Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Utak és épületek újulhatnak meg Csongrádon

Csongrád- Egyelőre nem kezdhet fejlesztésbe a Körös-torokban a BPR-Consulting, döntöttek a képviselők Csongrádon. Útfelújítás azonban biztosan lesz, de a halászházakat is szeretné a város visszakapni.
Zárt ülésen tárgyalták volna Csongrádon a csütörtöki testületi ülésen a BPR-Consulting Bt. Körös-torokra vonatkozó fejlesztési terveit, ám a kérdést váratlanul levették napirendről. Korábban megírtuk: a cég turisztikai fejlesztéseket szeretne végrehajtani az üdülőövezetben, többek között olyan szolgáltatásokkal, mint a sétahajózás.

A bizottsági vélemények alapján kisebb módosítások történtek az iskolai körzethatárokban, jelezte Nagy Rusztem jegyző. A Halpiac utca helyett a Csemegi Károly utca a választóhatár, valamint a tanyaszámokat is pontosították.

Testületi ülést tartottak csütörtökön Csongrádon.
Testületi ülést tartottak csütörtökön Csongrádon.

– 23 fő alatt nem indítunk osztályt, ezért felelősen senki nem jelentheti ki, hogy biztosan minden iskolában lesz első osztály – hívta fel a figyelmet Kőrösi Tibor polgármester. Minden iskolának megadjuk a lehetőséget; bízom a méltatlan eszközöket mellőző, egészséges versenyben.

Megszavazták a képviselők, hogy a város pályázatot nyújtson be az Erzsébet, a Táncsics és a Hosszú utca, valamint az Ordódy rakpart útfelújítására és parkolók építésére. Murányi László kifejtette: a 16 milliós önerőt esetleg fontosabb feladatra is lehetne fordítani, Havasi Jánosné viszont úgy fogalmazott, hogy ez nem pénz az összesen közel 120 milliós gyarapodásért cserébe.

Váratlan vitát váltott ki a magyar–román közös pályázat tárgyalása. A projekt összesen 200 millió forintról szól, amelyből a városnak mindössze 5 százalékot kell finanszíroznia, a tárgya pedig az Erzsébet szálló, illetve a belvárosi városrészben 7 halászház felújítása. A kérdések azért vetődtek fel, mert a műemlék épületek egy része a megyei kormányhivatal kezelésében áll. – A tulajdoni viszonyokat véglegesen szeretnénk rendezni – válaszolt Papp Gabriella alpolgármester. A polgármester a napokban folytat egyeztetést B. Nagy László kormánymegbízottal. Mivel az előző vezető lemondott posztjáról, a testület döntött arról is, hogy a Városkép kft.-t átmenetileg Szűcsné Sárvári Anita igaztatja.

Olvasóink írták

 • 10. keletaru 2012. január 22. 10:59
  „De tényleg ezt mind mind nekünk miattunk értünk !!!!! Istenadta népnek csinálják . S nem is értünk hozzá ,váron kívűl vagyunk az meg lekvár !!! Látjuk az aranynál drágábban épűlt játszó tereket ? Példa az is mit érnek eme drága ÉRTÉK növelő beruházások , számomra érdekes egy két bent üllőőőő véleménye !!!! Tényleg ennyit tud "és" ki is mondja ...... Hát mit mondanak ez voooot oszt kész !!! Jó-jez nekik nem kerűl semmibe ! Fentről meg azt mondták ezt a gombot KELL nyomni értünk , mert ha nem nyom , akkor lesz ennyiért más aki nyomja ! Üdv Kuci”
 • 9. Elnyomott.1 2012. január 21. 19:43
  „Nem tudom mi a baj az Erzsébet utcával,a terveket nem ismerem mind ahogyan a többiekben felsorolt utcákét sem de most Murányi Lászlónak igaza van.Miért kellene önerőt elbukni,mint a megvásárolni kívánt gréder megvásárlására beadott pályázat esetében. Mi a francnak kell egy ilyen gépért 19 millió forintot adni,amikor a szervizelésére sincs pénz.Ott a példa az LB rakodóra ami a várost ellátó tulajdonában van ,hogy esetenként egy hidraulikacsövet nem tudtak rá venni ötezer forintért .Ennek a pályázatnak az önrészét elbuktat a város,és még hány ilyen pályázat lehet amiről nem tudnak a csongrádi polgárok.
  tromi:Swain nem akart megbántani,szerintem!Ez a rendszer valóban a tartósan betegeg a rokkantak és a fogyatékkal élők ellensége,kivételt képeznek a roma kisebbséghez tartozó csoportok ,kik elmebajjal leszázalékolva autót vezetnek,a levágott lábukkal járnak,és emberélet kioltására alkalmas szamurájkadal reggeliznek.Vajon mit nem lehet ezen érteni hisz ez régóta bántja a tisztességes munkából élő emberek önérzetét,mikor ezek a társadalom élősködői,tőrvénytől védve félholtra vagy akár agyon is verhetnek bárkit,tömegesen elkövetve,majd közülük talán egyet lecsuknak két év múlva.Nos ez azért van nekünk rendelve mert valójában a cigányság felemelése vakítás és időhúzó duma.Valójában ezt az állam nem szeretné hogy bekerüljenek közigazgatás vagy ép a politikai körforgásba mert ezek a romák húzzák maguk után a rokonaikat és ezen kisebbség elszaporodása köreikben rontaná érvényesülésüket.Hát ezért szorítják a nyakunkba a ezt a feszültség keltő problémát, na meg minket egyszerűen betudnak dutyizni mert nincs pénzünk ügyvédre mint a romáknak,bár nekik Csongrádon kirendelt ügyvédjük szokott lenni és rendszerit így büntetlenül távozhatnak,gondolom az ügyvéd nevére nem kell kitérnem.”
 • 8. Gabor715 2012. január 21. 18:59
  „5. Swain 2012.01.21. 09:56

  Járj egy kicsit nyitott szemmel és ne gúnyold ki azokat akik látják a problémákat! Első körben nem is kell kitenned a lábad otthonról, nézd meg a város honlapját. Aki Csongrádra jönne és információt szeretne kapni a városról a képek nézegetésén túl nem talál információt és nem azért, mert nem értenek az informatikához vagy mert hülyék... és ez csak a legkisebb probléma...”
 • 7. tromi 2012. január 21. 16:12
  „5. Swain 2012.01.21. 09:56

  ..nem illik más emberek nyomorúságán viccelődni...avagy: adjon isten...”
 • 6. Robinho 2012. január 21. 15:44
  „Miért van az, hogy már néhány évtizede egyik városvezetés sem sáfárkodik jól a lehetőségeinkkel? Egy cserkeszőlői homokbuckából nézzük meg, hogy mi lett mostanára!!! Évtizedek óta csak egy lepukkant gyógyfürdőnk van, közben itt van a kincs alattunk.”
 • 5. Swain 2012. január 21. 09:56
  „@vidékipolgár: alsó hangon egy-másfél milliárd Ft.
  @tromi: azt kihagytad a valóságközeli felsorolásodból, hogy a mozgássérülteket meg agyonlövik a sikátorokban, csontjaikból lisztet őrölnek, és az önkori szeánszaira abból sütik a pogácsát”
 • 4. vidékipolgár 2012. január 21. 06:39
  „Uszoda ! ? (Felújítás, esetleg csere?)”
 • 3. tromi 2012. január 20. 13:46
  „...szerintem is sok pénz, főként annak tudatában, hogy a város nem tudja az óvodákat, iskolákat fenntartani. El bocsájtották a dadákat, és a legvédtelenebbeket, a sérült gyerekeket kiteszik az oviból, suliból, nincs pénz krétára, papírra, penészesek a falak, krupposak a gyerekek...
  léhűtő banda, bezzeg a saját gyarapodásuknál nincs fontosabb...”
 • 2. Norbi56 2012. január 20. 10:56
  „Ez is az az eset amikor maximálisan egyetértek "lapszemlével" a hozzászólását illetően!
  Az utolsó sorban jelzett döntés a Városkép KFT -t illetően csak elodázza probléma megoldását, olyan lesz mint az előző ciklus fürdővel kapcsolatos döntései.
  Létrehozni sem lett volna szabad, s minél előbb megszünteti az önkormányzat , annál kevesebb kárt okozva jön ki a korábbi rossz döntésből.A rossz döntés beismerése és korrigálása erény!
  A politikai státuszokkal kapcsolatos kifizetéseket pedig nyíltan , a hivatal költségvetésében kell szerepeltetni és teljesíteni!”
 • 1. lapszemle 2012. január 20. 10:24
  „Havasi Jánosné viszont úgy fogalmazott, hogy ez nem pénz az összesen közel 120 milliós gyarapodásért cserébe.
  A hasonló közgazdasági szemléleten adósodott el az Önkormányzatok döntő többsége.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élen a Takarékszövetkezet Csongrádon

A csongrádi kispályás teremlabdarúgó-bajnokság a 6–7. játéknappal folytatódott. A bajnokságot a Takarékszövetkezet vezeti 35 ponttal. Tovább olvasom