Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Virágzik az aranyvessző

Csongrád - Csalhatatlan jele a tavasz beköszöntének, hogy virágzik az aranyvessző. Csongrádon is pompázik már a sárga virág.
Az aranyvessző (Solidago) – más nevein aranyos istápfű, mezei aranyos vessző, veres gyűrűfű – a őszirózsafélék családjának őszirózsaformák alcsaládjába tartozó virágos évelő növények nemzetsége.

Virágzik az aranyvessző. Fotó: Martini János.
Virágzik az aranyvessző.
Fotó: Martini János.

Legyen Ön is tudósító!

Írjon cikket, küldjön be képet, videót a hétköznapokról, különlegességekről, időjárás okozta természeti változásokról, érdekes eseményekről, szokatlan dolgokról. Legyen olvasóból tudósító! Címünk: delvilag@delmagyar.hu

Olvasóink írták

 • 1. tabilevi 2012. március 25. 23:32
  „Egy kis növényrendszertani kiegészítés:
  A közönséges aranyvessző (Solidago virga-aurea) valóban az őszirózsák közeli rokona, amellyel együtt a fészkesek családjába (Compositae) tartozik, mint a napraforgó és a gyermekláncfű is.
  Több helyen is lehet az aranyvesszőről képet találni, ehhez ajánlom a tudományos név beírását a keresőbe. Egyik megbízható hely:

  http://www.tankonyvtar.hu/konyvek/novenytan/novenytan-61

  A cikkben látható növénynek nem igazán van fészkes virágzata. Ez a növény egy Kínából származó díszcserje, a bókoló aranyfa (Forsythia suspensa), amely az olajfavirágúak rendjébe tartozik, mint például az orgona is.

  Mindezek mellett ez a növény a sárga virágaival valóban szemet gyönyörködtető nyitányát adja a tavasznak.

  Forrás: Dr. Hortobágyi Tibor - Növényrendszertan
  Tábori Levente (biológia - kémia szakos tanár)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád anno: időutazás 1983-ban - 2.rész

Csongrád anno sorozatunkban régi fotókat teszünk közkinccsé. Ezúttal Vajda Lajos fotóival 1983-ba utazunk vissza az időbe. 2. rész. Tovább olvasom