Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Döntöttek az iskolákról Csongrádon

Csongrád - Rendkívüli testületi ülésen nyilvánította ki véglegesen a város vezetése, hogy nem kívánják fenntartani az oktatási intézményeiket.
Megírtuk: az erről szóló határozatot már korábban meghozták, a Magyar Államkincstárhoz a mentesülési kérelmet benyújtották. A 3000 fő feletti települések esetében a lemondás nem automatikus, az indokoltságot, illetve a várostól elvárt hozzájárulás mértékét az Emberi Erőforrások Minisztériumában is megvizsgálták. Többek között figyelembe vették a lakosságszámot, hogy az elmúlt három évben élt-e önhikis igénnyel a város, valamint például a helyiadó-bevételeket.

A pedagógusok, a közalkalmazottak, illetve a technikai dolgozók továbbfoglalkoztatással szintén átkerülnek a KIK állományába.
A pedagógusok, a közalkalmazottak, illetve a technikai dolgozók továbbfoglalkoztatással szintén átkerülnek a KIK állományába.

Tárcaközi bizottság döntött a hozzájárulás mértékéről, amely januártól augusztus végéig havonta közel 20 millió forintot tesz ki, erősítette mag az önkormányzat sajtóreferense, Hajó Edina. Úgy tudjuk: a közelmúltban napvilágra került változat szerint ha mégis a működtetés mellett tették volna le a voksukat a városatyák, a gimnáziumot is be kellett volna venni az ellátandó körbe, ez pedig jelentősen növelte volna a kiadásokat. A becslések szerint a tegnapi döntést követően évi 65-70 milliós tétellel csökken a város terhe. Január 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) ingyenes vagyonkezelésébe kerülnek a feladat ellátásához szükséges ingó- és ingatlaneszközök. A pedagógusok, a közalkalmazottak, illetve a technikai dolgozók továbbfoglalkoztatással szintén átkerülnek a KIK állományába.

Olvasóink írták

 • 3. keletaru 2012. december 15. 10:56
  „pisztolyos :-) A testület a lényeg hisz mint látjuk , ÉREZZÜK . Mindent miattunk nekünk értünk tesznek ....Hát nem csodálatos E fejlődés ami ITT megy végbe elmúlt 20 év alatt . Hisz azóta hetven négy új utca lett a többit már nem is sorolom . Óvodákat növünk ki stb . Üdv Kuci”
 • 2. pisztolyos 2012. december 14. 19:26
  „Szerintem Csongrádon elég a képviselő testület és az adó csoport. Esetleg még a Város Kép Kft.”
 • 1. Dr.Tonyk 2012. december 14. 13:19
  „"A pedagógusok, a közalkalmazottak, illetve a technikai dolgozók továbbfoglalkoztatással szintén átkerülnek a KIK állományába."

  Akkor gyorsan meg is kezdődnek majd az elbocsájtások :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szikrák pattogtak a kéményből

Szerda este a csongrádi Csemegi Károly utcából jelezték, hogy a vegyes tüzelésű kazán kéményéből szikrák pattognak. Tovább olvasom