Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Sárkányos pünkösd Csongrádon

Csongrád - A különböző sportágak, valamint a vízisport egyesület jelképe, a sárkány jegyében tölthetik a csongrádiak a szombatot.
Reggel 9-kor kezdődnek a programok a sportpályán. A résztvevők aszfaltrajz-, lepényevő-, kajak-kenu- és teniszversenyeken és labdarúgó mérkőzéseken vehetnek részt. Látványosnak ígérkezik a délutáni sárkányhajós verseny, amelyre 21 fős csapatok jelentkezését várják. A rendezvényről a 30/577-3266-os telefonszámon érdeklődhetnek.

Olvasóink írták

 • 10. godzilla 2011. június 21. 18:03
  „Fantasztikus nap volt!!!!!
  sztem kellene több hasonló rendezvény Csongrádon!!!”
 • 9. bekoantal 2011. június 14. 23:35
  „SBetti:
  Én meg ezt találtam:
  https://picasaweb.google.com/biszki/20110611SarkanyhajosVerseny#”
 • 8. SBetti 2011. június 14. 13:42
  „Mivel újságcikk hiányában a fotókat nehezen találni meg az oldalon, ezért ide másolom, hátha valaki szeretné megnézni...

  http://www.delmagyar.hu/kepek/sarkanyos_punkosd_csongradon/2019447/”
 • 7. SBetti 2011. június 14. 13:00
  „Vártam az újságcikket, amiben beszámolnak erről a szuper csongrádi eseményről, de csak nem akar megíródni, pedig már kedd dél is elmúlt, a rendezvény pedig szombaton volt... (Hozzáteszem: én nem politizálok, tehát nem érdekem, hogy a szervezőt dicsőítsem, hiszen csak látásból is alig ismerem.) Mégis gratulálni szeretnék Murányi úrnak és segítőinek, hogy vették a fáradtságot és összehozták ezt a nagyon kellemes, jó hangulatú rendezvényt! Persze, mint minden kezdet ez is nehéz, de szívből remélem, hogy ezzel az első ilyen rendezvénnyel sikerül hagyományt teremteni.
  Reggel a sárkányokkal feldíszített autók felvonulásával kezdődött a nap. Ezúton is gratulálok mind a 6 résztvevőnek a precíz munkájukhoz! Az előttem hozzászólóval én is egyetértek, remélhetőleg jövőre még többen kedvet kapnak majd ehhez a felvonuláshoz és még több mutatós autót láthatunk felvonulni. (Lili Dekornak és Edit Virágnak külön gratulálok a meseszép és különösen igényes munkájukhoz! Rendkívül jó lett az általuk feldíszített autó - sajnálom, hogy nincs újságcikk, ahol bemutatnák a munkáikat, bár valami fotógalériában fenn vannak a képek a Délmagyaron, de azt meg is kell találni...)
  Köszönet a mindig lelkesen kiálló és zenéjével szórakoztató Csongrádi Fúvószenekarnak! A szinte egész napos focimeccsek is jól elszórakoztatták a nézőket. A gyerekeknek is volt néhány program (5 próba, aszfalt rajzverseny, ugrálóvár, trambulin...) A fő attrakció pedig a sárkányhajó verseny volt, ami szerintem minden résztvevőnek hatalmas élményt jelentett. Én csak szurkolóként vettem részt rajta, de beszélgettem a csapatok közül jó néhány emberrel és mindenki nagyon jól érezte magát. Kimondottan egy összekovácsoló erejű megmozdulás volt, ahol sok egyébként naponta együtt dolgozó ember (pl. postások, rendőrök, Mezgé csapat, tűzoltók, óvoda, polgárőr stb) kizökkent a szürke hétköznapokból és sokan életükben először vízre szálltak és csapatként küzdöttek a célba jutásért... 25-30 csapat (pontos létszámot nem tudok) elindult a 21 főjével, tehát sok embert sikerült erre a versenyre buzdítani. Az esti programokon sajnos már nem tudtam részt venni, de biztosan mutatós lehetett a lámpás sárkányhajó és jó lehetett a végén a "buli" is...

  Ez így alapnak szerintem egészen jó, biztosan lehet még rajta csiszolni, még néhány programmal színesíteni, de én örültem, hogy végre történt valami Csongrádon! Ahogy láttam, rajtam kívül több száz (ki merem jelenteni, hogy több ezer ember) ember jól érezte magát. Kár, hogy az újságíró valamiért erről a rendezvényről lemaradt!”
 • 6. gyöngyszem2 2011. június 13. 19:46
  „Én is bízom benne,hogy ebben a városban ujra fellendül az élet.Első alkalommal ez nem is volt rossz,hiszen mindenki megtalálta a magának való programot.A hangulat is nagyon jó volt.Bízom benne,hogy a közeli jövőben lesz lehetőség a fejlődésre is/pl. ne csak 5 autó vonuljon fel,vagy egy igazi lampionos legyen a felvonulás.../.Mindenesetre köszönhetjük a szervezőknek hogy rendeztek egy nagyszerű napot nekünk.Nem kis munka megszervezni.”
 • 5. bekoantal 2011. június 13. 18:13
  „Együtt eveztem tanárral, diákkal. A programon önként, lelkesen vettem részt, senkin nem éreztem, hogy valamire is kötelezve lenne. Tudtommal mindenki élvezte. Más település is indított csapatot. Sokszor felmerült kis városunkban a turizmus problémája. Idegenforgalmi szempontból miért okoz ez a rendezvény problémát egyeseknek? Bízom benne jövőre is (vagy akár még idén!) újra megrendezésre kerül ez az evezős-focizós-főzős-rajzolós és sorolhatnám tovább - verseny. Legközelebb, remélem, több település jelentkezésével regionális, akár országos jelentőségű rendezvénysorozatot is szervezhet városunk, hiszen a lehetőségek adottak. Ez egy lépcsőfok volt, messze még az emelet, de ráléptünk. Köszönet a szervezőknek.”
 • 4. keletaru 2011. június 12. 21:58
  „Múúúúú végigjárta az összes iskolát szélfújta információm szerint(eme programot kötelezővé téve) , mivel még nem is volt elég mentőmellény eme hajókban . S ostor csapásra kötelezövé tette, hisz emmen csoda elnöke "Ő" lenne . S lám a rengetek értelmiség strázsált alá fűűű alatt meghunyva .Szánalmas íly módon kell cselekedni eme településen légyen vagy ne a holt Tiszán a víznek fodra , szegény Szecshenyi ha ezt tudna ! Egy dolog szégyen ebbe , a cirkusz élvezői sztrázsáltak mellete ........mégha nem is tudták ki az "Ő" kelme!!Nem a program ellen vagyok , de szégyen teljes az erőltetése s azoké is akik nem szóltak ellen , Hééé komám nincs a gyereknek mentő mellénye ! Persze tudom én leszek a hibás mert le írtam , s a helyszinen nem akadékoskodtam ! Egyéni vélemény nem kell vele 1érteni . Mégis szégyenek tartom valaki , mindig meg eszi !!!Üdv Kuci”
 • 3. deszka 2011. június 09. 14:45
  „Végre egy jó hír.”
 • 2. Swain 2011. június 09. 12:29
  „Asti: http://www.csongrad.hu/fooldal/images/stories/punkosd_plakat.jpg”
 • 1. Asti 2011. június 09. 12:08
  „A részletes program hol található?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincéves a csongrádi evezés

Harmincéves a Csongrádi Vízügyi Sportegyesület, és így az evezés Csongrádon. A klub a jubileumot szeptemberben versennyel akarja megünnepelni. Tovább olvasom