Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Ma újra megnyit Csongrádon A Mozi

Csongrád - Közel egy év kényszerszünet után ma ismét megnyitja kapuit a csongrádi mozi. Az A Mozira keresztelt egykori Uránia Filmszínházat retrobútorokkal és játszóeszközökkel berendezett szórakoztató központtá alakította át az új bérlő, aki heti két filmbemutatót tervez, de emellett koncerteket és színházi előadásokat is szervezne.
Közel egy év kényszerszünet után ma ismét megnyitja kapuit a csongrádi mozi. Az A Mozira keresztelt egykori Uránia Filmszínházat retrobútorokkal és játszóeszközökkel berendezett szórakoztató központtá alakította át az új bérlő, aki heti két filmbemutatót tervez, de emellett koncerteket és színházi előadásokat is szervezne a Kossuth téri épületben. Ma egy francia film és egy csongrádi együttes látható-hallható.

Ma este hétkor egy francia remekművel, az Amélie csodálatos élete című filmmel nyitja meg kapuit Csongrádon A Mozi, a vetítés után pedig a kilencvenes évek legnépszerűbb helyi zenekara, a Csapadék ad koncertet. Az egykori Szabadság, majd később Uránia filmszínházat közel egy éve zárták be, mert az üzemeltetője jelentős tartozásokat halmozott föl úgy a filmforgalmazóknak, mint a közműszolgáltatóknak. Az önkormányzat pályázaton keresett új bérlőt az épületre, és már az sem volt kikötés, hogy kizárólag moziként működhet a ház. A nyertes ajánlattevő egy öszvérmegoldással rukkolt elő: filmvetítések mellett egyéb kulturális programokat is képzelt a leendő szórakozóhelyre.

Őszi menü

Berényi Edit szándékai szerint folyamatosan ki fogják kérni a csongrádiak véleményét, hogy mely filmek kerüljenek a mozi műsorára. Az őszi menü jórészt összeállt: hamarosan A királynő, a legújabb Harry Potter-feldolgozás, a 300, a Parfüm, a Shrek 3, valamint a Die hard-széria negyedik része lesz látható a moziban.
Az épületbelsőn nemigen változtatott az új bérlő, Berényi Edit. A plakátokkal tarkított falak közé a hetvenes évek divatját idéző bútorokat helyeztek el, de jutott hely csocsó-, pingpong- és biliárdasztalnak is. Az előtérben kávézót és egy internetes szobát is berendeztek, a nagyteremben pedig két sor széket kivettek, hogy a közönség számára elegendő hely legyen a zenés rendezvényeken.

– Minden hónap első hétvégéjén rendeznénk a moziban koncerteket. Filmvetítések szerdán és szombaton este hétkor lesznek. Hét közben elsősorban művészfilmekkel szeretnénk megörvendeztetni a nézőket, hétvégéken pedig a premierfilmeket mutatnánk be. A jegyek 300 és 500 forintba kerülnek majd. Szó van arról is, hogy közönségtalálkozókat és színházi előadásokat szervezünk ide – nyilatkozta lapunknak Berényi Edit, aki a napokban sajátította el a filmbefűzés technikáját. Tervei szerint a helyi oktatási intézményekben felmérik az igényeket, hogy milyen filmeket néznének meg legszívesebben a fiatalok. Októberben például biztosan műsorra tűzik a helyben többször beharangozott, de le soha nem vetített Szabadság, szerelem című magyar alkotást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékudvar épül Csongrádon

Csongrád - Megkezdődött a felgyői lerakót kiszolgáló hulladékudvar építése Csongrádon. Az 1200… Tovább olvasom