Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Csongrádi babamodellek

Nyugodtan várták a sorukat, és nem ijedtek meg a vakuvillanástól a csongrádi kisgyerekek. A lapunk babaszépségversenyére benevezett, s lefényképezett hatvan itteni csöppség között akadt gyakorlott modell, aki a fölszólításra azonnal fülig érő szájjal mosolygott. Mások alvással gyűjtöttek erőt a megmérettetés pillanatára.
Páli Zoltánék a nagymama kérésére nevezték a versenyre Bencét. Fotó: Tésik Attila
Szebbnél szebb gyerekek jöttek a megadott délutáni időpontban lapunk babaszépségversenyének fotózására. A csongrádi művelődési központ földszinti előtere parkolóvá vált: a lépcsőnél egymást érték a fuvarra várakozó babakocsik. Odafönn a picúrok a jegyrendszert idéző türelemmel várták ki a sorukat, miközben szüleik, nagyszüleik az utolsó simításokat végezték a frizurán. A Bokrosról érkezett másfél hónapos Kozák Tamás inkább szundikálással töltötte az időt, az ébresztő anyai szavakra is csak egy kába pillantással tudott reagálni. A kilenc hónapos Csikós Bence rutinosan pózolt a kék héttér előtt.

– Én is fényképész vagyok, kicsi kora óta fotózzuk – adott magyarázatot a gyakorlott fellépésre édesanyja, Csikósné Pajkó Regina. – Korábban már nyertünk egy hasonló versenyen, ami nem csoda, hisz olyan szép. Jó lenne látni őt a címlapon – tette hozzá. Szintén jól viselte fotóriporterünk, Tésik Attila vakujának villanását Kocsmáros Lilla Júlia, aki kilenc hónapnyi élettapasztalattal a háta mögött lazán, bohóckodva terpeszkedett el a babzsákon. – Számunkra a részvétel a fontos, meg hogy a legdrágább kincsünk benne lesz az újságban, amit – meglehet – be is keretezünk – osztotta meg velünk a részvétel okait a büszke apuka, Kocsmáros Zsolt.

Páli Zoltán Bence, aki azt szereti, ha Bencének szólítják, kéthónaposan tűnődve leste a körülötte nyüzsgő felnőttek mosolyfakasztást célzó próbálkozásait, értetlenül figyelte a nagyok babusgatós módszerét, nem vette a lapot, csak hangtalanul figyelt, ült, mint Buddha a szentélyben, és bölcsen ásított egy nagyot. – Az első háromban így is, úgy is benne leszünk – tippelt a végső sorrendre Páli Zoltán, aki azt szereti, ha Zolinak hívják. – Édesanyám előfizetője az újságnak, és ránk parancsolt, hogy hozzuk el a versenyre. Esélyesként erre nem mondhattunk nemet – mondta az apuka.

A sok türelmesen várakozó kisgyerek között akadt olyan is, akinél éppen az exponáláskor szakadt el a cérna. Balázs Virág amint sorra került, harsány toporzékolással adta tudtára munkatársainknak, hogy ő még nem készült fel, nincs abban az állapotban, hogy szőkeségét közszemlére tegye.

A második rákészüléskor édesanyja, Erhardt Adrienn elárulta, az orvostól is nagyon fél, ezért lehet, hogy a folyosói tumultusról betegségének emlékei ugrottak be kislányának. A sírás percek múlva alábbhagyott, és némi ígérgetést követően a kisasszony egy mosollyal nyugtázta a megállapodást.


Fotózási helyszínek:

Szeged: november 14-én 13–17 óráig, ifjúsági ház.
Makó: november 11-én, 14–17 óráig, Hagymaház
Mindszent: november 11-én, 13–15 óráig, művelődési ház
Kistelek: november 17-én, 15–18 óráig, rendezvényház. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyszercsomagoló üzem épült Csongrádon

Megkezdte működését Csongrádon az új gyógyszercsomagoló üzem, amit ötvenmilliós beruházással hozott… Tovább olvasom