Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

A válni készülő Bokroson számítanak Gyovai Gáspárra

Csongrád, Bokros - Gyovai Gáspár részt venne a Bokros önállósodását előkészítő bizottságban, és valószínűleg szignózná is az aláírásgyűjtő ívet a helyi népszavazás kiírása érdekében, de azt még egyelőre nem tudja, hogy 2010-ben megméretteti-e magát a helyhatósági választásokon.
A csongrádi alpolgármester kezdeményezni fogja, hogy a képviselő-testület Bokroson tartson kihelyezett ülést.

Falugyűlésen fogják kiválasztani a bokrosiak, ki kerüljön be Bokros önállósodását előkészítő bizottságba. A minimum háromfős grémiumban szerepet kell vállalnia a településrész önkormányzati képviselőjének, de természetesen mentesül ez alól, ha nem kíván részt venni a bizottsági munkában. Miután az utóbbi időben több kritika is érte a helyi fejlesztéseket és beruházásokat, rákérdeztünk, vajon a függetlenedést kezdeményezők igényt tartanak-e választott képviselőjük, Gyovai Gáspár munkájára.

– Számítunk Gazsi segítségére, hiszen – pártállástól függetlenül – minden hozzáértő bokrosit be szeretnénk vonni ebbe a folyamatba, a célunk ugyanis közös – mondta lapunknak Balogh János. Az önállósodást kezdeményező bokrosi gazdálkodó hozzátette, három főnél biztosan nagyobb létszámú lesz a bizottság, amelynek leendő tagjai már most egyetértenek abban, hogy jelképes tiszteletdíjban részesülő polgármesterre és társadalmi munkában tevékenykedő testületre lesz szükségük, ha 2010-re el tudnak szakadni Csongrádtól.

Bedő Tamás és Gyovai Gáspár Bokroson. Vajon mi sül ki a kézfogóból? A szerző felvétele
Bedő Tamás és Gyovai Gáspár Bokroson. Vajon mi sül ki a kézfogóból?
A szerző felvétele

– Szívesen részt vennék az előkészítő bizottság munkájában – nyilatkozta Gyovai Gáspár. Szerinte azt a bizottságra kell bízni, hogy ki legyen a grémiumban az elnök. Csongrád bokrosi alpolgármestere elismerte, lehet, hogy nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni arra az elmúlt hat évben, hogy a döntéshozók olykor helyben is megvitassák a bokrosiak problémáit, felvetéseit, ezért hamarosan kezdeményezni fogja, hogy a csongrádi képviselő-testület a második félévben tartson kihelyezett ülést Bokroson. Az őt ért vádakkal kapcsolatban – miszerint politikai alku eredményeként lett alpolgármester – azt mondta, a megtisztelő pozíciót a csongrádi és bokrosi fejlesztések felgyorsítása érdekében vállalta el. 2001-ben még kisgazda politikusként azért ült az alpolgármesteri székbe, hogy a város minél jobban kihasználhassa a csatornázási és hulladékgazdálkodási projekt beindítását segítő kisgazda kapcsolatait a szaktárcánál.

Tisztuljon a kép!

Gyovai Gáspár szerint sok munka vár még a bokrosiakra, hogy teljesen letisztuljon a kép, mire is számíthatnak önálló településként, de ő most úgy véli, ha majd ott tartanak, alá fogja írni a helyi népszavazás kiírása érdekében kiosztott gyűjtőívet. Azt viszont egyelőre nem tudja, hogy 2010-ben megméretteti-e magát a helyhatósági választásokon. Számára a javadalmazás nem szempont, de jelöltsége sok egyébtől függ.

Olvasóink írták

 • 5. woodu 2009. június 08. 11:32
  „Hahaha nem tudnak uj élősködők, ingyenélők leválás cimén élősködni az adófizetők pénzén,mint uj képviselők uj polgármatyival.”
 • 4. Anonym 2008. július 31. 11:38
  „Már azért is számitunk GYovai urra,hogy a Hóvirág utcán kivül a többit is kétszer aszfaltoztassa,a többi utcába is kiteszik a 4o km táblát,meg,hogy mivel lehet bahjtani vagy mivel nem,no meg a csatornázás sem kutya!Gyovai Ur ,nem gondolja,hogy ez a többinek szemet szur??????????????!!!!!!!!!!!!”
 • 3. Békési 2008. május 19. 20:35
  „Méirt szidjátok a Gazsit. Talán irigyek vagytok rá. Pont most akartok szétválni, amikor már az országban sincs pénz. Vigyázzatok, mert iskolát, óvodát kell fenntartanotok, amit a mai világban nagyon nehéz, ugyanis a normatív támogatás nem fedezi a költségeket. Én ezt jól tudom, hisz én is egy kis településen élek és minden évben veszély fenyegeti az iskolát és óvodát, pedig van 95 gyerek az óvodában. Élnétek itt ahol én élek, ahol 10 éve semmi fejlesztés nem történt, még játszóterünk sincs csak pusztul a falu. Aki teheti menekül innen. Az meg hülyeség kedves gipsz, hogy társadalmi munkába végezzék a dolgukat. Te fogod eltartani őket? Nekem fáj a szívem, hogy eljöttem Bokrosról.”
 • 2. a gipsz 2008. május 14. 22:39
  „Javasolnám a Gazsinak meg a polgármesternek, de a képviselő testület többi tagjának is, hogy ne halogassák, már most társadalmi munkában dolgozzannak, akár e hónaptól. A veszteség önkormányzati cégek bizottságaiban is ingyen kéne dolgozni, nem még a vesztséges céget is szívogatni. A jegyző is visszatolhatna a lóvéjából, és nem kellene a dolgozójával pereskedni bérügybe, ő is dolgozhatna középfokúaknak járó bérért, mert aktív részese a város fogyásának. A következő ciklusra 15.000,- alá mehet falu lélekszáma.
  A képeken széles a mosoly tele a zseb, mindegy, hogy mi lesz.”
 • 1. Kuci 2008. május 14. 07:57
  „Ugyan már eddig sem intézett a Bokrosiaknak semmit . Csak a székért küzd ne keljen újra kőműveskedni . Erről szól .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patrik megélhetéséért is küzd Ildikó, a csongrádi édesanya

Csongrád - Vesztésre áll a szentesi kórház ellen indított műhibaperben Blázsik Ildikó. Tovább olvasom