Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Ismét sorban álltak a kitűnők

Csongrád - Csongrádon fejeződött be lapunk Szín 5-ös fotózása – már csak a mai szegedi pótfotózás van hátra. Összesen 72 csongrádi diák jött el tegnap – első látásra úgy tűnt, a Tisza-parti városban csak a lányok vették hibátlanul az iskolai akadályokat. Aztán megérkeztek a fiúk is.
Csongrádon csak lányok szereztek kitűnő bizonyítványt, fiúknak tanulás helyett valami máson járt az eszük – első pillantásra ezt lehetett leszűrni lapunk tegnapi Szín 5-ös fotózásán, ahol fotóriporterünk, Tésik Attila kapta lencsevégre a csupa jelessel büszkélkedő nebulókat. A fenti következtetés alapja, hogy a szűk folyosón úgy tűnt, a szüleikkel sorban álló színötösök mindegyike a gyengébbik nemet képviseli. Aztán, ahogy hajszál a levesből, előkerült Jaksa Zsolt. A Kossuth-iskola harmadik osztályába készülő diákja nem illetődött meg a csinos ruhába öltözetett bakfisok gyűrűjében, méltóságteljesen várta a sorát, és úriemberként nyilatkozott, amikor a cimboráira terelődött a szó.

– A fiúk között nem egyedül én voltam kitűnő, az biztos – mondta Zsolt, és igaza lett: később szép számban érkeztek még fiúk. Zsolt elárulta, szülei és jómaga is úgy érezte: miért ne lehetne szerepelni a Délvilág Szín 5-ös albumában, ha már teljesítette a követelményeket? Ráadásul egyik sem emészt fel komolyabb energiát, hiszen tanulásra elég neki napi egy óra, a fényképezés pedig annyira sem tartja föl, és mehet focizni meg gördeszkázni a barátaival. Egyébként a matematikát kedveli a legjobban a tantárgyak közül, és tűzoltó szeretne lenni, mivel cseppet sem fél a tűztől.

A domaszéki ördög testvérek. Mindhárman színötösök lettek. Fotó: Tésik Attila
A domaszéki ördög testvérek. Mindhárman színötösök lettek.
Fotó: Tésik Attila

Benkő Violetta viszont attól tartott, hogy kimarad a megye színötöseit bemutató kiadványunkból, ezért – mivel a szentesi fotózást lekéste – nagypapájával átjött a Tisza túloldalára. A Koszta József Általános Iskola hatodikosa, mióta a padot koptatja, évről évre kitűnő bizonyítványt visz haza szüleinek, mégsem sikerült még bekerülnie a megyei albumba. – Jó lenne végre viszontlátni magam benne. Szép emlék lesz – teszi hozzá, s már a hobbijairól faggatnánk, de mikor kiderül, hogy hamarosan teniszezni fog, egy jól értesült, cserfes színötös is bekapcsolódik a beszélgetésbe.

– Egy jó darabig még nem kell ütő, ha teniszezni fogsz – világosít fel bennünket Hegedűs Nóra. A csongrádi Kossuth hetedikbe készülő kitűnőségéről lerí a határozottság és a rutin: már harmadik éve jár Szín 5-ös fotózásra. Neki fontos, hogy megörökítsék a legjobb tanulók körében, és ha rajta múlik, nem hagyja ki ezt a lehetőséget.

Ma pótfotózás, csütörtökön sorsolás

Szín 5-ös játékunk befordult a célegyenesbe, ma még tartunk egy pótfotózást, aztán jöhet a sorsolás meg a sajtónyilvánosság Csongrád megye diáksztárjai számára.

Olvasóink közül bizonyára sokan követték az eseményeket, az elmúlt egy hét alatt nyolc városban kaptuk lencsevégre a színjeles bizonyítvánnyal büszkélkedő általános iskolai diákokat. A megadott időpontokban azonban nem mindenkinek sikerült eljutnia a fotózások helyszínére, így többek kérésére ma 14 és 18 óra között pótfotózást tartunk Szegeden, a Technika Házában (Kígyó u. 4.).

Csütörtökön pedig már sorsolunk, amikor is kiderül, kik azok a diákok, akik nemcsak a tanulásban a legjobbak, de a legszerencsésebbek is. A sorsolás 14 órakor kezdődik Szegeden, a Kárász csárda teraszán, a Klauzál téren. A fődíj egy négyszemélyes családi út a Párizs melletti gyermekparadicsomba, Eurodisney-be, az OTP Travel szervezésében. A második szerencsés nyertes görkorit, a harmadik mp4-es lejátszót, a negyedik-ötödik-hatodik pedig 15-15 ezer forint értékű Printker vásárlási utalvány kap.

A diákfotókat aztán egységesen, szépen, színesben, nyolcoldalas mellékletekbe szerkesztve jelentetjük meg a Délmagyarországban és a Délvilágban, öt részben, keddenként. Az első megjelenés napja: július 15.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétmilliárdos fejlesztésről egyeztettek Csongrádon

Csongrád - Pályázati támogatás elnyerésében bíznak a csongrádi Egészségváros projekt előkészítői,… Tovább olvasom