bírósági ítélet után azok közül, akiket vezetőszáron állítanak elő az eljárás egy korábbi szakaszában.”
 • 14. maci52 2011. július 05. 15:28
  „,,Ki kérte fel erre a munkára?" - kérdi a szegedi Jobbik Botka László csinovnyikjától


  Tisztelt Kispál László! Fortélyos félelem igazgat Szegeden? - kérdezik a szegedi jobbikosok portálunkhoz is eljuttatott nyílt levelükben, alább a folytatás.

  Botka László az MSZP szolnoki embere múlt héten egy öt főből álló felügyeleti szervet hozott létre közpénzből, melynek vezetésére Önt kérte fel. Felmerülnek kérdések és aggályok a kinevezésével kapcsolatban, főleg annak tudatában, hogy Szilvásy György (MSZP) volt titokminiszter és két volt NBH-s vezető ellen is eljárás folyik.

  A Jobbik Szegedi Szervezete ezért, az alábbi kérdésekkel fordul Önhöz:

  Mikor és hogyan került kapcsolatba az MSZP-vel és Botka Lászlóval? Szolgálati munkaviszonya idején kapcsolatban állt-e az MSZP-vel és/ vagy Botka Lászlóval?

  Ki kérte fel erre a munkára? Végzett-e korábban nyomozati munkát az MSZP-nek és/vagy Botka Lászlónak?

  A szegedi politikai élet szereplőit meg kívánják-e figyelni titkosszolgálati eszközökkel? Munkájához régi ügynöki kapcsolatrendszerét fel kívánja-e használni? Ön, mint nyugdíjas volt rendvédelmi dolgozó, a nyugdíja mellett mennyi fizetést kap Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalától?

  Várjuk megnyugtató válaszait, mert Szeged nem élhet a múlt rendszerben megszokott félelemben. Reméljük Szegedre és a Városházára nem térnek vissza a Rákosi- és Kádár-rendszer titkosszolgálati praktikái.

  Jobbik Szegedi Szervezete”
 • 13. szandokán 2011. július 05. 15:09
  „Szerintem csak félreértés az egész, közönséges gyerekcsínyről lehet csak szó.”
 • 12. N.P. 2011. július 05. 15:06
  „achi

  Mea culpa!”
 • 11. szatyi 2011. július 05. 14:39
  „"10. Csecs 2011.07.05. 14:36"

  Így már érthető, miért retteg a jobbos társaság!”
 • 10. Csecs 2011. július 05. 14:36
  „9: De igen, és az illetőnek könyékig benne van a keze a 2007 év eleji elhurcolásokban is, amikor radikális fiatalokat próbáltak megfélemlíteni színlelt letartóztatásokkal. Remélem, azt is utóléri az elszámoltatás!”
 • 9. Natasa 2011. július 05. 13:17
  „Szegeden nem Szilvásy egykori munkatársát nevezte ki Botka a fideszes cégek állandó ellenőrzésére???”
 • 8. achilleus 2011. július 05. 13:00
  „7. N.P. 2011.07.05. 12:52

  Saját magam idézem: "hogy egyértelmű legyen, hogy nem az esetleg ártatlan politikusok előzetes letartóztatása mellett török lándzsát." Tehát nagyon megkérnélek, hogy ne tulajdoníts nekem olyan szándékot, amelyet én magam is kizártam.”
 • 7. N.P. 2011. július 05. 12:52
  „achilleus 2011.07.05. 09:17

  Tudod, az is előfordulhat, hogy a politikus -esetleg- ártatlan azért engedték el - a másikkal szemben pedig a bíró szerint megáll a vád!
  Hol itt a kettős mérce?
  Vannak pontosabb információid, vagy csak te is bilincsben szeretnél látni minden komcsit mint Viktor?
  Tévedés ne essék: mindenkit le kell csukni aki bűnös, de ezt ne én, ne is Viktor, ne is Achilleus, hanem a bíróság döntse el.”
 • 6. Queenmargareth 2011. július 05. 10:34
  „5:)ja és még előzetes moderálás is van. Tudom MTI forrás, kivételesen nem DM.”
 • 5. kilo 2011. július 05. 10:21
  „"A kémkedés miatt indult büntetőeljárás negyedik gyanúsítottjának, a bíróság előtt kedden megjelent, eltakart arcú titokzatos férfinek elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását"

  Ez egy magyar nyelven megírt mondat??? Vagy csak egymás után dobált szavak? Aki fogalmazta, hányas volt magyarból az iskolában???
  Ez jobban hanzik:
  A bíróság a kémkedés miatt indult büntetőeljárásban elrendelte az előtte kedden megjelent, titokzatos, eltakart arcú, negyedrangú gyanúsított előzetes letartóztatását.”
 • 4. hahaha62 2011. július 05. 09:47
  „ez egy paródia kezd lenni---és a nyagyérdemű megérdemelne néhány infot....a hiTelesség már így is nagy bajban van !”
 • 3. palika9 2011. július 05. 09:19
  „budapesti szabadtéri játékok”
 • 2. achilleus 2011. július 05. 09:17
  „"eltakart arcú titokzatos férfinek elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását "
  "a férfi kilétéről - mivel nem közszereplő"

  Na tessék! Ugyanabban az ügyben a nem közszereplő (azaz nem politikus) személyt letartóztatják, a politikusokat pedig hazaeresztik. Kedves Lehiggadt, engem ez a kettős mérce jobban zavar. (Ha a politikusokat hazaengedik, akkor a "nem közszereplőt" miért nem - hogy egyértelmű legyen, hogy nem az esetleg ártatlan politikusok előzetes letartóztatása mellett török lándzsát.)”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MOL-vezér kiadatását kérte Horvátország

Hernádi Zsoltot vesztegetéssel gyanúsítja a horvát ügyészség. Tovább olvasom