Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Megszületett a második Szremkó-Nagy baba

Csongrád - Gyarapodott a csongrádi Szremkó–Nagy család: a közelmúltban megszületett a 3 és fél éves Kata testvére, Artúr. A 9 napos kicsi napjai „egyhangúak", eszik és alszik. Az egykori világ- és Európa-bajnok vízilabdás, Szremkó Krisztina (41) elárulta: Artúr annyira sietett, olyan gyorsan történt minden, hogy párja lekéste a tervezett apás szülést.
– Akárcsak az első alkalommal, úgy terveztük, apás szülés lesz, végül nem sikerült, mert a párom, Nagy Gábor lekéste Artúr érkezését – mesélte nevetve Szremkó Krisztina világ- és Európa-bajnok, olimpiai 4. helyezett, hétszeres magyar bajnok vízilabdás, akit Szentesen megválasztottak az elmúlt évtized legjobb játékosának. Elmondta: július 3-án feküdt be a szentesi kórházba, ahol végig biztonságban, jó kezekben érezte magát. Július 7-én, vasárnap aztán olyan gyorsan történt minden, nem csoda, hogy Gábor már csak azt konstatálhatta: Artúr világra jött, méghozzá reggel 8 óra 15 perckor, 3600 grammal és 53 centivel. Múlt szerdától vannak otthon.

A kis Artúr édesanyja karjában érzi legjobban magát. Fotó: DM/DV
A kis Artúr édesanyja karjában érzi legjobban magát.
Fotó: DM/DV

Sport

Krisztinát egykori sportágáról, illetve csapatáról, a Hungerit-Szentesi VK-ról is faggattuk. Nem akarta kommentálni a klubnál történteket, de azt azért megjegyezte: mindkét csapat, a férfi és a női is jól teljesített, Zantleitner Krisztina edző pedig a három ezüstéremmel (felnőtt bajnokság és kupa, valamint ifjúsági bajnokság) kihozta a lányokból a maximumot.

Az első csemetéről, a 2010. február 12-én született Katáról 10 hónaposan írtunk, akkor azt rögzíthettük: 9 hónaposan kezdett járni, az egyik fotelba kapaszkodva araszolt, majd átsétált a pár lépésre lévő másikhoz, 6 hónaposan a székeket tologatva átrendezte az ebédlőt, szereti a társaságot, közvetlen, barátkozós, mosolygós. – Semmi sem változott – közölte Szuszi –, élénk, örökmozgó, nagy dumás, és a legújabb hír róla, hogy mikor bent voltam a kórházban, akkor tanult meg édesapja segítségével két keréken biciklizni. Azóta megállás nélkül teker mindenhová Csongrádon. Nagyon örült a kistesónak, nem féltékeny, de még meg kell szoknia, hogy nem egyedül van. A férjem és a nagyszülők azzal segítenek a legtöbbet, ha programot csinálnak Katának, mert képtelen egy helyben ülni.

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Artúrnak pillanatnyilag „egyhangú" a programja: eszik, napjában nyolcszor-tízszer, a két étkezés közti szünetben pedig alszik. Csendes, csak akkor sír, ha éhes –, vagyis az előzőekből kiderül, azért elég sokszor. Furfangos, mert a kórházban nem volt hajlandó cumisüvegből enni, megvárta, míg édesanyjának lesz teje, azóta viszont rákapott az ízére. Azt is elárulta: a kicsi nevét az édesapa választotta, és az is szempont volt, hogy a Nagy után ne egy megszokott, hagyományos keresztnév szerepeljen. Kriszta kérdésre válaszolva elmondta: harmadik testvért már nem terveznek, talán ha ő fiatalabb lenne, mint 41 éves, akkor igen. De ezt követően, ahogy ő fogalmazott, még szeretné élvezni az életet, és két gyermekét felelősségteljesen felnevelni.

Olvasóink írták

  • 1. Csongi7 2013. július 16. 08:43
    „Gratulálok, nagyon jó egészséget kívánok az egész családnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internet is, cérna is szakad Felgyőn

Visszatérő problémáról van szó. A cégnél tulajdonos- és vezetőváltás történt, azt reméltem, javul majd a szolgáltatás minősége. Sajnos csöbörből vödörbe kerültünk – tárta fel a helyzetet Felgyő polgármestere, Horváth Lajos. Tovább olvasom