Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Vona: a Jobbik a programjával akar nyerni

Nem akarnak negatív kampányt folytatni, nem sárdobálással, nem az ellenfelek ócsárlásával, hanem a programjukkal kívánnak kampányolni.
A Jobbik nem akar negatív kampányt folytatni, nem sárdobálással, nem az ellenfelek ócsárlásával, hanem a programjával akarja megnyerni a 2014-es parlamenti választást – hangoztatta Vona Gábor, a Jobbik elnöke pénteken Pápán.

Az ellenzéki politikus a választókkal találkozásra lehetőséget adó, standolásnak nevezett pártrendezvény előtti sajtótájékoztatóján azt mondta: aki változást akar, annak nincs más választása, mint a Jobbikra szavazni.

"A Jobbik nem fél az utcára menni, nem fél az embereknek a szemébe nézni, mert az elmúlt 24 év eredménye nem nekünk köszönthető; a 24. órában járunk, nem tudunk olyan területet, amellyel a politika jól sáfárkodott volna, és ez szégyen" – jelentette ki Vona Gábor a mintegy nyolcvan érdeklődő és a sajtó képviselői előtt. Hozzátette: 12 év bizalmat kapott az MSZP, 8 évet a Fidesz arra, hogy magyar emberek életét jobbá tegye, de nekik ez nem sikerült.

Hangsúlyozta: nem akarnak negatív kampányt folytatni, nem sárdobálással, nem az ellenfelek ócsárlásával, hanem a programjukkal kívánnak kampányolni.

A párt programja három pillérre épül: megélhetésre, rendre és elszámoltatásra - közölte Vona Gábor.

Kifejtette: a megélhetést nem közmunkaprogrammal és a statisztikák kijavításával képzelik el; a közbiztonság az elmúlt években a pártelnök szerint nem javult, a Jobbik ezért "a kemény helyzetre kemény válaszokat ad", és kormányra kerülésük esetén társadalmi vitára bocsátanák a halálbüntetés visszaállítását, a nemi erőszaktevők "kémiai kasztrálását". Megjegyezte: bár minden párt megígérte, 24 év alatt nem volt elszámoltatás, mert éppen aki kormányra került, azt is el kellett volna számoltatni. "Mi új szereplők vagyunk a közéletben, és minden lehetőségünk és szándékunk megvan arra, hogy elszámoltassuk az elmúlt 24 évet" – fogalmazott a pártelnök.

Simon Gábor ügyét felháborítónak nevezte, de - mint mondta - nem lepődött meg azon, hogy az MSZP volt elnökhelyettese "osztrák számláján parkoltatott 240 millió forintot", amit vagyonnyilatkozatában nem jelölt meg. "Ez nem Simon Gábor ügye, hanem az egész párt ügye" – fogalmazott Vona Gábor, hozzáfűzve: felmerül a gyanú, hogy a párt pénzéről van szó.

A sajtótájékoztatón Ferenczi Gábor, a Veszprém megyei 4. számú választókörzet jobbikos képviselőjelöltje, a párt megyei elnöke is ismertette programját, amelynek középpontjában a munkahelyteremtés áll, a kis- és középvállalkozások megerősítésével, az infokommunikációs ágazat lehetőséghez juttatásával, a mezőgazdaság és élelmiszeripar újjáélesztésével és piachoz juttatásával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP lezártnak tekinti a Simon-ügyet

A párt szerdán a politikussal együtt olyan döntést hozott, amely elvárható volt és példát mutat… Tovább olvasom