Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Kilencen dolgoznak a bokrosi településrész leválásáért

Bokros - Kilencfős bizottságot választottak a bokrosiak az önállósodás lebonyolítására, tagja lett a grémiumnak többek között Gulyás Ferenc borász, gazdálkodó, dr. Ábrahám Márta háziorvos és Gyovai Gáspár csongrádi alpolgármester is. A leválás pénzügyi következményeinek kiszámítására, a lakosság tájékoztatására 9 hónapja maradt a grémiumnak, amely jövő kedden választ elnököt a tagok közül.
Minden tizedik bokrosi elment az önállósodási bizottság megválasztására összehívott, hétfő esti falugyűlésre. A tanácskozáson nem került szóba, hogy a napokban megkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer építése, holott előzetesen arról lehetett hallani, hogy egyesek „elterelő politikát" sejtenek a mostanra időzített beruházással kapcsolatban. A lapunk által megkérdezett bokrosiak tudtak róla, hogy májusban feltúrják az utcáikat, de akadt olyan – például Kacziba Imre –, aki szerint félő, hogy a náluk alkalmazott műszaki megoldás nem fogja megoldani a problémát.

Falugyűlés Bokroson. A korábbi valóságshow-szereplő, Gyovai Szabolcs (állva a sorára vár) is aláírta a jelenléti ívet Fotó Bíró Dániel
Falugyűlés Bokroson. A korábbi valóságshow-szereplő, Gyovai Szabolcs (állva a sorára vár) is aláírta a jelenléti ívet
Fotó Bíró Dániel

A falugyűlés elsőként az önállósodási bizottság létszámáról döntött. Megoszlottak a vélemények arról, hogy egy kisebb vagy egy nagyobb létszámú grémium tudna-e hatékonyabban dolgozni. Végül a leválást kezdeményezők hangadójának javaslata kapta a legtöbb voksot. – Kilencen alapos munkát tudunk végezni, és szerencsére az élet minden területéről kerültek be tagok a bizottságba, vagyis van rálátásunk a különböző előkészítő feladatokra – mondta lapunknak Balogh János. Egyébként tucatnyi, a bokrosiak szemében hiteles helybelit kértek föl bizottsági munkára, de néhányan civil elfoglaltságaikra hivatkozva visszautasították a felkérést. A választott testület jövő kedden ül össze, hogy tagjai közül megválassza az elnököt.

A bokrosiaknak tartaniuk kell a tempót, hogy 2009 áprilisára – egy sikeres véleménynyilvánító népszavazás után – felterjesztéssel élhessenek a szakminisztérium felé. Az önálló önkormányzati feladatok ellátásának minden kritériumát és következményét fel kell tárniuk az elkövetkező hónapokban. Költségvetést kell készíteniük, és minderről tájékoztatniuk kell a lakosságot. Térítésmentes szakmai segítséget a csongrádi polgármesteri hivataltól, a közigazgatási hivataltól és az államkincstártól kérhetnek, de a külső szakértők bevonását a kezdeményezőknek kell finanszírozniuk. Mivel egy régi egyesítés megszüntetése a céljuk, a korábbi településhatárok elfogadásával csak a közigazgatási terület meghatározása ígérkezik könnyű feladatnak, a vagyoni viszonyok tisztázása már jóval bonyolultabb lesz.

Borász, orvos és tanár a 9 között

Gulyás Ferenc gazdálkodó, korábbi hegyközségi elnök, Bódi István vállalkozó, Gutpintér Zsuzsanna vállalkozó, Balogh János gazdálkodó, Kocsis Krisztina tanárnő, Bujáki Terézia vállalkozó, Dinnyés Andrea könyvelő, dr. Ábrahám Márta háziorvos és Gyovai Gáspár csongrádi alpolgármester, önkormányzati képviselő került be az önállósodást előkészítő bizottságba.

Olvasóink írták

 • 4. borcsa25 2008. június 02. 17:31
  „Arcátlanság amit Gyovai alpolgármester művel. Van képe felvenni a fizetését Csongrádon, miközben a város ellen áskálódik! Ezek alapján már "remek" politikus vált belőle. Remélhetőleg Bokros számára is olyan bombasztikus ötletek vannak a tarsolyában, mint Csongrád számára volt a karácsonyi sátor. A megye többi városában azóta is a hasukat fogják a röhögéstől. De bánja a csoda a múltat, most legalább lehetne annyi önkritikája, hogy feláll a székéből!”
 • 3. fiftytwo 2008. május 30. 13:22
  „Szerintem Gyovai G.-nek máris le kellene mondania alpolgármesteri megbizatásáról és a csongrádi képviselői megbizatásáról is. Remélem lesz aki előveszi az eskü szövegét és felolvassa neki. Bokroson kelllene próbálkoznia.Elég kárt okozott így is a városnak, hiszen mint megyei képviselő olyan döntéseket szavazott meg(nem egyedül)amik hátrányos csongrád városnak, ő bonyolította a tavlyi "nagysikerű "sátor állítást karácsony előtt és persze a felkészültsége sem predesztinálja arra, hogy csongrádiakat képviseljen. Vissza kell menni a fanglhoz alpolgármester úr az is tisztességes munka !”
 • 2. zolika1 2008. május 30. 10:03
  „azt hiszi a köcsög,hogy a levállás (ha lessz) akkor ott polgármester lessz,és majd milyen nagy lóvét kap majd!! de majd ha még a hivatalba se mehet be,akkor milyen ciki lessz neki!majd mehet Ungerbauerhez szüretelni napszámban,alkalmi munkavállaloival.....”
 • 1. Manci 2008. május 29. 15:28
  „Érdekes helyzet,Csongrád város alpolgármetere a város ellen dolgozik. De legalább venné már észre azt is, hogy ő Bokroson még képvisselő sem lesz ha sikerül az elszakadás. Nem szép dolog oda piszkolni ahonnan igen jól él az alpolgármeter úr.
  Beláthatnáazt is hogy az Összefogás Csongrádért egyesület a széthúzás egyesülete. Nem tünt ez fel a januári bokrosi fórum után? KÁR!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többet ingáznak az ebédért

Csongrád - A maga elé kitűzött célról is megfeledkezett a csongrádi önkormányzat, amikor nem nyújtott be pályázatot ebédlők kialakítására. Tovább olvasom