Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

750 millióból újul meg a Szentes és Csongrád közötti híd

Csongrád, Szentes - Két téli hónap kivételével a rekonstrukció ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítani az átkelőn. A munka befejezési határideje 2009. szeptember 30.
A szegélyeket, a korlátokat, a szigetelést és a burkolatot is le kell cserélni a Szentes és Csongrád közötti Tisza-hídon, amelynek felújítási munkái még ezen a héten megkezdődnek. A 451-es főút átkelőjének annyira elhasználódott az útpályája, hogy a balesetek elkerülése végett az utóbbi években sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki a hídra. Az áthajtást csütörtöktől félpályás útzár is lassítja, akkor vonul fel ugyanis a közbeszerzési eljáráson nyertes Mahíd-2000 Zrt. a munkaterületre. Ma csak bejárják a felújításra szoruló, 500 méter hosszú útszakaszt a szakemberek.

A Magyar Közút Kht. tájékoztatása szerint a kivitelezőnek 2009. szeptember 30-áig kell befejezni a 750 millió forintos beruházást. A munkákat négy ütemre bontották, így 250 méter hosszan félpályás útlezárásra kell számítaniuk azoknak, akik az elkövetkező egy évben itt akarnak átkelni a Tiszán. Kivételt csupán a december 15. és február 20. közötti időszak jelent, amikor csak úgy dolgozhatnak az építők, hogy nem zavarják a forgalmat.

Félpályás útlezárásra kell számítani az átkelőn. Fotó: Tésik Attila
Félpályás útlezárásra kell számítani az átkelőn. Fotó: Tésik Attila

A tervek szerint a jelenlegi szimmetrikus helyett aszimmetrikus lesz a hídpálya elosztása. Az út valamelyest leszűkül, mivel az egyik oldalon egy közel 2,5 méter széles kerékpárutat alakítanak ki, míg a másikon egy 80 centi széles üzemi járda lesz. Noha a Tisza mindkét oldalán kerékpárút épült a gátra, nem szerepel a projektben a töltéstől a hídhoz vezető bicikliút kiépítése, így – főleg a szentesi oldalon – továbbra is balesetveszélyes lesz az átkelő megközelítése.

A tervek szerint a pályatest leszűkül, mivel az egyik oldalon – nem csak a nyári igényhez igazodva – kerékpárutat alakítanak ki. Fotó: Tésik Attila

Olvasóink írták

  • 1. vejnemöjnen 2008. szeptember 22. 13:29
    „Kb hat éve is taknyoltak ott valamit, akkor most miért volt szar évekig?!?!? Az a 30-as tábla egy szégyen, de egyszer sem láttam, hogy bárki is betartaná, pedig minden nap járok felétek! Aztán jó legyen ám a híd!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejtmenet után erőre kaphat a struccüzlet

Csongrád - Az ezredfordulón szép reményeket fűztek hozzá, az utóbbi időben viszont megtorpant a hazai struccüzlet. Sok állattartó már lemondott róla, mégis úgy tűnik, erőre kaphat a struccbiznisz. Tovább olvasom