Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Rendőrnőt gázolt a német kamionos

Csongrád - Egymás után ütköztek össze, kötöttek ki az árokban a járművek a péntek reggeli sűrű ködben a 451-es főúton. Egy német kamionos elgázolt egy forgalomirányító rendőrnőt is, aki a baleset helyszínén dolgozott – a tömeges karambolban hárman súlyosan sérültek.

Öt baleset történt pénteken a reggeli órákban Csongrádnál, a 451-es főúton. A környéket olyan sűrű köd lepte el, hogy az autósok a felezővonalat sem láthatták a kormány mögül. Ennek ellenére egy Mercedes vezetője előzni akart, amikor Csongrád felől Gátér irányába haladt. Már elhagyta a bokrosi elágazást, amikor egy tréler előzésébe kezdett. A manővert nem tudta befejezni, frontálisan ütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő kamionnal. A balesetben a személygépkocsi sofőrje és utasa súlyosan megsérült, a kamionos viszont karcolás nélkül megúszta.

A helyszíni szemle idejére a rendőrség a főutat teljes szélességében lezárta. Az álló kocsisort a köd miatt későn észlelte egy román autóbusz vezetője, aki – hogy az ütközést elkerülje – jobbra rántotta a kormányt. A busz az árokba hajtott, de személyi sérülés nem történt. A helyszínre Kiskunfélegyháza felől érkező tűzoltóautó szintén későn vette észre az álló járműveket, ezért annak sofőrje is elrántotta a kormányt, és előbb nekiütközött egy Suzukinak, majd az árokba csúszott. Itt sem sérült meg senki.

Kamion és személyautó ütközött frontálisan a 451-esen
Kamion és személyautó ütközött frontálisan a 451-esen.
Fotó: Veréb Simon

Súlyosan megsérült viszont a balesetnél a forgalmat irányító rendőrnő, akit egy német kamionos nem vett észre időben és a rendőrnek sem volt ideje elugrani. A mentők súlyos sérülésekkel, információink szerint lábtöréssel vitték kórházba. Lapunk úgy értesült, az útlezárás miatt feltorlódott kocsisor végén, a Petőfi tsz bejárátanál, kezében villogó lámpával, köröző karmozdulattal próbálta felhívni a figyelmet a veszélyforrásra a csongrádi kapitányságon dolgozó, de Szentesen élő rendőrnő. Úgy tudjuk, közvetlenül azelőtt, hogy a német kamion elütötte volna, egy személyautó is elhúzott mellette nagy sebességgel. Tuczakov Szilvána, a megyei főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, az állomány tagjainak kötnek balesetbiztosítást, így sérült kollégájuk is kap kárpótlást.

Román busz csúszott árokba a 451-esen. Fotó. Veréb Simon
Román busz csúszott árokba a 451-esen.
Fotó: Veréb Simon

A balesetsorozat helyszínén 11 óráig teljes útzár volt, a forgalmat Bokrosnál és Gátérnél elterelték a rendőrök. Nem sokkal később újabb baleset történt a 451-esen, Csongrád és Szentes között. Egy személyautó tehergépkocsit előzött, amikor a szembejövő forgalom miatt hamarabb akart visszatérni saját sávjába. Nekiütközött a teherautó oldalának, megpördült, és az árokban állt meg. Vezetője könnyebben sérült.

Balesetsorozat a ködben a 451-esen. Fotó: Veréb Simon (galéria)

Köd és baleset a sztrádán is

Két embert vittek kórházba az M5-ös autópályáról, ahol szintén a köd miatt történt több baleset péntek reggel. A 104-es kilométernél, a Szeged felé vezető oldalon több autó ütközött össze, egy kamion pedig az oldalára borult. A sztráda érintett szakaszát a helyszínelés idejére teljesen lezárták, így óriási dugó alakult ki.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. janekjanek 2010. március 06. 14:12
  „Sikeres felgyógyulást kívánok a rendőr hölgynek.”
 • 69. Hidegen 2010. február 22. 17:12
  „Nem látod hogy 20 - 30 éves a Merci?! Nem azért előzött "mert mercije van"! Természetesen hibás,nagyon is hibás. De nem azért mert egy veterán merciben ült. Kár ilyen felhangokkal bármit is sugallni...”
 • 68. hírfigyelő 2010. február 21. 13:46
  „A gyorshalytásért legyen is meg a büntetés, na de ez nem pénz szerzés! Ez emberi balfékség!
  Hogy lehet valaki ilyen nyomorék, hogy a ködben előzget? Mert neki mercije van? Abszolút nem sajnálom!!!!
  Csak azt aki miatta szívott!”
 • 67. berkabela 2010. február 21. 09:55
  „Ha mindenki normálisan vezetne,-belerokkanna az ország gazdaságilag.A büntetésekből tartják el a rendőrséget és a politikusokat....Az alkoholisták is besegitenek!”
 • 66. klj_54 2010. február 21. 09:47
  „65. hozzászólás pecásolvasó 2010.02.21. 09:22
  Van igazságod a T betűben.
  Én 34 év és pár kilóméter után (kamionnal melózom:) felszoktam tenni az autómra, kíváncsiságképpen.
  2 literes B-s Vectra, automata váltóval amit hajtok magánban. Aranyos élményekben van részem.
  Belvárdgyulánál (57-es út Pécs felé) szabályosan haladok a 60-as táblánál a szélső sávban.
  Kispolákkal küzd mellettem a szerencsétlen és még ő dudál, hogy miért nem megyek?
  Nekem 200 fölött van a vége, de még NEM büntettek meg gyorshajtásért!
  Tehát a lényeg, hogy ha valaki felteszi a T betűt, azt szinte mindenki leckéztetni akarja:(”
 • 65. pecásolvasó 2010. február 21. 09:22
  „Az autós tan intézetek csak elméleti tudást adnak, a gyakorlati tudást a tanuló a vezetési gyakorlat során tanulja meg , A tanfolyam során történő gyakorlati oktatást csak a minimumra alapozzák ! Az újdon sült vezető kötelessége lenne hogy a vezetöi hiányosságait jelezze a közlekedésben társ ként jelenlévökel . ! Ez az a tábla mely egy A/4 fehérlapon fekete keretben egy nyomtatott nagy T betü , Viszont ezt a táblát egyre kevésbé lehet látni , Talán azért mert a vazetö szégyeli a jelzést viselni , ez a vezetési gyakorlatán és a jelegzetes vezetési stilusán is látszik ! még nem tud de már úgy tesz mintha gyakorlott vezetö lenne , És már meg is van az elsö baleset melynek van egy ártatlan áldozata és egy nagyképü gyakorlatlan tudás hiányban szenvedö felelötlen áldozata: Gyakorló jogositvány ugyan kérem az a zsebben van nem a fejben!!”
 • 64. meki55 2010. február 20. 19:56
  „Ejnye bejnye már megint az a fránya KAMION!!!!!!”
 • 63. ráérő 2010. február 20. 10:08
  „pecás 1225 nem egészen ugy van az. Letud vizsgázni egy nap alatt Pesten! Vizsganapokra románia kárpátokon tuli területeiröl is ide autoznak, olyanok is kik egyetlen szot sem tudnak magyarul.Kiemelt szerepe van tolmácsolásban segédkezőnek.Miért utaznak oda-vissza 2-2500 km-rt??? Miért nem egy határ közeli városba jönnek?”
 • 62. pecásolvasó 2010. február 20. 08:44
  „Bocsánat . Nyugati autóra telik de az eszét a Trabantban hagyta , Az egészről ez a véleményem!”
 • 61. Pecás1225 2010. február 20. 00:23
  „A románoknál meg 18 évesen, ha van pénzed akkor 1 nap alatt le tudsz vizsgázni az "A" kategóriától kezdve a "D+E-ig"”
 • 60. sörpocak 2010. február 19. 23:14
  „A mai modern vezetéstechnika itt tart. Amikor az autós iskolában csak a számítógépes kreszt nyalják nap-nap után, semmi gyakorlatias anyaggal, nem kell csodálkozni.Nincs vezetéstechnikai kultúra ebben a qrva országban! Gyalogos ott ahol, az autósból lett gyalogos szintén, a kerékpáros ugyanúgy! Vezetés közben szélvédő kapirgálás, a zebrán a gyalogost elütni, a kerékpárral tök részegen, kivilágítatlanul...........Mikr lesz már ebben a qrva országban megint a húsz évvel ezelőtti járművezető képzés? Amikor autós iskolát vezető apukának a gyereke jogsi birtokában nem ismeri az irányjelzőt, a tükröt és a féket, akkor hol tartunk?????Romániából jönnek át jogosítványt szerezni tolmács segítségével, mert itt nem kötelező már a nyolc általános sem! Akkor csoda, hogy alulintegrált emberek jogsival, talán olvasni tudás nélkül is, de kapnak jogsit???? Na ennyi elég volt!”
 • 59. spéci71 2010. február 19. 22:25
  „ÉN,EZEN A BALESET SOROZATON,NEM CSODÁLKOZOK,MERT MA DÉLELŐTT 11-TŐL AZ ORSZÁG UTAKAT JÁRTAM,HÓDMEZŐTŐL-MISKOLCIG,DE ELKÉPESZTŐ,AMI VAN AZ UTAKON!!!!!!!!!!!!!!!!! A RENDŐRNŐT,SAJNÁLOM,ÉS MIELŐBBI JOBBULÁST KÍVÁNOK NEKI!!!!!!!! AZ ÚTJAINKRÓL,CSAK ANNYIT,HOGY TISZTELET A KIVÉTELEKNEK,DE NAGYON NAGY ÁLLATOK VANNAK AZ BIZTOS!!!!!! ITT EBBEN AZ ORSZÁGBAN NEM SZÁMÍT A KÖD-ÓNOS ESŐ-HÓ,NÉMELY ÁLLATOK,ÚGY MENNEK,HOGY AZ HAJMERESZTŐ,ÉS ANNAK MUTOGATNAK,AKI BETARTJA A SZABÁLYT!! NÉMELY AUTÓKBA,TELJESEN FÖLÖSLEGES AZ INDEX,DE JÓPÁR VADBAROMNAK,A ZÁRÓJEL,AZ DÍSZ,A VILLOGÓ-SZIRÉNÁZÓ AUTÓT PRÓBÁLJÁK LE ELŐZNI A VAGÁNY BMW,HÁT MILYEN KATASZTRÓFÁLIS HELYZET VÁRHATÓ MÉG!!?? HAMAROSAN JÖN A JÓ IDŐ,AMIKOR AZ ÁLLATOKNÁL ÚJRA NEM FOG SZÁMÍTANI SE A SBESSÉGHATÁR,SE A SZABÁLYOK,DE AZ UTCÁN AKI KÖZLEKEDIK MÉG RAJTUK KÍVÜL,AZ ÖRÜLHET,HA TÚLÉLI A SOK BAROMSÁGUKAT!!!”
 • 58. hehe 2010. február 19. 21:31
  „IH -ban bombariadó van !”
 • 57. hién 2010. február 19. 21:20
  „54. flexsnake 2010.02.19. 20:39

  NA a mentős sofőrökről se beszéljünk :D Ismerek párat :D
  Azért mert mentek mint a barmok. Attól nem kell félni hogy én felborulok, technikailag lehetetlen ;)

  Végül is aki ennyire sík(hülye) az tényleg nem borul fel.....”
 • 56. Mil 2010. február 19. 21:11
  „IDióták. Tejködbe kiállítanak egy rendőrt az út közepére..”
 • 55. klj_54 2010. február 19. 20:40
  „49. hozzászólás ERDÉLY 2010.02.19. 19:44
  Figyuzz kiskomám:
  Gyere ki velem egy hat hetes (42 naptári nap!) turnéra és utána jártasd a pampuládat!
  Normális vagy egyáltalán?
  Bele hajt valaki szemből egy kamionba és a kamionos a hibás?
  Úgy látom az OPNI bezárásakor téged is kivágtak!”
 • 54. flexsnake 2010. február 19. 20:39
  „NA a mentős sofőrökről se beszéljünk :D Ismerek párat :D
  Azért mert mentek mint a barmok. Attól nem kell félni hogy én felborulok, technikailag lehetetlen ;)”
 • 53. antikos 2010. február 19. 20:31
  „Sajnálom a rendőrlányt! Remélem nem az a kis aranyos volt határőr kislány volt... Jobbulást neki!!!

  Javaslom a forgalom irányításhoz ilyenkor a rendszeresített ködgyertyát!!! Továbbá kereszteződésben már kint kellett volna állni valakinek, aki jelzi baleset 3 km, vagy akárhány km múlva...”
 • 52. Kritikus 2010. február 19. 20:25
  „41. hozzászólás flexsnake 2010.02.19. 17:37
  38. na róluk meg a közlekedési technikájukról inkább nem mondok semmit. Ami a csövön kifér,, villogó van, nagyobb én vagyok aztán megy mint a tank.

  Mi a baj a közlekedési technikájukkal? Nagyon sokan örülnének, ha fele annyira tudnának vezetni mint a tűzoltó vagy mentős sofőrök. Sokaknak még személyautó vezetés is feladja a leckét. Pedig kék lámpa nem is villog a fejük felett.”
 • 51. hién 2010. február 19. 20:23
  „Az agyhalotta flexnek üzenem, hogy a tűzoltok csak 1x vonuljanak szép lassan,komótosan kék lámpa nélkül csöndben, minden KRESZ szabályt betartva hozzád,amikor éppen be vagy szorulva a fejére állt autodban,vagy a te házad/lakásod ég teljes terjedelmében! Aztán majd átfogalmazodnak benned is a dolgok....”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliót ért Szabóné sorsjegye

Csongrád - Másfél millió forintot nyert a Szerencsejáték Zrt. televíziós játékán Szabó Karolyné. A… Tovább olvasom