Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Vona szerint sikertelen az eddigi kormányzás

Sikertelen a kormány eddigi munkája - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatón pénteken Devecserben.
Az a kormány, amely kétharmados parlamenti többséggel nem tud érdemi változásokat elérni, az sikertelen és eredménytelen - tette hozzá.

Vona Gábor szerint sokkoló, hogy a kormánynak fogalma sincs arról, mit csináljon. Mint mondta: csak most bízta meg a miniszterelnök Matolcsy György, nemzetgazdasági minisztert, hogy dolgozza ki a strukturális reformokat. Felmerül a kérdés, hogy közel egyéves kormányzás után még mindig nem tudják, hogy milyen strukturális reformokat akarnak végrehajtani?

A Jobbik elnöke szerint a rendszerváltás "második elsikkasztását éljük meg most". A "látványos lépések" nyomán úgy tűnik, hogy itt nagy változások történnek, holott "az elmúlt húsz év folytatása zajlik Magyarországon" - jelentette ki.

Mint mondta, "látványos lépés" volt az új adórendszer, a médiatörvény, a bankok és a multik megadóztatása, zajlik az alkotmányozás, ám ezek szerinte "mind-mind pótcselekvések".

Vona Gábor szerint a kormány az ország igazi problémái megoldásához nemhogy hozzáfogott volna, de "még beszélni sem mer róluk". Szerinte három csoportba sorolhatók a legnagyobb gondok: egyrészt nemzetközi függésben vagyunk, másrészt elképesztő mértékű az államadósság, harmadsorban pedig aggasztó a demográfiai helyzetkép.

Vona Gábor szerint ezek "csapdahelyzetek", s az elsőt illetően azt hangsúlyozta, hogy "abban az uniós konglomerátumban", amelyben jelenleg vagyunk, (...) "Magyarországnak túl sok keresnivalója nincsen", mert ott "csak egy szegény rokon, egy mostohatestvér, de inkább cseléd, rabszolga".

Az ellenzéki politikus szerint az államadósság "elképesztő mértéke" már egy olyan adósságspirált jelent, amelyből nem lehet a gazdaság felpörgetésével kijönni, ezért újra kellene tárgyalni az államadósságot, mert ez a helyzet "az összeomláshoz fog vezetni".

A Jobbik elnöke a "harmadik csapdahelyzetről" úgy fogalmazott, hogy "a cigányság népszaporulatával valamit kezdeni kellene, mert túlnőtte azokat a határokat, amelyekre az mondható, hogy egy egészséges társadalmi fejlődést jelenthetnek". Társadalmi robbanásveszéllyel jár az a népszaporulat, amely a cigányságon belül zajlik, mert úgy születnek gyermekek ezrei, százezrei, hogy nincs mögöttük sem kulturális, sem szociális háttér - fogalmazott Vona Gábor.

A Jobbik elnöke a sajtótájékoztatón az MSZP-t a tolvajok, a Fidesz-KDNP-t a gazdagok pártjának nevezte, s szerinte a középosztály is süllyed már lefelé, s itt "nem nemzeti eszközkezelőre, hanem már nemzeti kríziskezelőre van szükség".

Ferenczi Gábor, a Jobbik ajkai parlamenti képviselője elmondta: Devecserben és Kolontáron az emberek a mai napig várják a kártérítést, ám a részükre gyűjtött 1,8 milliárd forintot a kármentő bizottság roma kulturális központra, múzeumra és infrastrukturális beruházásokra akarja költeni. Közölte, hogy Kepli Lajos képviselőtársával, a Jobbok Veszprém megyei elnökével az Állami Számvevőszék vizsgálatát kérik az ügyben, de nem tartják kizártnak nyomozati eljárás kezdeményezését sem.

Kepli Lajos - aki a kolontári gátszakadás okait feltáró parlamenti bizottság elnöke is - azt hangsúlyozta, hogy az új gát építésének semmi értelme nem volt, pedig százmilliókat költöttek rá. Rámutatott: a kazettákban ugyanis nincs már lúg, a jövőben pedig - a száraz-technológiára való áttéréssel -, nem lesz ennyi folyadék. A bizottsági elnök szerint szinte biztos, hogy "emberi mulasztás játszott közre" a gátszakadásnál, s nem hisznek a "természeti katasztrófáról szóló történetekben".

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. cartagonova 2011. február 26. 21:12
  „23.Apátfalvi:"20. Mikor fogjátok már megérteni végre, hogy az ország mostani állapotáért rohadtul nem Orbán Likuddal fenntartott jó viszonya a felelős?!" Ha Te ezt olvastad ki a kommentből, bajok lehetnek a lényeg látásoddal. Viktor által deklarált Likud testvériség csak emlitve van, nem ez a lényeg, ez csak érzékelteti legfeljebb, hogy Viktorunk hogy biztositja magát az esetleges antiszemita vádaskodásokkal szemben,ami sokak számára megmosolyogni való lehet.”
 • 41. szilléri 2011. február 26. 19:43
  „Összefoglalva az előttem szólók szerint, Vonának igaza van!”
 • 40. novaklaszlo56 2011. február 26. 18:20
  „Nos, kedves Apátfalvi, az indulataidat most is érzem, de ezzel együtt az alább olvasható hozzászólásod szép kerekre sikerült, úgyhogy a reakcióm: total accept. :)”
 • 39. Apátfalvi** 2011. február 26. 17:39
  „27. A válaszod a "nesze semmi, fogd meg jól" tökéletes iskolapéldája. A "nézz már körül" meg a "jönnek ide észt osztani" dumák eléggé parttalanok, különösen annak fényében, hogy más országokba is mennek izraeliek "észt osztani", bár nem egészen tudom, hogy mit értesz ez alatt. Zavar a kitörés-napi megemlékezés nácinak meg antiszemitának való minősítése? Igazán? Nosza, írj egy levelet imádott Vonádnak, hogy mi a francért kell egy olyan plakáton hirdetni a megemlékezést, amelyen egy náci (!) birodalmi sas van, és miért kell olyan kitűzőket osztogatni, amelyek a vaskereszte hajaznak, emellett pedig vörös és fekete "dizájnúak" (ugye nem kell emlékeztesselek, hogy a nácik horogkeresztes zászlajának voltak ilyen színei...), gót betűstílussal, amelyeket szintén a nácik használtak előszeretettel. Ha én a MAGYAR katonákra akarok emlékezni, azt piros fehér zöld zászlókkal, meg címerekkel teszem, és nem a III. Birodalom jelvényeire hajazó kellékekkel. Ezt beszéld meg Vonával vagy Novák Előddel, és a választ, amire őszintén kíváncsi vagyok, oszd meg velünk, buta agymosottakkal. Köszi előre is!

  Kb. semmire sem adtál kielégítő választ azokról a kérdésekről, amelyeket felvetettem. És nem nekem kéne kérdezgetnem a zsidókat, hogy miért nem vásárolják fel mondjuk Finnországot vagy Ausztriát, vagy ha már megtették, ott miért van még mindig relatíve jólét, hanem nektek, mivel ti vádaskodtok.”
 • 38. busch 2011. február 26. 15:40
  „Hol volt hol nem volt...Holnaptol új élet kezdödik...Magyarországon.. OV szavai”
 • 37. dodoni 2011. február 26. 14:37
  „"- NEMZETI demográfiai krízisről beszél (ez azért túlzás, bár fogyatkozunk)"

  No, itt a bibi, hogy "túlzás"-nak minősítjük azt, ami voltaképp az alapja nyűglődésünknek és lefelé csúszásunknak.

  Ez a nép és a többi is, jól akar élni. Anyagi értelemben persze. "De az ilyen akarat, nem életakarat." Ennek a "jól akarunk élni, anyagi értelemben"-nek rendeli alá a gyermekek világra hozását, felnevelését. Sok-sok évtized óta. Ám az "utódok világra hozása és felnevelése sosem volt fenékig tejföl", tehát áldozatokat kíván, lemondást a távlatokra való figyelést, inkább lemond erről, hogy az első célt, a "jól akarunk élni, anyagi értelemben, itt és most" elérje. Csakhogy áldozatok nélkül, lemondás nélkül a jövő torz lesz és zsugorodik és a kívánt és óhajtott cél is, a "jól akarunk élni, anyagi értelemben" ezzel együtt egyre messzebb kerül.

  Vonának már csak azt kellene kimondania - de nem fogja, mert egy önző nép körében ez a biztos politikai bukását jelentené - hogy ezért, amibe kerültünk, s amiből nem tudunk kimászni, a felelősség elsősorban minket, magunkat terhel. Mert elfogadtuk és naponta elfogadjuk a tálat, amin, igaz már egyre kisebb adagokban, de rajta van a jövőnk. Hogy ezt a jövőfölélést folytathassuk, nos, ezért kerültünk bele a pénzügyi függőségbe is és az EU által a gazdasági kiszolgáltatottságba is.”
 • 36. hahaha62 2011. február 26. 14:07
  „32. papsajt 2011.02.26. 09:56

  60 éve ez el lett szúrva.....ez van.......egy biztos a 2 HÉT MÁR SOKSZOK-SOKSZOR LETELT!!!!!!!!!!”
 • 35. EAM 2011. február 26. 13:06
  „Akkor gondolj bele megjobban.”
 • 34. Figyelő 2011. február 26. 12:09
  „Jól bele gondolva, igaza van!”
 • 33. novaklaszlo56 2011. február 26. 10:28
  „A hozzászólások elolvasása előtt, összefoglalva a tudósítás legfőbb tanulságait:
  A Jobbik:
  - teljes NEMZETI függetlenséget akar az uniós tagság tűrhetetlen béklyói helyett, amelyben a szegény rokon szerepében fuldoklik a NEMZET;
  - a NEMZETI adósságok csökkentéséhez szükséges, nemzetközösségi támogatást sem akarja, miközben NEMZETI adósságspirálról beszél (ez utóbbit sajnos okkal teszi);
  - NEMZETI demográfiai krízisről beszél (ez azért túlzás, bár fogyatkozunk), de finnyás a népszaporulat NEMZETI "minőségét" illetően, és egy keresztbe szalmát sem hajlandó (nem is tudna) tenni a szaporodni képes NEMZETI populációs rétegek NEMZETI felzárkóztatásáért, sőt - nem is túl burkoltan - kulturális és szociális, NEMZETI selejtnek minősíti őket, és egy NEMZETI szót sem tud, vagy akar szólni arról, hogyan lehetne NEMZETI (=helyi közösségi érdekeket szolgáló, helyben maradó) szaporodásra ösztönözni az általa e célból kívánatosnak minősített NEMZETI (társadalmi) rétegeket...
  További, mélységi, NEMZETI tanulságokat is megfogalmazhatnék, amelyek egyértelműen beleláthatók e NEMZETI politikai koncepcióba - vagy annak a hiányába -, de ahhoz már erősebb NEMZETI gyomor kellene, mint amilyen nekem van.
  Szépen csillog a napfény a friss, ropogós havon, nem akarom ezt, az illékony, múló élményt ilyesmivel elrontani.”
 • 32. papsajt 2011. február 26. 09:56
  „százezreket kap az a vállalkozó, aki magyar helyett cigányt alkalmaz

  "Akár 2,2 millió forint vissza nem térítendő beruházási támogatásban részesülhetnek azok a Békés megyei vállalkozók, akik a sarkadi és a mezőkovácsházi leghátrányosabb helyzetű kistérségben regisztrált roma álláskeresőket kívánnak foglalkoztatni - közölte a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja sajtótájékoztatón csütörtökön Békéscsabán."
  (MTI nyomán)”
 • 31. hát 2011. február 26. 08:49
  „28. Ha neked egy lemaradt N betű sorsfordító akkor tessék parlamentbeN.
  "Vonának egy értelmes hozzászólása sem volt eddig" Ez csak a te véleményed. Nézőpont kérdése.”
 • 30. sima 2011. február 26. 08:48
  „Azok a kedves hozzászólok , akik nem jobbikosok , de szerintük Vonának igaza van , hol voltak választások idején ?

  Melyik pártra szavaztak ? MSZP-re ? ( megszókásból ) Fidesz-re ? ( mert kiábrándultak az MSZP-ből és csak kettőig tudnak számolni ) LMP-re ? ( mert az SZDSZ megszünt ) Esetleg ,a nagyon gyenge értelmi képességüek az MDF-re ?

  Amit a cikkben Vona felsorolt , azok a dolgok már a választás idején is komoly problémát jelentettek.... JÓ REGGELT KÍVÁNOK A MOST ÉBREDŐKNEK !”
 • 29. tintasbarns 2011. február 26. 08:20
  „Vonának igaza van de figyelembe kell vennie a realitásokat. A tolvaj a tolvaj szemét nem vájja ki mert együtt lop a FIDESZ és az MSZP. Amikor acsarkodnak egymásra akkor valójában elterelési hadműveletet hajtanak végre.
  Azt szokták mondani az egyik eb a másik kutya , vagy egyik tizenkilenc a másik egyhiján húsz. Megállapítható, hogy mindkét párt felelős a nép elszegényedéséért az ország eladósodásáért nincs kivétel közöttük. Egyre másra mutogatnak hazudnak csalnak lopnak barátaikat feleségeiket rokonokat juttatják búsás fizetéshez. Az 1989 es rendszer váltás követő politikai elitet börtönbe kellene zárni haza árulás és gazdasági csőd és nemzeti vagyon kiárusítása végett.”
 • 28. Krampampuli 2011. február 26. 08:19
  „először is nem "parlamentbe" mondja hanem "parlamentben" mondja el. Mert ha "parlamentbe" mondaná akkor a küszöbről beszélne befelé... Másrészről meg Vonának egy értelmes hozzászólása sem volt eddig...”
 • 27. Nostradamus 2011. február 26. 08:16
  „11: Pedig felvásároltak már szinte mindent. Rabszolga vagy a saját országodban, nyaljuk a hátsóját az EU-nak meg Izraelnek, te nem olvasol újságot, hogy hányszor jönnek ide észt osztani? Még csak véletlenül sem a magyar érdekek a fontosak. Hogy miért nem más országokra szálltak rá? Nem tudom, kérdezd meg tőlük. Valószínűleg azért, mert ezt nézték ki maguknak, itt a legcsekélyebb a tiltakozás. Nézz már széjjel, ha bárhol másutt tüntetnek vagy lázadnak valami ellen, mekkora felfordulást csinálnak? Itt meg még egy Kitörés-napi rendezvényt is antiszemitáznak meg náciznak egyesek.”
 • 26. Mil 2011. február 26. 08:11
  „Mo-nak dzurindai reformokra van szüksége, a többi csak porhintés. HA nem lépjük meg, örök lúzerek maradunk, megszorításból megszorításba tántorogva, választásokkor egy kis pénzosztogatással. és szép lassan lemorzsolódunk..”
 • 25. hát 2011. február 26. 08:06
  „Igen ezek a valóságok és tények.
  Aki azt gondolja ,hogy VONA a parlamentbe nem mondta el, az téved.
  A tv-ben láttam a közvetítést és ugyan ezt elmondta, csak azLMP <moderálva> és a házelnök is megszidta.
  Ugye-ugye az igazság néha fáj?”
 • 24. Egyolvasó 2011. február 26. 06:43
  „magyarországon a legnagyobb probléma a parlamentben van, mivel a benne ülő képviselők a legnagyobb gátjai az ország fejlőbésének. És nem csak az elmúlt 8 évre kellene vissza tekinteni, hanem az elmúlt 20 évre, hogy mi is történt azóta mióta rendszerváltás volt, a válasz egyszerű SEMMI a politikusok akkor is és most is nagy ívben tesznek a választópolgárokra, mikor a szavazatokra van szükség ki..alják a hátsónkat, mihelyst bekerültek annyit sem mondanak, hogy fapapucs.
  A mindenkori kormány érdekes módon csupa szakértőkből áll és mégsem halad előre az ország.
  A gyerekek elé olyan követelményeket állítanak az iskolai szinteken, hogy ők maguk sem tudnak olyat produkálni,
  és még sorolhatnám, de fölösleges úgy is az lesz amit a politikai elit akar, ha valaki pedig ellenszegül annak régen rossz.”
 • 23. Apátfalvi** 2011. február 26. 00:27
  „20. Mikor fogjátok már megérteni végre, hogy az ország mostani állapotáért rohadtul nem Orbán Likuddal fenntartott jó viszonya a felelős?! Nektek nem megoldás kell, hanem bűnbak(ok), akiket tudtok szidni, meg mocskolni. Likud... Nevetséges. Gondolom a Likud döntötte el azt is, hogy egy osztrák tanár a magyar kollégájához képest többször annyit keressen, igaz? A Likud speciális takarító osztagai miatt nem találni az osztrák kisvárosokban szemetet az utcákon, igaz? Csak az a csúny gonosz Likud ide Magyarországra nem küldi el őket, ezért áll a szemét a legkisebb porfészekben is az utcákon hazánkban... Persze, kézenfekvő.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton

Frontálisan ütközött két személygépkocsi péntek este a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi… Tovább olvasom