Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Beruházásért cserébe olcsó telkek Csongrádon

Csongrád - Képtelenség az összes szórakozó fiatalt felügyelni – hangzott el a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén, ahol a település közbiztonsági helyzetéről is tanácskoztak a városatyák. Az önkormányzat szabad utat adott a helyi gazdaságfejlesztő programnak: jelentős kedvezményt kaphatnak a városi ingatlant vásárló beruházók.
A Csongrád közbiztonsági helyzetéről készült beszámoló megvitatása során Kaczibáné Molnár Katalin kiemelte, hogy a fiatalok szórakozása sok gondot okoz körzetében, ezért a tegnapi testületi ülésen azt kérte, hogy a rendőrök jobban figyeljék a hazavonulókat. Kurucz Ferenc erre reagálva úgy fogalmazott, csípi a szemét, ha kizárólag a rendőrségtől várják a szórakozó fiatalok problémájának megoldását. Rádi Norbert kapitány válaszában hangsúlyozta, hiába strázsálnak az utcán, éjszakánként 600 fiatal ingázik a szórakozóhelyek között, mindegyikük magatartását képtelenség felügyelni. Murányi László azt javasolta, a nyomozóhatóságot is tegyék érdekeltté a gyorshajtók elfogásában: kapjanak pénzt a kiszabott bírság után. A tiszai vízi rendészet munkája kapcsán elhangzott: a kis létszám miatt csak úgy tudják ellátni a szolgálatot, ha a közreműködő szerveket – polgárőröket, természetvédelmi és halászati ellenőröket – vonnak be a járőrözésbe. A beszámolót elfogadta a testület.

Szintén megkapta a többséget a helyi gazdaság fejlesztése érdekében kidolgozott rendelettervezet. E szerint április elsejétől önkormányzati ingatlan vásárlása esetén a beruházás mértékétől függően jelentős – akár 80 százalékos – kedvezményt kaphatnak a vállalkozások, amelyek munkahelyteremtésre álláshelyenként 300 ezer forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek.

Kiegészítést kért az önkormányzati minisztérium a bokrosi városrész tervezett leválásával kapcsolatban. Az elszakadást előkészítő bizottság elnöke, Balogh János erre azt mondta, ők hajlandóak önállóan fenntartani az óvodát. Gyovai Gáspár alpolgármester, Bokros önkormányzati képviselője megjegyezte, számára sértő, hogy a bokrosi bizottság úgy postáz anyagot a csongrádi városházára, hogy nem mutatja meg neki, amikor maga is tagja az önállósodási grémiumnak. Bedő Tamás szóvá tette, kezébe került a bizottság levele, amit a köztársasági elnöknek címeztek: abban az szerepel, hogy az elmúlt 30 évben falufejlesztés nem történt Bokroson. A polgármester szerint ez nem igaz.

Az egyes helyi adóbevételek felhasználást taglaló beruházási feladattervet csak részben fogadta el a testület, az út- és járdafelújításokról, a parkolók és a vízelvezető csatornák építéséről később dönt az önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 13. keletaru 2009. március 26. 20:27
  „T. Sziti!

  Biztos elfáradt a "szélmalom" harcban . Hisz megmondta "dicső" vezetőnk , elfáradnak haza mennek ! Erre megyki az egész taktika , "elfáradnak". Ők meg büntettlenűl felelőségnélkűl balra el ! Na ez a büdös nagy helyzet , mint látjuk . Nem az érdekünkben hanem az övékben ! A Hegedűs képviselő is nagyon elvantünve , biztos "fent" van rá szükség , innen meg csak az apanázst viszi ! Üdv Kuci”
 • 12. Sziti 2009. március 24. 20:32
  „Hiányolom localpt-t.
  Mi történhetett vele?
  Csak nem beteg?
  Ha igen, jobbulást kívánok neki, mert nélküle sivár ez a fórum.”
 • 11. Sziti 2009. március 24. 20:23
  „Ha éjszakánként 600 fiatal ingázik a szórakozóhelyek között, akkor van itt élet.
  Én meg azt hittem nincs is annyi szórakozóhely ami ennyi fiatalt befogadna.
  Hiába, rég jártam már a városban éjszaka.”
 • 10. Sziti 2009. március 24. 20:02
  „Vagy mégsincs csoda?”
 • 9. keletaru 2009. március 24. 06:46
  „Tisztelt Balotelli !

  Egyáltalán nem biztos , hogy az önkormányzat keze van a dologban ! A "szél" fújta információm szerint , inkább ezé a vállalkozó-é aki bérbe s fejleszteni akkarta venni az üdölőtelepet . Tehát kár "magasztalni " ezt a bagázst .Viszont meglehetnézni az új "drága" pályázosdi játszótereket , hogy néznek ki "felelőségnélkül". Mert valaki csak átvette "ki fizette" .Üdv Kuci”
 • 8. Sziti 2009. március 23. 19:50
  „Vannak még csodák.”
 • 7. Balotelli 2009. március 23. 19:43
  „Én saját két szememmel láttam.Az utolsó kérdésedre válaszom: tudom.”
 • 6. Sziti 2009. március 23. 19:39
  „Kedves Balotelli!
  Én most tényleg nem akarok megbántani senkit.
  Te azt írod, hogy rekord idő alatt készült el a játszótér.
  Mihez képest, hisz én nem is hallottam, hogy lessz ilyen?
  Ahhoz képest tényleg gyorsan elkészült.
  Te mióta tudod,hogy tervezik?
  Gondolod, hogy kimaradt a bürokrácia?”
 • 5. Balotelli 2009. március 23. 16:56
  „Csongrádon már egy hete új szelek fújnak, míg az országos politikában csak két napja.Ugyanis csoda történt a város szocialista polgármesterének tevékenysége ideje alatt először.Történt ugyanis hogy a múlt héten egy minden igényt kielégítő játszótér nőtt ki a Körös-torokban egyik napról a másikra.Az ember számára felfoghatatlan hogyan sikerült a tisztelt csongrádi képviselőtestületnek polgármesterével karöltve ezen haditettet véghez vinni rekord idő alatt és gondolom minden nemű támogatás nélkül.Ugyanis megszoktuk tőlük az ilyen esetekre jellemző időhúzó és tökölő politikát amely áll:pályázat kiírása,elbírálása,közbeszerzés kiírása ,elbírálása(bizonyos összeg visszaosztása politikusoknak),hitelfelvétel önerőbiztosítása mellet stb.
  Na de ez a játszótér valóban csodaszámba megy,már csak azért is mert amióta elkészült állandó telt házzal üzemel(jó idő esetén)és a szülők részéről először hallható dícsérő megnyilatkozás a városvezetés irányába pár éves tevékenysége alatt.Minek köszönhetjük ezt a pálfordulást a vezetés részéről, előbb-utóbb kiderül.Vagy minden csoda három napig tart?”
 • 4. triniti 2009. március 23. 08:25
  „Kedves "munkahelyteremtést támogatók". Én 8 évig kétévente más cégnél dolgoztam, anélkül, hogy valaha is felkeltem volna a székemből. Mindezt azért, mert "járt" a munkahely teremtési támogatás. Eddig mind csődbe ment, de az valahogy nem érdekelt senkit. Mint hogy az sem, hogy a cég a saját dolgozóit küldi el pénteken, és hétfőn kiskönyvel alkalmazza, és ezért rögtön támogatást kap. Semmilyen pénzt nem adnék. azoknak a veszteséges cégek, amik csak a támogatásokból, pályázatokból, széchenyi tervekből tudnak megélni, és nem hatékonyak, nincs termelésük , azokra semmi szükség. Töröljük el őket, és akkor talán van esély arra, hogy olyan új piaci szereplők jöjjenek létre, amik képesek a gazdaságukkal fejlődni, termelni.
  Most mindnent a világ gazdasági válságra fogunk. Nálunk nem világ, hanem már több mint egy éve rendes jó kis magyar (kicsit savanyú, kicsit sárga, de a mienk)válság van. Mind morálisan, mind gazdaságilag.”
 • 3. keletaru 2009. március 22. 09:21
  „" A Csongrád közbiztonsági helyzetéről készült beszámoló megvitatása során Kaczibáné Molnár Katalin kiemelte, hogy a fiatalok szórakozása sok gondot okoz körzetében," Pl.L A Gördeszkások ....a fiatalok.... ez a képviselő nem fér el a fiataloktól mindig ebben az irányban interpelál . Érdekes nem személyes véleményen alapul hanem "mások" állítására hivatkozik ! Előbb járna utána milyen lehetőségek vannak a településen a fiataloknak ! Mennyiért ?! S "ő" sem mutatt "példát" a közterületen este , hogy a fiatalokat figyelmeztetné "szóban" , ha már közfeladott vállalt . Ezzel is segítené a közbiztonságot! Na ott kellene a vagányság nem a zárt teremben ! S ez is csak "mondva" csinált ügy , hisz tudjuk alig van már "fiatal" a településen ...... " Murányi László azt javasolta, a nyomozóhatóságot is tegyék érdekeltté a gyorshajtók elfogásában: kapjanak pénzt a kiszabott bírság után " Érdekes ezen képviselő nyilatkozata , pedig neki tuni kellene nem a rendőr hozza a "törvényeket" s alkotja a jogot , csak végre hajt . S egyik interpelláció sem a település fejlődését szolgálja inkább csak olyanm "fontoskodás" jellege van .Értehtő miért nem haladunk sehova .......Üdv Kuci”
 • 2. izek 2009. március 22. 07:50
  „Tetszik a cikk. Jól lett megírva, végre.
  Tetszik a munkahely teremtésére irányuló kezdeményezés is. És örülök annak is, hogy Bokros teendői mások kezébe kerülnek. Egy város ne sok kilóméterrel odébb folytatódjon...
  De a "Torokról" miért nincs szó?”
 • 1. zuhatag 2009. március 21. 23:17
  „Hogyan vár a Bokrosi jelenlegi "vezetés" együttműködést azoktól, akik előtt az ajtót becsapja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajt fogtak Csongrádon

Csongrád - Egy mobiltelefon miatt kezdtek nyomozásba a csongrádi rendőrök, végül több lopott… Tovább olvasom