Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Fellebbezett a csongrádi Blázsik Patrik édesanyja

Csongrád - Fellebbezett a Szegedi Ítélőtáblához az a csongrádi anyuka, aki beperelte a szentesi kórházat, miután az intézményben nem vették észre magzatának súlyos fejlődési rendellenességeit. Blázsik Ildikó négymilliós kártérítést követel a kórháztól.
Kézhez kapta a Csongrád Megyei Bíróság ítéletét, majd a Szegedi Ítélőtáblához fellebbezett Blázsik Patrik édesanyja. A gyermekét egyedül nevelő csongrádi anyuka szerint nem megalapozott orvosszakértői vélemények miatt utasította el a megyei bíróság kártérítési követelését. Blázsik Ildikó lapunknak elmondta: az előző eljárás miatt másfél millió forintos perköltséget kellett volna megfizetnie, ennek egy részét a testület most elengedte, de így is csaknem 300 ezer forintot kellene megtérítenie.
Amíg az új eljárást lefolytatják, nem kell fizetnie a családnak, de ez nem jelent nagy könnyebbséget, hiszen a nyílt gerinccel született Patrik számára új kerekes széket is be kell szerezniük, illetve a háznál akadnak olyan munkák, amiket már nem lehet halogatni. Az édesanya azt szeretné elérni, hogy kártérítést kapjon, valamint a kisfiú valamilyen életjáradékban részesüljön, hiszen soha nem lesz képes eltartani magát. Blázsik Ildikó elárulta: négymilliós kártérítést kér a szentesi kórháztól, ügyvédet sem vált, bízik a saját és a pártatlan szakértők igazságérzetében.

Olvasóink írták

  • 2. zolika 2008. március 30. 14:45
    „Szerintem az édesanyának itt most nem a pénz számit igazán,hanem hogy az igazát bizonyitsa!! itt nem a milliokrol va nszó,hanem a gyermekéröl! mert engem se érdekelne a pénz,ha a gyerekemröl van szó!!! és aki nem veszi észre az ilyen dolgokat,az bünhödjön meg a tettéért,ne védje ki az 1ik orvos a másikat!!!mert nincs joga hozzá!!!ez etikátlan ,embertelen!!!! SOK SIKERT AZ ÉDESANYÁNAK,ÉS KISFIÁNAK!!NE HAGGYJÁTOK MAGATOKAT!!!”
  • 1. Jo Bacsi 2008. március 26. 08:33
    „Nagyon sajnalom az anyat es minden joga es igaza megvan ra hogy perelje a korhazat ha az o hibajuk volt. Az orvosoknak latniuk kellett volna a felveteleken a hibat hisz mar egy magzat szivenek az allapotat meg tudjak allapitani mig a mehben van. De ki arulnia magat 4 millioert az hulyeseg. Negy millio az semmi egy ilyen esetben mert a gyerek azt feleli az elso egy ket evben. Harom ev mulva nem lesz egy fillerje sem es akkor mit csinal egy eletre nyomorek gyerekkel. Legalabb 4 szaz milliora kell perelni es azalatt valahol meg fognak allapodni. Hulyeseg ez a szemeremseg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,2 milliót nyertek ifjúsági szálláshelyek fejlesztésére

Csongrád - Hét négyszemélyes faházat telepíthetnek júniusra a Körös-toroki napközis táborba. A fejlesztéshez a csongrádi önkormányzat 3,2 millió forint támogatást nyert. Tovább olvasom